کد خبر:۱۲۳۱۸۳۸
در نشست خبری مطرح شد؛

استقلال وکلا، رکن عدالت قضایی و دادرسی منصفانه

رئیس کانون وکلای مرکز با تأکید بر اهمیت استقلال وکلا در عدالت قضایی، خواستار اصلاح قانون تسهیل و بازگشت معیار‌های علمی به نهاد وکالت شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهنام حبیب زاده مومن، رئیس کانون وکلای مرکز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: استقلال کانون وکلا برای حاکمیت در کشور است و وجود دادرسی منصفانه به وجود وکلای عادل است. همکاران ما همواره تلاش میکنند خدمات فراوانی را به مردم ارائه دهند. ما همیشه ٧ اسفند ماه به مناسبت سالروز کانون وکلای دادگستری را جشن می‌گیریم. امیدواریم که در این مراسم رئیس قوه قضائیه حضور پیدا کنند.

وی ادامه داد: تصمیم دادرسی دادرسانه مرهون وکیل و قاضی منصف است. وکیل، تعادل ساز نظم عمومی و عدالت است. کانون وکلا همواره تلاش می‌کند تا خدماتی را به مردم ارائه دهند.

وی افزود: از بابت معاضدت قضایی؛ بیش از ١٧٢ هزار مشاور حقوقی رایگان توسط ٨٠٠ وکیل در ٣٨ مراجع قضایی برای توسعه عدالت در کشور ارائه شده است.

وی افزود: حدود ۳۳۰۰ پرونده به صورت وکالت تسخیری مشارکت کرده‌اند و حدود ۱۰۰۰ پرونده هم به صورت تبرایی خدمت ارائه کرده‌اند.

در دوسال اخیر ما ۳۲ مرکز و مرجع داشتیم که همکاران ما در آن معاضدت قضایی میدادند. امیدواریم در کلیه شهرستان‌های تهران دفتر معاضدتی برای حمایت از مردم و در راستای دستیابی به عدالت برپا کنیم.

حبیب زاده گفت: ما در اجرای قانون تسهیل در ۱۴۰۳، حدود ۳۱۰۰ نفر کارآموز داشتیم و حدود ۲۰۰۰ نفر از ورودی‌های ۱۴۰۲ تا پایان امسال پروانه پایه ۱ دادگستری را اخذ خواهند کرد.

وی در ادامه افزود: در بخش کارآموزی و قانون تسهیل همواره گفته‌ایم که وکیل باید به گونه‌ای شایستگی داشته باشد که به مردم خدمت کند. اما قانون تسهیل قلب عدالت را با از بین بردن شاخص‌های علمی نشانه گرفت.

وی تصریح کرد: ما با این مسئله مواجهیم که برخی از ورودی‌های قانون تسهیل در یک یا دو درس به صورت خام برگه‌های خود را تحویل داده‌اند و ۲۰ درصد از ۱۰۰ درصد را زده‌اند که نشان دهنده افت علمی در کارآموزان عدالت است که قطعا برای جامعه خوب نیست.

رئیس کانون وکلای مرکز گفت: امروز باید گفت در قانون برنامه هفتم توسعه پیش بینی اسن است که ۱۷۸نفر وکیل به نسبت ۱۰۰هزار نفر باشد که در همین سال اول این برنامه این عدد در حوزه وکالت کشور محقق شده و ما با ناترازی در نهاد وکالت مواجه هستیم و اگر قانون تسریع اصلاح نشود، آینده‌ای با وکلا و لیسانسه‌های بیکار خواهیم داشت؛ و وکیل بیکار قطعا یک خسران بزرگ است و صدمات بسیار بالایی را به عدالت قضایی کشور وارد خواهد کرد.

حبیب زاده گفت: آنچه کانون‌های وکلا می‌گفتند حقیقت بوده و ادعای انحصار در کانون‌ها یک ادعای برخلاف اصول علمی و اخلاقی بود امیدوارم با همت مجلس و قوه قضائیه در سال آینده بتوانیم این قانون را اصلاح کنیم. انتظار ما این است که معیار‌های علمی و کارشناسی را به این حوزه برگردانیم و از خسران جلوگیری کنیم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۳ اتفاق خوبی در بحث همراهی در خصوص اصلاح ماده ۵۴ آیین نامه قانونی استقلال کانون‌های وکلا افتاد.

قبلا طوری بود که کارآموز‌ها تا ۸ ماه نمی‌توانستند پرونده اخذ کنند، لکن با کمک قوه این ماده اصلاح شد و کارآموز‌های ما توانستند بعد از دوره دو ماهه بتوانند پرونده اخذ کنند و به مردم خدمت کنند.

وی در انتها تصریح کرد: برای اولین بار به وکالت تخصصی توجه شد. ما بعد از برگزاری دوره‌های آموزشی به ۶۰۰ وکیل دادگستری در بیش از ۳۰ رشته، وکالت تخصصی اعطا کردیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار