مهدی نوروزی متخصص ژنتیک مولکولی و دانشیار گروه ویروس شناسی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در خصوص هوشمندی ویروسها اظهار کرد: جامعه انسانی باید نسبت به ویروسها و میکروبها حساسترعمل کرده و با کمی بررسی روش زندگی میکروبها میتوان پی برد که هوشمندتر شدهاند.
وی ادامه داد: باکتریها، قارچها، انگلها و ویروسها همه مجموعهای ازمیکروبها هستند. ویروسها از سه مورد دیگر هوشنمدتر بوده و علاقه زیادی به تکثیردارند. به طور کلی ساختار ویروس به گونهای است که در برابر اقدامات وارده برای جلوگیری از شیوع آن بسیارمقاوم است.
متخصص ژنتیک مولکولی افزود: شرایط ویروسها به طوری است که پس ازاستفاده داروهمچنان خودشان پیروز باشند و دارواثری بر آنها نداشته باشد.
نوروزی تصریح کرد: بدن و سبک زندگی سالم در مقابل تمام ویروسها قرار دارد و اگر بدنی سالم باشد خودش میتواند با همه میکروبها مقابله کند. سبک زندگی سالم موجب میشود سیستم ایمنی بدن که بسیار هم قوی است در برابر همه ویروسها پیروز باشد.
وی گفت: سلامت جسم، سلامت روان، تغذیه سالم، استرس و اعصاب آرام از مواردی هستند که بدن را قدرتمندترمیکنند به طوری که بدن هم حتی بدون دخالت دارو بیتواند کار طبیعی خودش را انجام دهد.
ویروسها هوشمندتر میشوند
دانشیار گروه ویروس شناسی مطرح کرد: حین استفاده از دارو ویروسها از روشی استفاده میکنند که قبل از ریشه کن شدن واز بین رفتن، دارو را بی اثر کنند. قالب ویروسها توانایی جهش هوشمندانه دارند و در آینده نیز با هوشمندانهتر شدن انواع ویروسها رو به رو هستیم و سلامتی که اکنون در کشور و دنیا حاکم است محصول تلاش دانشمندان که خودشان را به سرعت به جهشها و تغیرات رساندهاند، است.
نورزی با اشاره به امکان بازگشت پاندمیها اضافه کرد: اگر در زمینه سلامت کوتاهی کنیم، برنامه ریزی و پیشبینیهای لازم از سوی جامعه سلامت وجود نداشته باشد ویروسها میتوانند پاندمی و قرنطینه را بازگردانند.
مردم در زمان مناسب واکسنهای ضروری را تزریق کنند
وی به تزریق انواع واکسنهای لازم تاکید کرد و گفت: مردم باید هر آنچه که توصیه میشود را راعایت کنند و در زمان مناسب واکسنهای ضروری را تزریق کنند. ضروری است در اواخر فصل تابستان و وایل پاییز واکسن آنفولانزا تزریق شود و این ضرورت برای افزاد مسن، مادران باردار، افراد میانسال و افراد دارای بیماریهای زمینهای بیشتر میشود.
متخصص ژنتیک مولکولی در پاسخ به این سوال که آیا دوباره وضعیت قرمز زمان کرونا بازمیگردد گفت: برای پیش نیامدن پاندمی باید برنامه ریزان سلامت، دانشمندان، محققین و مردم به دستورات و موارد پیشگیرانه توجه کنند.
نوروزی در خصوص عوارض واکسن کرونا و وجود برخی شایعات اضهار کرد: واکسنها نمیتوانند موجب حساس شدن بدن در برابر بیماریها باشند؛ زیرا اصلا اجزائشان به گونهای نیست که باعث ضعیف شدن بدن انسان شوند.
وی ادامه داد: کار واکسن بر اساس آن چیزی است که برایش تعریف شده وفقط بدن را در برابر میکروب یا بیماری که در ساختارش تعریف شده است تقویت میکند.
بررسی جز به جز واکسن در هنگام ساخت
دانشیار گروه ویروس شناسی با تاکید بر اینکه نباید مشکلات و بیماریهای اکنون جامعه را به تزریق واکسن کرونا ربط داد گفت: درحال حاضر خبری که تایید کند واکسن کرونا بدن را ضعیف کرده و یا میکند وجود ندارد. جز به جز واکسن درهنگام ساخت بررسی میشود تا به دیگر نقاط بدن آسیب نرسانده وعوارض غیر قابل جبران نداشته باشد. حین ساخت واکسن دقیقا مشخص میشود که برروی کدام قسمت از بدن تاثیر بگذارد و پس از مطمعن شدن اجازه تزریق برای عموم صادر میشود.