کد خبر:۱۲۳۸۷۸۵
گزارش|

رکورد ۱۵ هزار میلیاردی دریافت وام/ سازمان تأمین اجتماعی در باتلاق تسهیلات بانکی

با انتشار جدیدترین اطلاعات وام‌های پرداختی توسط بانک مرکزی، مشخص شد که سازمان تأمین اجتماعی با دریافت ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از شبکه بانکی، رکورددار تسهیلات در فصل پاییز سال گذشته است. این در حالی است که سهم این سازمان از مجموع تسهیلات دریافتی به دستگاه‌های اجرایی، نزدیک به نیمی از کل مبلغ پرداختی به ۱۰۰ شرکت مختلف را شامل می‌شود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو - مرضیه کوثری: برطبق قانون بودجه، بانک مرکزی موظف است تا در راستای شفافیت هرچه بیشتر شبکه بانکی، اطلاعات وام‌های پرداختی به اشخاص و شرکت‌ها را در مدت‌های مشخصی در سایت خود منتشر کند. یکی از این اطلاعات، میزان تسهیلات اعطایی به دستگاه‌های اجرایی است که با فرا رسیدن پایان هر فصل باید در سایت بانک مرکزی قرار بگیرد.

 

به‌تازگی اطلاعات وام‌گیرندگان فصل پاییز برروی سایت بانک مرکزی در دسترس قرار گرفته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که مجموعا در سه ماهه سوم سال ۱۴۰۳، حدود ۳۳ هزار میلیارد تومان به دستگاه‌ها و شرکت‌های اجرایی وام تعلق گرفته است.

 

از میان ۱۰۰ شرکتی که نامشان در بین تسهیلات‌گیرندگان وجود دارد، سازمان تامین اجتماعی رکورددار دریافت وام محسوب می‌شود؛ به‌طوری که این سازمان حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از شبکه بانکی تسهیلات دریافت کرده است و به عبارتی دیگر حدود نیمی از تسهیلات فصل پاییز، از بین ۱۰۰ شرکت صرفا به این سازمان اختصاص دارد.

 

پس از سازمان تامین اجتماعی، آستان قدس رضوی با ۳ هزار میلیارد، شهرداری مشهد با ۲.۴ هزار میلیارد و صندوق بازنشستگی کشوری با بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در رتبه‌های بعدی دریافت وام از شبکه بانکی قرار دارند.

 

وضعیت مالی سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های اخیر به‌طور جدی تحت تاثیر دریافت تسهیلات و به دنبال آن بدهی‌های سنگین به شبکه بانکی قرار گرفته است. این بدهی‌ها که در قالب تسهیلات کلان از بانک‌ها و موسسات مالی دریافت شده، گواهی بر مشکلات مالی عمیق این سازمان است.

 

در حالی که سازمان تأمین اجتماعی به عنوان یکی از بزرگترین دستگاه‌های اجرایی کشور، مسئولیت تأمین رفاه و مستمری بازنشستگان را به دوش می‌کشد، وابستگی بیش از حد این سازمان به وام‌های بانکی نشان می‌دهد منابع پایدار و متنوع برای پوشش این تعهدات وجود ندارد.

 

باتوجه به اینکه این وضعیت ماه‌هاست که ادامه دارد، موجب نگرانی‌هایی جدی در خصوص توانایی سازمان در پرداخت مستمری‌های آینده و تأمین منابع لازم برای پوشش خدمات به بیمه‌شدگان شده است؛ افزایش سن بازنشستگی در سال‌های اخیر نیز یکی از علل همین اتفاق محسوب می‌شود.

 

در واقع به جای آنکه سازمان تأمین اجتماعی به عنوان نهادی خودکفا و پایدار عمل کند، روز به روز به منابع خارجی مانند تسهیلات بانکی وابسته‌تر می‌شود که این مسئله چشم‌انداز روشنی را برای آینده این سازمان و بازنشستگانش ترسیم نمی‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار