کد خبر:۱۲۳۳۳۸
مدرس دانشگاه پيامنور كرمانشاه:
پايين بودن درآمد نخبگان از عوامل فرار مغزهاست
مدرس دانشگاه پيامنور كرمانشاه گفت: پايين بودن سطح درآمد نخبگان از عوامل فرار مغزها در كشورهاي در حال توسعه است.
محمد مهدي جعفر نژاد در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» در كرمانشاه، اظهار داشت: مسئله فرار مغزها يا به عبارت ديگر مهاجرت افراد متخصص و نيروهاي ماهر به خارج از كشور پديده اي است كه امروزه كشورهاي در حال توسعه با آن رو به رو هستند.
وي افزود: سالانه تعداد زيادي از ايرانيان تحصيل كرده، به اميد زندگي بهتر و يافتن موقعيتهاي شغلي مناسب تر از كشور خارج مي شوند كه بسياري از آنها نيز دچار مشكلاتي خواهند شد.
جعفر نژاد تصريح كرد: نيروي انساني متخصص يكي از اساسي ترين شاخصهاي توسعه يافتگي كشورها محسوب مي شوند؛ چراكه نيروي انساني ماهر باعث پيشرفت كشورها و بهره وري بهينه از امكانات و منابع آن كشور مي شود
مدرس دانشگاه پيام نور كرمانشاه بيان داشت: اولين ضرر ناشي از اين پديده به هدر رفتن هزينههايي است كه صرف آموزش و تربيت نيروي متخصص شده، و به يكباره با خروج يك نخبه بخشي از ثروت يك ملت خارج مي شود.
وي بيكاري، سطح پايين درآمد نخبگان، نارسايي مالي و اداري و كمبود امكانات علمي و تخصصي در كشور را از عوامل فرار مغزها از كشور عنوان كرد.
جعفر نژاد در ادامه به ارائه راهكارهايي براي مقابله با فرار مغزها پرداخت و گفت: توجه بيشتر به علم و پژوهش و عوامل اقتصادي از سوي مسئولان كه موجب آرامش خاطر نخبگان و مبتكران مي شود، يكي از عواملي است كه مي تواند مانع از فرار مغزها شود.
مدرس دانشگاه پيام نور كرمانشاه با انتقاد از عملكرد صدا و سيما عنوان كرد: متاسفانه در راديو و تلويزيون آنقدر كه از خوانندگان، هنرپيشگان و ورزشكاران تجليل مي شود، از استادان برجسته، مبتكران، مخترعان و افراد المپيادي صحبتي به ميان نمي آيد و آن طور كه شايسته آنهاست از آنان حرفي زده نمي شود.
وي در ادامه گفت: البته در سال هاي اخير تجليل از چهرههاي ماندگار يكي از حركات پسنديده اي است كه توجه به علم و پژوهش را ارتقا مي بخشد.
جعفر نژاد در پايان خاطرنشان كرد: اميدواريم در آينده شاهد اين باشيم كه هر ايراني همه توانمنديها و تخصصهايش را در داخل مرز ايران و براي عزت ايرانيان صرف كند و ديگر شاهد خروج نيروهاي ماهر و نخبه به خارج از كشور نباشيم./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰