آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۵۶۹۸

آغاز برداشت گندم از ۳۶۵ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی فارس

رئیس جهاد کشاورزی فارس از آغاز برداشت گندم در ۳۶۵ هزار هکتار از اراضی استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم برداشت شود.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مجتبی دهقان‌پور اظهار کرد: برداشت گندم از شهرستان لامرد در اوایل فروردین ماه آغاز شده است و تا پایان مرداد ماه در شهرستان آباده ادامه دارد.

وی افزود: سطح قابل برداشت گندم آبی افزون بر ۲۷ هزار هکتار و سطح قابل برداشت گندم دیم ۹۳ هزار هکتار است.

دهقان‌پور تصریح کرد: افزون بر۸۷۰ هزار تن آن تولید مازاد بر نیاز استان است که به صورت تضمینی از کشاورزان عزیز استان فارس خریداری می‌شود.

وی ادامه داد: استان فارس با بیش از سه هزار و ۸۰۰ دستگاه کمباین، بزرگترین ناوگان برداشت غلات کشور را دارد و علاوه بر برداشت محصول گندم این استان عملیات برداشت غلات سراسر کشور نیز توسط آنها صورت می‌گیرد به نحوی که کار برداشت حداقل ۹۰ درصد از مزارع نوار جنوبی و غربی کشور توسط این ناوگان انجام می‌پذیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: در سال زراعی جاری اقدامات متعددی از جمله رهاسازی ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب از سد درود زن به منظور آبیاری مزارع شهرستان‌های مرودشت، زرقان و خرامه، تأمین و توزیع بیش از ۴۸ هزارتن بذر گندم اصلاح شده در سه طبقه پرورشی۳، مادری و گواهی شده، تأمین و توزیع حدود ۱۳۶ هزار تن کود شیمیایی به ویژه کود اوره صورت گرفته است.

وی از اقدامات صورت گرفته در اراضی طرح جهش تولید در دیمزارها نیز سخن گفت و افزود: سطح زیر کشت گندم در ۱۶ شهرستان مشارکت کننده در طرح مذکور ۱۳۰ هزارهکتار می باشد که از این سطح حدود ۹۶ هزارهکتار بیمه شده است.

وی بیان کرد: با هدف افزایش تولید، تسریع در روند پنجه زنی و رشد رویشی و زایشی؛ قریب به دو هزار تن بذور رسمی وگواهی شده آغشته به بذرمال های ارسالی از ستاد فرمان حضرت امام (ره) شد.

دهقان پور گفت: با هدف حفظ حاصلخیزی خاک و کشاورزی پایدار، ۱۰۰درصد پروژه های حفاظتی طرح جهش تولید در دیمزارها شامل حفظ ۳۰ درصدی بقایا، کشت عمود بر جهت شیب،تبدیل آیش زرد به سبز، تراکم بهینه بذر مصرفی، مصرف کود اوره به صورت پایه انجام شد.

وی عنوان کرد: قیمت خرید گندم معمولی در سال جاری توسط شورای قیمت گذاری به مبلغ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و گندم دوروم ۲۱ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شده است و عملیات خرید در ۱۴۰ مرکز خرید استان انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: کمیته برداشت استان فارس در تمام مراحل با حضور کارشناسان فنی سازمان جهاد کشاورزی بر عملیات برداشت در مدت حدود پنج ماه نظارت خواهند داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار