آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۹۳۰۳۰

فراهم شدن اشتغال ۳۵ هزار نفر با کشت خرما در سیستان و بلوچستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: کشت خرما اشتغال بیش از ۳۵ هزار نفر را فراهم کرده و گردش مالی سال گذشته در بخش خرما به بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.
فراهم شدن اشتغال ۳۵ هزار نفر با کشت خرما در سیستان و بلوچستان

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سعید نارویی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: خرما به عنوان یکی از مهمترین محصولات کشاورزی سیستان و بلوچستان، نقش کلیدی در اقتصاد و تأمین معیشت خانوار‌های این منطقه دارد؛ این محصول نه تنها به‌دلیل ارزش غذایی و خواص درمانی‌اش مورد توجه است، بلکه به‌واسطه سازگاری با شرایط خشک و کم‌آب منطقه، فرصتی بی‌نظیر را برای توسعه پایدار در این استان فراهم کرده است.

وی ادامه داد: با وجود چالش‌های اقلیمی، سیستان و بلوچستان با دارا بودن گسترده‌ترین سطح زیر کشت نخیلات در کشور، به‌عنوان قطب تولید خرما شناخته می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این استان با دارا بودن ۷۵ هزار هکتار سطح زیر کشت نخل، معادل ۶۲ درصد از سطح محصولات باغی استان، نقش مهمی در تولید خرما در کشور ایفا می‌کند. این استان با پیش‌بینی تولید ۳۵۰ هزار تن خرما در سال رتبه نخست را به لحاظ سطح زیر کشت و همچنین در رده‌های اول تا سوم تولید خرما در کشور دارد.

وی تاکید کرد: خرما به عنوان میوه‌ای با ارزش غذایی و دارویی بالا، نقش مهمی در تامین امنیت غذایی به ویژه در شرایط بحرانی مانند سیل، زلزله و خشکسالی دارد. این محصول به دلیل مقاومت بالا به خشکی و شرایط نامساعد خاک، توانسته است جایگاه ویژه‌ای در توسعه مناطق گرم و کم‌آب استان داشته باشد.

نارویی افزود: در سیستان و بلوچستان بیش از ۱۰۰ رقم خرما کشت می‌شود که از میان آنها ارقام مضافتی، ربی، ابو، شکری، برنی و هلیله از اهمیت بالایی برخوردارند. برداشت زودرس‌ترین خرما‌ها از اواسط خردادماه آغاز و دیررس‌ترین رقم ماکیلی در اواسط آبان انجام می‌شود.

وی بیان کرد: کشت خرما در سیستان و بلوچستان اشتغال بیش از ۳۵ هزار نفر را فراهم کرده و گردش مالی سال گذشته در بخش خرما به بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد ریال رسیده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به ظرفیت‌های بالای خرما در استان، توسعه کشت و بهبود فرآوری این محصول می‌تواند نقش مهمی در افزایش صادرات غیرنفتی و رشد اقتصادی منطقه داشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار