یک عزل و نصب تأمل برانگیز دیگر
ثمري كه از حاميان احمدي نژاد در دوره نهم و دهم رياست جمهوري بود، پس از روي كار آمدن دولت نهم به عنوان مشاور رئيس جمهور معرفي شد و دبيري هيئت عالي گزينش كل كشور آخرين مسئوليتي بود كه وي در دولت دهم عهده دار آن گرديد.
شواهد امر گوياي اين است كه انتصاب و انفصال افراد، بدون اغماض و چشم پوشي، تنها از سوي يك مرجع خاص صورت مي گيرد كه اين مرجع به راحتي به عزل هر آن كس كه لب به انتقاد از وي مي گشايد، دست مي زند.
ثمري در 22 شهريور سال 89 طي حكمي از سوي اسفنديار رحيم مشايي كه در آن زمان رياست دفتر رئيس جمهور را عهده دار بود، به عنوان يكي از اعضاي هسته اي گزينش نهاد رياست جمهوري منصوب شد و در بين اعضاي اين كميته دبير هیئت عالی گزینش کل کشور گرديد.
در اين حكم همچنين حجت الاسلام شهیدی، سید عباس پورهاشمی، کاظم کیاپاشا و مهرداد پارسا از سوي مشایی به عنوان ساير اعضاي اين كميته منصوب شدند.
اما در اين حكم علاوه بر معرفي اعضاي هسته اي گزينش نهاد رياست جمهوري، مرد خاص دولت در حكمي جداگانه، كاظم كياپاشا را به عنوان جانشین و نماینده تام الاختیار رئیس جمهور در ستاد مرکزی راهیان نور منصوب و وي را سرپرست هسته گزينش نهاد معرفي كرد.
اين در حالي بود كه پس از انتصابات هسته مركزي گزينش نهاد رياست جمهوري، ثمري در مصاحبه اي رسانه اي اظهار داشت: بنده از اساس طرز تفكر مشايي و بينش او را قبول ندارم و به آقاي زهرهاي، معاون تحول و پشتيباني نهاد رياست جمهوري هم گفته بودم كه هيچ حكمي براي بنده از سوي او صادر نشود.
اما اين تنها گوشه اي از چگونگي بر سر كار آمدن اعضاي كميته گزينش نهاد رياست جمهوري بود و اين همجواري اعضاي كميته بندرت باعث شد كه تقابلي ميان آنها كه همگي همزمان و از سوي يك مرجع خاص منصوب شده بودند، صورت گيرد.
نشست مشترك هيئتهاي مركزي گزينش وزارتخانهها و سازمانهاي دولتي و هيئت عالي گزينش كل كشور در نخستين روز تير امسال در حال برگزاري بود كه حجت الاسلام ثمري در نخستين تقابل خود با جريان انحرافي و اعضاي وابسته به آن، خواستار عزل سرپرست هسته گزينش نهاد رياست جمهوري كه پروند مفتوح قضايي داشت، شد.
وي در اين نشست با اشاره به مفتوح بودن پرونده كياپاشا در مراجع قضايي و دستگيري وي در رابطه با پرونده مستند «ظهور بسيار نزديك است»، بر عدم صلاحيت كياپاشا براي ابقا در اين مسئوليت كه با اعمال نفوذ سرپرست سابق نهاد رياست جمهوري و موافقت تعدادي از اعضاي هيئت مركزي كميته گزينش اين نهاد انتخاب شده بود، تاكيد كرد و خواست كه وي هر چه زودتر از اين سمت بركنار شود.
ثمري در ادامه تقابل با جريان انحرافي، طي هفته هاي اخير به طور مستقيم تيري از چله رها كرد كه به طور صريح و مستقيم متولي جريان انحرافي را نشانه گيري نمود.
دبير سابق هیئت عالی گزینش کل کشور در يك مصاحبه مطبوعاتي از شناخت بيش از يك ساله از جريان انحرافي پرده برداري كرد و گفت: جریان انحرافی را که بعدها مطرح شد، بنده یک سال و نیم قبل شناخته و به طرز تفکراتشان پی برده بودم؛ از این رو عنوان کردم که این طرز تفکر را قبول ندارم؛ چرا که ولایتمداری و ولایتپذیری جزو اصول باطنی و دینی این جریان نيست.
ثمري در اين مصاحبه مطبوعاتي خود ضمن انتقاد از حضور اسفنديار رحيم مشايي در دولت اظهار كرد: وقتی شخصیت بیبدیلی مثل حضرت آقا مطلبی را مصلحت نمیبینند، نباید با دهنکجی، یک آدم معلومالحال و مجهولالهویه را کنار دست خود علم کنیم؛ انجام این کار چه معنی دارد؟
وي همچنين در ادامه همين مصاحبه گفت: در دولت نهم و قبل از انتخابات دولت دهم جلسهای در وزارت کشور برگزار شد و این جریان طرفدارهای خود را دعوت کرد؛ هنگامی که رئیسجمهور با این آدم معلومالحال وارد شد جماعتی از مردم شعار دادند «فلانی حیا کن، احمدی را رها کن» اینها کدهایی بود که از ناحیه مردم داده شد، اما آنها تصورات دیگری داشته و عجب و توهم بسیاری آنها را گرفته بود؛ البته بنده خدا را شاکرم که تا آخرین روز حضور در مقام امام جماعت نهاد تمام این موارد را بدون استثنا تذکر دادم.
دبير سابق هیئت عالی گزینش کل کشور به اتفاقات چندي قبل در وزارت امور خارجه اشاره و تصريح كرد: اتفاقی که در وزارت خارجه افتاد این بود که فرد معلومالحال مجهولالهویهای که عنصر حلقه به گوش اینهاست و به هیچ چیز اعتقاد ندارد، به عنوان معاون اداری-مالی معرفی شد و افتخار میکنم سه سال قبل جهت عضویت در هیئت مرکزی گزینش میراث فرهنگی، این عنصر را رد صلاحیت کردم.
ثمري عنوان كرد: سي دي «ظهور بسيار نزديك است» كه با محوريت سوءاستفاده از عواطف پاك مردم از سوي جريان انحرافي انتشار يافت، به دليل برداشت غلطي بود كه اين جريان از مردم داشتند؛ اينها وقتي اجتماع مردم را در سفرها مي ديدند، برداشت غلط كرده و دچار توهم شده بودند، اما با مواضع و برخوردهايي كه داشتند و عكس العمل هايي كه از خود نشان دادند، مردم به خوبي متوجه انحراف آنها شدند.
وي همچنين در اين مصاحبه مطبوعاتي خود عنوان كرد: جريان انحرافي سلول هاي فاسد بنيادي عقل بعضي را شناسايي كرد و آنها را پرورش داد كه مواضع و برخوردهاي دوگانه خود گواه اين قضيه است.
دبير سابق هیئت عالی گزینش کل کشور تاكيد كرد: كدهايي دارم كه مي توان با قرار دادن آنها در كنار يكديگر به نتيجه رسيد كه جريان انحرافي فراتر از سحر و جادو است.
سرانجام اين اظهارات ثمري در تقابل مستقيم با جريان انحرافي و متولي آن، كار را به جايي كشاند كه تنها چند روز پس از آن، وي از مسئوليت دبيري هیئت عالی گزینش کل کشور بركنار، و بلافاصله به دستور رئيس جمهور، احمد عليزاده به عنوان دبير اين هيئت معرفي شد.