۶ اثر میراث ناملموس مازندران ثبت ملی شد؛ از «مینا و پلنگ» تا «قتلمه»
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۶۷۰۴۳

۶ اثر میراث ناملموس مازندران ثبت ملی شد؛ از «مینا و پلنگ» تا «قتلمه»

معاون میراث‌فرهنگی مازندران از ثبت ملی ۶ اثر میراث ناملموس این استان خبر داد؛ آثاری که از افسانه‌ بومی «مینا و پلنگ» تا مهارت‌های سنتی و رقص‌های آیینی را در بر گرفته و گامی تازه برای پاسداشت هویت تاریخی و تقویت ظرفیت‌های گردشگری فرهنگی دیار علویان محسوب می‌شود.
۶ اثر میراث ناملموس مازندران ثبت ملی شد؛ از «مینا و پلنگ» تا «قتلمه»

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، معاون میراث‌فرهنگی مازندران از ثبت ۶ اثر ناملموس استان مازندران در فهرست آثار ملی خبر داد.

رضا دانش‌زاده با اشاره به ثبت ۶ اثر ناملموس میراث‌فرهنگی مازندران با رأی شورای ثبت میراث‌فرهنگی کشور، گفت: مهارت سنتی «گِل‌کار»، افسانه بومی «مینا و پلنگ»، نان محلی «راه‌نون»، رقص آیینی «چوب»، رقص محلی «دُرم» و نان سنتی «قَتِلمه» که هر یک بیانگر بخشی از هویت فرهنگی، آیین‌ها و شیوه‌های زیست مردم مازندران به شمار می‌رود، ثبت شد.

معاون میراث‌فرهنگی مازندران افزود: ثبت این آثار با هدف حفظ، احیا و انتقال میراث ناملموس به نسل‌های آینده انجام شده و نقش مهمی در پاسداشت تنوع فرهنگی، تقویت هویت محلی و معرفی ظرفیت‌های فرهنگی استان دارد.

او ثبت آثار تاریخی و فرهنگی در لیست آثار ملی را گامی مؤثر در مسیر حمایت از حاملان میراث ناملموس، توسعه گردشگری فرهنگی و مستندسازی دانش بومی عنوان کرد و یادآور شد: استان مازندران با برخورداری از آیین‌ها، خوراک‌ها، افسانه‌ها و هنر‌های نمایشی متنوع، از جمله استان‌های پیشرو در ثبت میراث ناملموس کشور محسوب می‌شود.

برچسب ها:
مازندران
پربازدیدترین آخرین اخبار