به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، داوود منظور اظهار داشت: گزارش تخلف ۵ هزار و ۶۰۰ پزشک فاقد دستگاه کارتخوان، به سازمان نظام پزشکی جهت برخورد قانونی ارسال شده و این افراد از تسهیلات مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم نیز محروم خواهند شد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: بیش از دو هزار و ۶۰۰ فعال اقتصادی صنفی فاقد دستگاه کارتخوان نیز به ادارات امور مالیاتی مربوط معرفی شدند. همچنین اسامی بیش از ۲۰۰ شرکت کاغذی شناسایی شده و بیش از هفت هزار شخص حقیقی و حقوقی مشکوک به انجام معاملات صوری در سامانه عملیات الکترونیکی مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir منتشر شده است.
وی در ادامه گفت: به منظور شفافسازی هر چه بیشتر فعالیتهای اقتصادی مؤدیان، اقدامات گستردهای در سال ۱۴۰۱ با تأکید بر ارتقا سامانه دریافت، پالایش و بارگذاری ریز تراکنشهای بانکی و انتقال سیستمی پروندههای مرتبط با تراکنشهای بانکی مشکوک بین ادارات امور مالیاتی و با اعمال قواعد جدید پالایش تراکنشها صورت گرفته است.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به میزان صدور اوراق تشخیص مؤدیان دارای فرارهای مالیاتی عنوان کرد: از محل کنترل تراکنشهای بانکی مشکوک در سال گذشته بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان اوراق تشخیص مربوط به مؤدیان دارای فرارهای مالیاتی صادر شده است.
منظور در ادامه با تاکید بر عدالت مالیاتی به ارائه آمار درباره شناسایی مصادیق بزرگ فرار مالیاتی در سال گذشته پرداخت و افزود: در سال گذشته علاوه بر شناسایی حسابهای اجارهای، بیش از یکصد فعال اقتصادی که با سوءاستفاده از صندوقهای قرضالحسنه سعی در کتمان فعالیتهای اقتصادی خود داشتند و دارای فرار مالیاتی بودند شناسایی شدند.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور با تأکید بر اجرای هر چه بهتر و با کیفیتتر ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم ناظر بر موضوع بازرسیهای میدانی مالیاتی اظهار داشت: در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم، با تقویت ساختار و نیروی انسانی واحدهای اجرایی بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی در ادارات کل امور مالیاتی و نیز با اجرای ۳۰۲ مورد عملیات بازرسی مالیاتی در سال گذشته از مؤدیان مشکوک به فرار مالیاتی، بالغ بر شش هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اوراق تشخیص مالیاتی برای این دسته از مؤدیان مالیاتی صادر، ابلاغ و در فرایند قطعیت و وصول مالیات قرار گرفته است.