مسائل کشور با اسلاید و پاورپوینت حل نمی‌شود
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۳۹۸۴۳

مسائل کشور با اسلاید و پاورپوینت حل نمی‌شود

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی چهارمحال و بختیاری گفت: مسائل کشور با اسلاید و پاورپوینت و پارادایم حل نمی‌شود بلکه کشور با دانشگاهِ متعهد، میدان‌دار و مسئله‌محور حل می‌شود.

مسائل کشور با اسلاید و پاورپوینت حل نمی‌شود


 به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مهدی انصاری، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان به مناسبت روز دانشجو پیش از خطبه‌های نماز جمعه سخنرانی کرد.
متن سخنرانی در ادامه آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحیم 
الحمدلله رب العالمین 
وصلاة و سلام علی سیدنا و نبینا و حبیب قلوبنا ابوالقاسم مصطفی محمد و آله طیبین طاهرین 
عرض سلام و احترام و قبولی طاعات محضر مبارک برادران و خواهران مومن.

با توجه به نزدیک شدن به یوم الله ضد استکبار ۱۶آذر که به نام دانشجوی بسیجی است دقایقی را انشالله در خدمتتان خواهیم بود
 امروز هرگاه نام دانشگاه را می‌بریم، از یک ساختمان سخن نمی‌گوییم؛
از جایی سخن می‌گوییم که آینده‌ی ایران در آن تنفس می‌کند.سخن از قلب تپنده ایران قوی است.


دانشگاه، میدان انتقال واحدهای درسی نیست؛
میدان رقابت مدرک ها نیست میدان رویارویی اندیشه هاست.

میدان شکل‌گیری قدرت ملی است—قدرتی که یا از درون می‌جوشد، یا از بیرون تحمیل می‌شود.

دانشگاهِ جدی، دانشگاهی است که برای مردم کار می‌کند، برای آینده کار می‌کند، و همان‌گونه که رهبر انقلاب فرمودند، «تربیتِ عالم، تولید علم و جهت‌دهی به علم» را وظیفه‌ی نخست خود می‌داند.

دانشگاهِ جدی، دانشگاهی است که مسئله را از دل سفره‌ی مردم پیدا می‌کند، نه از میان صفحات تئوری‌هایی که هزاران کیلومتر آن‌طرف‌تر نوشته شده‌اند.

اما در برابر این دانشگاه، جریانی ایستاده که به‌جای مسئله، به ظاهر مسئله علاقه‌مند است؛
جریانی که به‌جای حل مسائل اقتصادی و مسئله مهمی چون آب به نمودارهای کورتکس مغزی دانشگاه‌های غرب دل بسته است؛
جریانی که گمان می‌کند می‌توان با اندازه‌گیری سیناپس‌ها، اقتصاد یک ملت را نجات داد.

این جریان، به‌جای آنکه از ۸۶ شهید دانشجو که در همین ایام جنگ دوازده روز به شهادت رسیدند درس استقلال بگیرد، هنوز نسخه‌ی نجات را در تغییر پارادایم‌هایی می‌جوید
که از دل همان اتاق‌های فکری بیرون آمده
که روزگاری در برابر جوان ایرانی،
از گلوله استفاده کردند، نه از گفت‌وگو.

برای این جریان، حل مسائل کشور در گرو «تغییر چارچوب‌های نظری» است—
چارچوب‌هایی که معمولاً در حاشیه کنفرانس‌های خارجی، سریع‌تر از آنچه بتوان فهمید، مانند تئوری‌های تک‌اسلایدی، به داخل کشور پرتاب می‌شوند.

اما مردم عزیز!
مسائل کشور با اسلاید و پاورپوینت و پارادایم حل نمی‌شود.کشور با دانشگاهِ متعهد، میدان‌دار و مسئله‌محور حل می‌شود.

کشور با جوانانی حل می‌شود که به‌جای نشستن پای سخنرانی تکنوکرات‌هایی که نسخه‌ی همه‌چیز را در «ادغام در نظم سلطه» می‌دانند، شب و روزشان را با درد مردم مماس کرده‌اند.

همان دانشجویان که مردم کوهرنگ و بازفت و استان در تابستان امسال شاهد جهاد مجموعه‌های بسیج دانشجویی استان بودند
جوان بسیجی و دانشگاهی که امروز در این استان نفس می‌کشد، به‌جای آنکه نگران پر شدن صندلی‌های کمدی و کنسرت باشد، که دغدغه بعضی از مدیران دانشگاهی برای روز دانشجوست.

درگیر این سؤال است: چطور مسئله آب را حل کنیم؟ چطور کار ایجاد کنیم؟ چطور عدالت را از شعار به میدان عمل برسانیم؟ چطور صنعت استان را از رکود بیرون بکشیم؟ چطور امید را واقعی کنیم، نه تزریقی و مصنوعی؟
چگونه علی رغم عدم همکاری مطلوب در مسائل فرهنگی از جانب بعضی از مدیران دانشگاه بتوانیم برنامه ای فرهنگی مفید چون زیارت شهدای ۸سال دفاع مقدس وراهیان نور رابرای جوانان دانشگاه هرچه بهتر برگزار کنیم

این همان چیزی است که بسیج دانشجویی با تکیه بر اسلام اجتماعی بارها بر آن تأکید کرده است. دانشجوی مسئله‌محور، نه در حاشیه‌ی کشور، بلکه در قلب مسائل کشور باید حضور داشته باشد.

این یعنی استکبارستیزی واقعی، استکبارستیزی فقط شعار روی دیوار نیست؛ استکبارستیزی یعنی با علم خود، با طرح خود، با جهاد خود، با تحقیق خود کاری کنی که مردم این سرزمین به نسخه‌های بی‌رحمانه بی‌نیاز شوند.

استکبار زمانی موفق می‌شود که ملتی را قانع کند «بدون ما نمی‌توانید.» و استکبارپذیری یعنی دقیقاً همین جمله را باور کنیم— به‌جای اینکه نسل جوانِ متفکر، توانمند و پراراده‌ی ایرانی خود، برای مسائل کشور طرح بسازد.

۱۶ آذر، فقط روز دانشجو نیست؛ روز پاسخ‌دادن به همین پرسش است: آیا دانشگاه ما به این باور رسیده است که مبدأ تحول است یا به مدیران دانشگاهی سیره امامین انقلاب باور دارند که دانشگاه یک کشور میتواند موجب سعادت یا شقاوت یک ملت شود ، یا  هنوز در کنار نسخه های قدیمی بدون تاثیر و پارادایم‌های تحمیلی اند؟


۱۶ آذر ، روز ایستادگی اندیشه ایرانی در برابر تغییری است
که می‌خواهد مسائل کشور را نه با کار و علم،

بلکه با لبخندهای دیپلماتیک و جملات رسانه‌پسند حل کند.
همان روزی استذکه به فرموده مقام معظم رهبری شعار مرگ بر آمریکا برگرفته از همین ۱۶اذر است، روز یادآوری است که در این سرزمین، جوانی هست که اگر لازم باشد
تا آخرین لحظه برای استقلال علمی و عزت ملی می‌ایستد.

مردم عزیز!
اگر امروز دانشجوی انقلابی در کف میدان‌های علم و جهاد و انرژی هسته ای در کارگاه‌های تولید، در روستاها، در پژوهشگاه‌ها، در طرح‌های عدالت اجتماعی آقای انصاری فر مسول حوزه دانشگاه فرهنگیان: و در کنار مردم کار می‌کند، دلیلش این است که او راه نجات کشور را نه در نسخه‌های ترجمه‌ای، بلکه در توان همین ملت می‌بیند.

۱۶ آذر، روز استقلالِ اندیشه است. روز بازگشت دانشگاه به رسالت اصلی خود، ساختن آینده، نه سرگرم کردن امروز و هر دانشگاهی که از مردم، از عدالت، از حل مسئله جدا شود—هرچقدر هم که کورتکس‌محور باشد—
در حقیقت از آینده ایران جدا شده است.


همچنین لازم میدانم از  نماینده محترم ولی فقیه در استان مجموعه بسیجی استانداری استان و سپاه استان بابت حس اهتمام به فرزندان خود در مجموعه بسیج دانشجویی استان تقدیر و تشکر کنم و همچنین از مسئولین محترم استان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی 
ائمه جمعه استان جهت حضور در برنامه ۱۶ آذر دانشگاه‌های مختلف استان و همچنین نشست با دانشجویان بسیجی استان  زیرا که در باور ما ۴۰ هزار دانشجوی این استان شهید پرور بسیجی هستند و همچنین پیگیری و اهتمام بیشتر به فصای دانشگاهی استان.


در پایان کلام سخن بنیانگذار کبیر انقلاب در فرمان تاسیس بسیج دانشجو و طلبه را متذکر می شوم
من دست یکایک شما پیشگامان رهایی را می بوسم و می دانم اگر مسئولین نظامی اسلامی از شما غافل شوند به آتش دوزخ الهی خواهند سوخت.


 وسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته»

پربازدیدترین آخرین اخبار