آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۸۲۲۰
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری:

توزیع عادلانه آب زاینده‌رود مطالبه کشاورزان استان است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به بحران خشکسالی در حوزه زاینده‌رود، توزیع عادلانه آب را مهم‌ترین مطالبه کشاورزان این استان دانست و بر ضرورت توجه به الگوی کشت مناسب در استان همجوار تاکید کرد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسین برزگر، در خصوص وضعیت منابع آبی و چالش‌های پیش روی کشاورزان این استان در حوزه زاینده‌رود، گفت: استان چهارمحال و بختیاری، استانی کشاورزی و دامپروری است و بیش از ۴۰ درصد اشتغال و اقتصاد آن وابسته به بخش کشاورزی است. از این رو، تامین امنیت غذایی کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه توسعه نامتوازن در بخش کشاورزی و صنعت در حوزه زاینده‌رود، منجر به بروز چالش‌های متعددی شده است، افزود: با وجود انتقال آب از طریق تونل‌های احداث شده در حوزه کارون و انتقال آن به زاینده رود، متاسفانه مصارف آب نیز در استان همجوار افزایش یافته است.

وی ادامه داد: از ۲۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی حوزه زاینده رود کمتر از ۱۳ درصد از اراضی آبی حوزه زاینده‌رود یعنی چیزی در حدود ۳۵ هزار هکتار آن در استان چهارمحال و بختیاری و مابقی در استان همجوار قرار دارد.

برزگر تصریح کرد: استان چهارمحال و بختیاری در بحث سامانه‌های نوین آبیاری رتبه دوم کشوری را دارد و این بدان معناست که هم اکنون بیش از ۶۰ درصد از اراضی آبی کشاورزی استان مجهز به سامانه‌های نوین آبیاری شده اند و در بحث باغات زاینده رود که عمدتا در حاشیه زاینده رود قرار دارند نیز بیش از ۸۵ درصد باغات این استان مجهز به سامانه‌های نوین آبیاری (قطره ای)هستند و راندمان آبیاری بالایی دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، توزیع عادلانه آب را مهم‌ترین مطالبه کشاورزان این استان دانست و گفت: باید هر میزان آبی که در دسترس است، به صورت عادلانه بین ذی‌نفعان توزیع شود. حدود۵۰ هزار نفر کشاورز در بالادست و پایین‌دست سد در استان چهارمحال و بختیاری از حوزه زاینده‌رود ارتزاق می‌کنند.

برزگر با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد آب حوزه زاینده‌رود در استان چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود، افزود: انتظار می‌رود حداقل ۱۰ درصد از مصارف این حوزه به بخش کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری اختصاص یابد در حالی که این میزان هم اکنون به ۴ درصد می‌رسد که سهم بسیار ناچیزی است

وی همچنین با اشاره به اهمیت تغییر الگوی کشت و جایگزینی محصولات پرآب‌بر با محصولات کم‌آب‌بر مانند بادام در استان ، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در برنامه اصلاح الگوی کشت، این موضوع را مد نظر قرار داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در پایان تاکید کرد: تمامی طرح‌های توسعه کشاورزی در این استان دارای مجوزهای قانونی هستند و هیچ طرح غیرقانونی در این زمینه وجود ندارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار