4200 ماشین دیالیز در سراسر کشور فعال است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۳۰۹
رئیس اداره پیوند و بیماری‌های خاص:

4200 ماشین دیالیز در سراسر کشور فعال است

رئیس اداره پیوند و بیماری‌های خاص گفت: امروز تعداد ماشین‌های دیالیز در سراسر کشور به 4200 تعداد رسیده، و امروزه با ارتقاي سطح کیفیت ماشین‌های دیالیز 10 درصد این ماشین‌ها دارای عمر بالای 10 سال هستند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، محمد عقیقی امروز در بخش نخست اولین همایش کشوری «حاکمیت بالینی در بیماری های خاص» که به مدت دو روز در هتل آتیلار بندر عباس برگزار می شود، با بيان اينكه 4200 ماشین دیالیز در سراسر کشور فعال است، اظهار داشت:امروزه با ارتقاي سطح کیفیت ماشین های دیالیز 10 درصد این ماشین ها دارای عمر بالای 10 سال هستند.

 

وی با بیان اینکه 125 بخش دیالیز تا سال 76 فعال بوده است، افزود: این تعداد اکنون به 429 بخش رسیده است.

 

معاون اجرایی دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی تصريح كرد: امروز به لحاظ ارتقاي کیفیت در ارائه خدمات ماشین های دیالیز 80 درصد دیالیز در حال حاضر به روش های دی کربنات صورت می گیرد.

 

دیالیز امروز فاجعه درمانی نیست

 

عقیقی در بحث ارتقاي احداث واحدهای دیالیز بیان داشت: امروز ديگر در شهرهای بزرگ و در بخش های خصوصی در عرصه خدمات رسانی به لحاظ اقتصادی دیالیز فاجعه درمانی تلقی نمی شود.

 

وی به نقش مهم پرستاران در ارائه خدمات بالینی در بیماری های دیالیزی اشاره کرد و گفت: در نظام ارائه خدمات درمانی در بخش دیالیز این واضح است که 80 درصد مراقبت از بیماران دیالیزی توسط پرستاران انجام می شود؛ بنابراين نقش آنها در ارائه خدمات یک نقش کاملا ارزشمندی است و دانش پرستاران در این بحث بايد ارتقا یابد.

 

رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص تصریح کرد: بیماران خاص نیاز به نگرش خاصی دارند؛ بنابراين ارائه خدمات به آنها باید بر مبنای رافت و ایمنی بیشتر صورت گیرد و بر این اساس تغییرات بنیادی در رفتار پرستاران و پزشکان منجر به ارائه هدفمندی در ارائه خدمات بهتر به بیماران خواهد بود.

 

حاکمیت بالینی شکل دهنده چارچوب فکری است

 

عقیقی با اشاره به اینکه هدف از اجراي حاكميت باليني ارائه با كيفيت ترين خدمات در سيستم سلامت است، گفت: حاکمیت بالینی شکل دهنده چارچوب فکری هم در حوزه مدیریتی و هم حوزه آموزشی در بین کارشناسان این بخش خواهد بود.

 

وي تصريح كرد: برنامه هاي مربوط به حاكميت باليني در كل كشور آموزش داده مي شوند و با توجه به اهميت ويژه اي كه دارند بايد مورد استفاده قرار گيرند.

 

معاون اجرایی دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی ادامه داد: پس از برگزاري اين دوره، از دانشگاه هاي علوم پزشكي خواسته مي شود كه به ازاي هر بيمارستان تابعه يك برنامه عملياتي دقیق بر مبنای توسعه نظام سلامت و حاکمیت بالینی در بخش بیماری های خاص ارائه دهند.

 

لازم به ذكر است، در اولین روز از نخستین همایش کشوری حاکمیت بالینی در بیماری های خاص در بندرعباس، در خصوص مباحث سیستم های ارتقاي کیفیت، مبانی حاکمیت بالینی و ارتباط با سیستم های ارتقاي کیفیت، اثربخشی بالینی، رسیدگی به شکایات بیماران و رضایت بیمار با حضور رویا دستجردی، کارشناسی گروه حاکمیت بالینی وزارت بهداشت؛ عقیقی، رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص و جمعی دیگر از کارشناسان ارتقای کیفیت در مراکز درمانی بحث و بررسی می شود.

 

خاطر نشان مي شود، مدیریت ریسک و رویکردهای آن و خطاهای پزشکي، استفاده از اطلاعات برای تصمیم گیری، ارائه نمونه برنامه عملیاتی، ایمنی بیمار و اعلام نتایج کارگروهی بیمارستان ها نیز از برنامه های دومین روز این همایش است./انتهای پیام/

 

 

پربازدیدترین آخرین اخبار