کد خبر:۱۲۴۱۳۶۴
کارشناس حوزه انرژی در گفت‌و‌گو با «دانشجو»

قیمت پایین گاز تحویلی به گلخانه‌ها، به زیان کشور است

محمدصادق مهرجو گفت: حتی اگر هر مترمکعب گاز با قیمت ۵۷۰ تومان به گلخانه‌داران عرضه شود، باز هم به ضرر دولت و کشور است. در اصل این مدل گلخانه‌داری، فقط منابع ارزشمند ما را هدر می‌دهد.

محمدصادق مهرجو کارشناس حوزه انرژی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با گاز مورد استفاده گلخانه‌های کشور گفت: متاسفانه در کشور ما فقط شعار بهینه سازی و استفاده درست از منابع تجدید ناپذیر فسیلی وجود دارد. دلیلی ندارد که در نقاط سردسیر کشور، به اشتغال زایی بپردازیم و گازی را که هر مترمکعب آن با قیمت ۷۰۰۰ هزارتومان به پتروشیمی فروخته می‌شود و همچنین با قیمت ۲۵ الی ۳۰ سنت صادر می‌شود را به گلخانه‌هایی بدهیم که با پلاستیک نازک یک میلیمتری، گوجه و خیار پرورش می‌دهند.

 

وی افزود: این اتفاق با روح حکمرانی درست انرژی، منافات دارد. متاسفانه به دلیل این قیمت‌های ارزان انرژی، موضوع بهینه‌سازی جدی اصلا گرفته نمی‌شود.

 

این کارشناس حوزه انرژی در ادامه در رابطه با قیمت گاز تحویلی به گلخانه‌ها گفت: حتی اگر هر مترمکعب گاز با قیمت ۵۷۰ تومان به گلخانه‌داران عرضه شود، باز هم به ضرر دولت و کشور است. در اصل این مدل گلخانه‌داری، فقط منابع ارزشمند ما را هدر می‌دهد.

 

مهرجو با بیان اینکه در همه جای دنیا گلخانه‌ها با دیواره‌های پلی کربنات ساخته می‌شود که عایق گرما و سرما است، اظهار کرد: در کشور ما، پوشش گلخانه‌ها یک پلاستیک نازک یک میلیمتری است. اگر این گلخانه‌ها در نقاط سردسیر کشور هم واقع شده باشد، دیگر هیچ توجیهی برای فعالیت این گلخانه‌ها وجود نخواهد داشت؛ حتی اگر اشتغال‌زایی کند و محصولاتشان به خارج از کشور صادر شود.

 

این کارشناس انرژی در ادامه در رابطه با افزایش تولید گاز در سال آینده در جهت کاهش ناترازی، اظهار کرد: در خصوص افزایش تولید گاز، شرکت ملی نفت ایران با توجه به نیاز روزافزون به گاز برنامه‌های زیادی در زمینه توسعه میادین جدید گازی، افزایش توان تولید میادین گازی توسعه یافته و احداث ایستگاه‌های تقویت فشار گاز دارد.

 

وی افزود: در سال ۱۴۰۴، توسعه میدان جدید توس در شمال شرق کشور، تولید زود هنگام از میدان خارتنگ در استان بوشهر و راه اندازی ایستگاه تقویت فشار میدان گازی هما را خواهیم داشت. همچنین به موازات آن‌ها، ایستگاه NGL-۳۱۰۰ را که گاز‌های همراه میادین نفتی غرب کشور را جمع آوری خواهد کرد نیز راه‌اندازی می‌شود. اگر افزایش ظرفیت تولید نفت خام در مناطق نفتخیز جنوب هم داشته باشیم هم افزایش گاز‌های همراه را خواهیم داشت.

 

مهرجو در پایان گفت: سرجمع این اقدامات به افزایش ظرفیت تولید گاز در سال ۱۴۰۴ خواهد انجامید، اما نباید این موضوع را فراموش کرد که باز هم کفاف مصرف روزافزون کشور را نخواهد داد و باید بهینه‌سازی در تمامی صنایع و مصرف‌کنندگان بخش خانگی، در دستور کار جدی مسئولان کشور باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار