آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۱۴۰

بازگشایی بازارچه کیله‌شین اشنویه در دستور کار آذربایجان غربی و اربیل است

فرماندار اشنویه از بررسی بازگشایی بازارچه مرزی «کیله‌شین» با استاندار اربیل و تأکید بر تسریع در اجرای آن خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سیدعلی ترابی اظهار کرد: امید خوشناو استاندار اربیل اقلیم کردستان عراق در ادامه سفر خود به آذربایجان‌غربی، شب گذشته به اشنویه نیز سفر کرد و در این دیدار ضمن بررسی قابلیت ها و توانمندی های این شهرستان در زمینه های کشاورزی، گردشگری و صنایع تبدیلی و تولیدی، مساله بازگشایی بازارچه مرزی «کیله‌شین» نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: پیرو مذاکرات انجام شده بین استاندار آذربایجان غربی و استاندار اربیل اقلیم کردستان عراق در زمینه مراودات مرزی بین ۲ استان، تمایل هیات عراقی هم برای بازگشایی مرز کیله‌شین زیاد و تسریع در تکمیل زیرساخت ها مورد تاکید بود.

فرماندار اشنویه گفت: بازارچه مرزی «کیله‌شین» اشنویه در اواخر دهه ۷۰ راه اندازی شد اما پس از مدتی فعالیت آن متوقف شده بود و اکنون بازگشایی این بازارچه دارای مصوبه شورای عالی امنیت کشور و شورای کار ویژه مرز است.

وی افزود: بازراچه مرزی «کیله‌شین» در فاصله ۳۰ کیلومتری اشنویه قرار دارد که از این مقدار، حدود ۱۷ کیلومتر آسفالت و ۱۳ کیلومتر دیگر شوسه است و در رایزنی های انجام شده با اقلیم کردستان عراق نیز تمایل برای بازگشایی این بازارچه مرزی وجود دارد.

وی اظهار کرد: هم اکنون ضمن اینکه باید زیرساخت هایی مانند راه دسترسی، برق، مخابرات و اینترنت برای بازارچه مرزی کیله‌شین مهیا شود، وزارت امور خارجه ۲ کشور ایران و عراق هم باید تفاهم نامه بازگشایی این بازارچه مرزی را امضا کنند.

ترابی گفت: این شهرستان دارای ۲ مرز کیله‌شین و «ناویه‌خان» با اقلیم کردستان عراق است که از نظر راه دسترسی و نزدیکی به شهر، مرز کیله‌شین ازموقعیت بهتری برخوردار است.

وی افزود: مرز کیله‌شین اشنویه در فاصله ۳۳ کیلومتری شهر «سیدکان» از منطقه «سوران» اقلیم کردستان عراق واقع شده و در صورت بازگشایی هم از نظر تردد مسافر و هم از نظر تبادل کالا می تواند برای مردم این منطقه مفید باشد.

«امید خوشناو» استاندار اربیل اقلیم کردستان عراق ضمن دیدار با رضا رحمانی استاندار آذربایجان غربی، روز گذشته از مرز تمرچین پیرانشهر هم بازدید کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار