پديده زيرميزي بيشتر باعث افزايش تعرفه‌هاي بيمارستاني مي‌شود
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۱۶۳۸
جيب مردم، نظام بيمه يا بودجه مجلس فرقي نمي‌كند

پديده زيرميزي بيشتر باعث افزايش تعرفه‌هاي بيمارستاني مي‌شود

عنوان شدن پديده زيرميزي بيشتر شائبه افزوده شدن تعرفه‌هاي بيمارستاني را مطرح كند و فرقي ندارد كه اين افزايش مبلغ تعرفه‌ها از جيب مردم، نظام بيمه و يا از بودجه مجلس پرداخت شود.
گروه اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»؛ پديده زيرميزي پزشكان در مراكز دولتي كه چندي است در رسانه‌ها عنوان مي‌شود و در آخرين بار سايت مجلس نيز به نقل از يكي از اعضاي كميسيون بهداشت علت اصلي اين پديده را تعرفه‌هاي غيرواقعي عنوان مي‌كند در حالي است كه از عنوان شدن اين مسئله بيشتر افزايش تعرفه‌ها تاكيد مي شود.
 
افزايش تعرفه‌ها كه يا بايد از جيب مردم پرداخت شود يا نظام بيمه اين مبلغ را تقبل كند و اين مسئله نظام سلامت را به چالش مي‌كشد، از سوي ديگر كم بودن مبلغ تعرفه در بيمارستان‌هاي دولتي را كشيدن شدن پزشكان به سمت بيمارستان‌هاي خصوصي مي‌دانند.
 
با عنايت به چند برابر بودن تعداد بيمارستان‌هاي دولتي نسبت به تعداد بيمارستان‌هاي خصوصي و اكثريت مردم مراجعه كننده به اين بيمارستان‌ها كه از اقشار متوسط و يا فقير هستند، عرض اندام بيمارستان‌هاي خصوصي خيلي نمي‌تواند قابل توجه باشد.
 
دكتر امامي رضوي، معاون درمان وزير بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار ما مي‌گويد: درست است كه توان مردم براي پرداخت هزينه‌هاي بيمارستاني پايين است اما هزينه بستري يك شب بيمار با خدمات ديگر در بيمارستان 23 هزار تومان است كه اين مبلغ از ميزان اجاره يك تخت هتل سه ستاره پايين‌تر مي باشد.
 
اما آنچه در پايان بستري با احتساب خدمات و عمل جراحي و هزينه‌هاي جانبي از بيمار گرفته مي‌شود معمولا به روزي 150 هزار تومان هم مي‌رسد و اين مقايسه بيمارستان با هتل درجه سه كمي غيرواقعي به نظر مي‌رسد.
 
از سوي ديگر حسينعلي شهرياري، رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه اي ديگر با خبرنگار ما بيان مي‌كند: مبلغ تعرفه‌ها در بيمارستان‌هاي دولتي يك و نيم برابر كمتر از ميزان مبلغي است كه در سازمان نظام پزشكي تصويب شده است.
 
وي همچنين معتقد است: اين ميزان كم تعرفه‌ها باعث مي‌شود كه پديده زيرميزي در بيمارستان‌هاي دولتي اتفاق بيفتد و همچنين پزشكان بيشتر ترجيح دهند كه براي ادامه طبابت در خدمت بيمارستان‌هاي خصوصي باشند.
 
در صحبت‌هاي وزير بهداشت، افزايش تعرفه‌هاي بيمارستان‌هاي بخش دولتي تاكيد و عنوان مي‌شود تا تعرفه های بخش دولتی واقعی نشود، پدیده زیر میزی هم به طور كامل حذف نمی شود.
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در ادامه در پاسخ به سوالي مبنی بر مقابله با دریافت زیر میزی بخصوص در جراحی های قلب و سزارین مي‌گويد: تا تعرفه های بخش دولتی واقعی و شفاف نشود، بسیاری از گرفتاری ها در بخش بهداشت و سلامت رفع نخواهد شد.
 
تاخیر سازمان های بیمه‌گر در پرداخت به موقع مبلغ تعرفه‌ها از ديگر مشكلاتي است كه به مسئله پايين بودن مبلغ تعرفه‌ها دامن مي‌زند و بيمارستان‌ها بعضا با هشت ماه تاخير پول خود را از بيمه‌گران دريافت مي‌كنند.
 
وزير بهداشت در اين خصوص اذعان مي دارد كه با توجه به این كه ۵۸ درصد درآمد بیمارستان ها ناشی از درآمد خصوصی و ارائه خدمتی است كه به مردم از طریق دفترچه بیمه می شود اما هم اكنون به طور متوسط تاخیر سازمان های بیمه گر در پرداخت مطالبات بیمارستان ها ۸ ماه است در حالی كه طبق قانون در دو هفته نخست باید ۶۰ درصد مطالبات پرداخت شود و پس از دو ماه كل مطالبات تخصیص یابد.
 
آنچه‌ از صحبت‌هاي وزير بهداشت در خصوص پايين بودن تعرفه‌هاي دولتي برداشت مي‌شود اين است كه به رغم این كه هر سال هم در بودجه و هم در برنامه پنجم توسعه براي واقعي شدن تعرفه‌ها تاكید مي‌شود اما تعرفه‌ها هنوز غيرواقعي است و نظام سلامت خواستار افزايش آن مي باشد كه اين افزايش مبلغ يا از جيب نظام بيمه و يا از جيب مردم تامين شود./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار