آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۷۰۸۹

آماده برداشت ۷۰۰ هزار تن گندم در آذربایجان غربی

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی گفت: فصل برداشت گندم در استان فرا رسیده و این استان آماده برداشت ۷۰۰ هزار تن گندم از سطح ۴۰۸ هزار هکتار از مزارع است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی دیانتی با بیان اینکه از یک هزار و ۲۵۰ کمباین بومی و ۴۰۰ کمباین مهاجر در برداشت گندم تولیدی استان استفاده می‌شود، گفت: ۸۵ گروه ستادی در سراسر استان بر امر برداشت نظارت و علاوه بر تنظیم کمباین‌ها، توصیه‌های فنی را برای کمباین داران و کشاورزان ارائه می‌کنند.

وی ادامه داد: سال زراعی گذشته با خرید تضمینی ۶۷۰ هزار تن گندم استان به رتبه هفتم کشوری دست یافت و امسال پیش بینی می‌شود این مقدار به حدود ۵۰۰ هزار تن برسد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی با تشریح شرایط اقلیمی حاکم بر استان و تاثیر آن بر کاهش گندم تولیدی نسبت به سال زراعی گذشته، اضافه کرد: توزیع نامناسب بارندگی و خشکسالی ناشی از آن در ابتدای فصل زراعی و حوادث طبیعی مانند سرمازدگی، خشکسالی، کاهش آب کشاورزی و تگرگ خسارت جبران ناپذیری به محصول گندم در سال زراعی جاری وارد کرده است.

وی گفت: با وجود این شرایط، استفاده از بذر و تاریخ کشت مناسب، مصرف بهینه کودهای ازته، فسفاته و پتاسه، مدیریت مزرعه توسط کشاورزان در کنار سایر اقدامات فنی کارشناسان از دلایل تدوام و پایداری تولید در استان به شمار می‌رود.

دیانتی اظهار کرد: در سال‌جاری اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان با همکاری ۷۲ مرکز خرید دولتی، تعاونی و خصوصی و با مباشری اداره تعاون روستایی، گندم مازاد بر نیاز کشاورزان را با نرخ تضمینی به قیمت ۲۰۵ هزار ریال و براساس سه درصد افت مفید و یک درصد افت غیرمفید با حضور نمایندگان خرید سازمان به عنوان عامل تشخیص و ذیحساب خریداری می‌کند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی با بیان اینکه ۶۰ نفر از کارشناس ناظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی بر امر برداشت و کاهش ضایعات نظارت می‌کنند، خاطرنشان کرد: حفظ بقایای گیاهی در مزارع لازم است، بنابراین زارعان به منظور حفظ منابع خاکی و زیست محیطی پس از برداشت، بقایای گیاهی را در مزارع خود حفظ و از آتش‌زدن آن پرهیز کنند که این امر باعث ناپایداری تولید، کاهش حاصل‌خیزی خاک و آلودگی محیط زیست می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار