قرارگاه مردمی اربعین قم عمود اول میزبانی از زائران امام حسین(ع)+فیلم
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مهدی قربانیکرم مسئول قرارگاه مردمی اربعین استان قم، ظهر امروز در نشست خبری که در سالن جلسات شهرداری برگزار شد، با اشاره به اهمیت قم در جریان مردمی اربعین، اظهار کرد: قم نخستین شهری بود که برگزاری مراسم باشکوه اربعین را آغاز کرد و بهنوعی صاحب اصلی این جریان در جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود. قم، عمود اول اربعین است.
وی افزود: قم بهعنوان عمود اول میزبانی زائران شناخته میشود و مرحله بعدی آن، میزبانی شایسته و مطلوب در شهر قم است. مسئولان این شهر باید تمام تلاش خود را در راستای این میزبانی بهکار گیرند.
قربانیکرم با اشاره به نقش رسانههای جهادی در فعالسازی زیرساختها برای میزبانی زائران، گفت: امسال نیز مانند سال گذشته، از پنجم صفر تا پنجم ربیعالاول، شاهد میزبانی از زائران خواهیم بود. تعداد خادمان مستقیم به ۲۵۰۰ نفر میرسد و بسیاری دیگر بهصورت غیرمستقیم در حال خدمترسانی هستند. مردم قم خود را خادم میدانند و مشارکت جدی دارند.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از ساختار کمیته مردمی بیان کرد: در حال حاضر ۲۲ معاونت در این کمیته فعال هستند؛ از معاونت اجرایی گرفته تا روابط عمومی، امور بینالملل، بانوان و بخش برادران. بر اساس تجربه سال گذشته، قرارگاه مردمی اربعین برای پذیرش ۵۰۰ هزار زائر آماده شده است.
مسئول قرارگاه مردمی اربعین استان قم تأکید کرد: عدد ذکرشده مربوط به زائرانی است که در سامانه قرارگاه ثبتنام کردهاند و احتمال افزایش این آمار وجود دارد.
وی در توضیح نحوه ثبتنام زائران اظهار کرد: زائرانی که با شماره موبایلهای غیر قمی وارد شهر قم میشوند، پیامکی حاوی لینک ثبتنام دریافت میکنند تا بتوانند محل اسکان خود را مشخص کنند. همچنین زائران میتوانند با شماره موبایل ۰۹۹۰۳۳۴۱۱۲۰ تماس حاصل کرده یا با سامانه ۱۳۷ شهرداری برای دریافت اطلاعات تماس بگیرند.
قربانیکرم افزود: خدمات به زائران ایرانی به مدت ۲۴ ساعت و به زائران غیر ایرانی به مدت ۷۲ ساعت ارائه میشود. پس از ثبتنام، محل خدمت برای هر زائر مشخص و اعلام میشود.
وی با اشاره به محلهای خدمترسانی بیان کرد: یکی از اتفاقات مثبت در سه سال گذشته تمرکززدایی بوده است. در سال گذشته، قرارگاه مردمی در بیش از ۷۰ مکان از جمله حسینیهها، مساجد و بقاع متبرکه مستقر شد. همچنین ۱۰۰ بیتالحسین فعال شدند. امسال، پیشبینی شده است که این تعداد به هزار بیتالحسین افزایش یابد که تاکنون بیش از ۲۰۰ منزل مهیا شده است. تعداد پیشبینیشده مواکب و مکانهای گروهی و کاروانها نیز به ۱۰۰ مکان میرسد.
قربانیکرم درباره اهداف قرارگاه مردمی اربعین گفت: نخستین هدف، فرهنگسازی در راستای لذت خدمترسانی توسط مردم قم است. دومین هدف، عدم تصدیگری نهادها و دولتینشدن فعالیتهاست. شعار «#من_خادم_زوار_حسینم» نیز در همین راستا طراحی شده است.
وی با اشاره به هماهنگیهای انجامشده با آموزشوپرورش جهت اسکان زائران عنوان کرد: طی جلساتی با مدیرکل آموزشوپرورش و معاونت زیارتی استانداری، ۴۰ مدرسه برای اسکان زائران هماهنگ شدهاند. قرارگاه مردمی اربعین بهصورت یک ستاد خدماتی فعالیت خواهد داشت.
قربانیکرم خدمات ارائهشده در قم را مشابه سال گذشته دانست و افزود: خدمات شامل اسکان، پذیرش، سه وعده غذای گرم و ارائه خدمات درمانی بهصورت جهادی و رایگان است. سال گذشته، مبلغ ۷ میلیارد تومان در حوزه درمان هزینه شده است.
مسئول قرارگاه مردمی اربعین استان قم با تأکید بر ضرورت نمایش چهره فرهنگی و حماسی قم گفت: ۱۳۰ نیروی تبلیغی در قرارگاه مردمی فعال هستند. هر زائر غیر ایرانی میتواند یک سفیر فرهنگی برای قم در کشور خود باشد، لذا باید تمام تلاش خود را برای معرفی درست قم به کار گیریم.
قربانیکرم با ارائه آماری از زائران سال گذشته اعلام کرد: مجموعاً ۱۵۱۴۳۱ نفر در سامانه ثبتنام کردهاند که از این میان، ۱۸ درصد یا به عبارتی ۴۱۱۱۰ نفر غیر ایرانی و ۱۱۰۳۲۱ نفر ایرانی بودهاند. بیشترین تعداد زائران غیر ایرانی از کشور پاکستان بودهاند و پس از آن، افغانستان، هند، نیجریه و دیگر کشورها قرار داشتهاند. در دو سال اخیر، زائرانی از ۳۲ کشور در قم میزبانی شدهاند.
وی در ادامه به برنامههای روز اربعین برای جاماندگان اشاره کرد و افزود: در روز اربعین، ۷۰ ایستگاه صلواتی در بلوار پیامبر اعظم در قم برای پذیرایی از جاماندگان اربعین برپا خواهد شد.
در پایان قربانیکرم از عموم مردم دعوت کرد در صورت امکان، در پذیرایی از زائران و برپایی مواکب همکاری کنند. علاقهمندان میتوانند با ارسال عدد ۸۲ به سرشماره ۳۰۰۰۱۵۱۵ به کانال قرارگاه مردمی اربعین بپیوندند و از آخرین اخبار و خدمات مطلع شوند. همچنین اطلاعات بیشتر در سایت «سلام کربلا» در دسترس است و کمکهای نقدی از طریق شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۸۸۰۰۴۰۵۷۲۱ به نام قرارگاه مردمی اربعین قابل واریز است.