الیاس کوثری مدرس بین المللی بدنسازی، تغذیه و تناسب اندام در گفتگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجو گفت: طبیعتا هدف اولیه و سیاستگذاری هر همایشی باید این باشد که مطالب بروزتر در آن حوزه علمی به شرکت کنندگان ارائه شود.
به نسبت کلاسهای مربیگری که پیش نیازهایی دارد همایشها نیاز به این پیش نیازها ندارند و غالب افراد میتوانند در آن حضور و شرکت بهم برسانند و مطالب به روز جنبههای مختلف: سلامتی، تغذیه، تمرین، مکمل و بخش روانی را در اختیار داشته باشند.
وی در ادامه بیان کرد: در بحث انتخاب حرکت یکی از متغیرهای بسیار مهم این است که بسیاری از مربیان دیگاه قدیمی خود را دارند.
برای مثال، در حالی که مربیان روز دنیا مانند هنی رامبد در برنامه تمرینی ورزشکار حرفهای حرکت پرس سینه هالتر را بخاطر ریسک پارگی سینه نمینویسد
طبیعتا ایشان و سایر مربیان از فواید پرس سینه هالتر آگاه هستند، ولی با توجه به ریسک احتمالی این گزینه را کمتر استفاده میکنند و یا استفاده نمیکنند.
کوثری درباره انتخاب حرکت تصریح کرد: بحث انتخاب حرکت در مسائل مربوط به آسیب دیدگی و کسب نتیجه بسیار مهم است.
بحث چیدمان و تفاوتهای فردی نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
اولین دانشی که یک مربی باید کسب کند، شناخت از آناتومی صحیح فرد و تجویز حرکتهای مناسب با توجه به ویژگیهای ورزشکار است.
ممکن است گاهی با توجه به تفاوتهای فردی و رشتههای ورزشی برای یک سری از ورزشکاران حرکتهای منسوخ شده کاربرد داشته باشد و برای دیگری احتمال ریسک را داشته باشد.
وی در باره مکملها نیز اینگونه عنوان کرد: یکی از چالشهای مهم در کشور ما به دلیل تحریمها مسائل مربوط به مکملها است.
مکملی ممکن است برای ورزشکاری کارایی داشته باشد، ولی آیا سالم به دست او میرسد؟
نکته بعدی این است که باید تشخیص داده شود با توجه به برنامه غذایی ورزشکار، سیستم گوارش او، سبک زندگی فرد، سطح استرس خواب فرد و حجم و شدت تمرین فرد چه نیازمندیهایی را خواهد داشت.
کوثری در پایان گفت: پس مکمل اگر درست به دست ورزشکار برسد و درست مورد استفاده قرار گیرد و فارغ از بحث بیزینسی به آن نگاه شود میتواند کمک کننده ورزشکار باشد.
ولی متاسفانه نگاه بیزینسی در این مورد بین مربیان وجود دارد.
انتهای پیام/