بقایی: در حال بررسی پاسخ آمریکا هستیم/ تمرکز ما بر خاتمه جنگ است/ گفتگوها با آمریکا از طریق پاکستان ادامه دارد + فیلم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۰۰۶۴۱
در نشست خبری؛

بقایی: در حال بررسی پاسخ آمریکا هستیم/ تمرکز ما بر خاتمه جنگ است/ گفتگوها با آمریکا از طریق پاکستان ادامه دارد + فیلم

سخنگوی وزارت خارجه در مورد دریافت پاسخ آمریکا به ایران و ابتکار ۱۴ بندی ایران، گفت: ما پاسخ آمریکا را از طریق پاکستان دریافت کردیم، در مورد جزییات چیزی را مطرح نمی‌کنم، چون در دست بررسی است.
بقایی: در حال بررسی پاسخ آمریکا هستیم/ تمرکز ما بر خاتمه جنگ است/ گفتگوها با آمریکا از طریق پاکستان ادامه دارد + فیلم

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری اظهار داشت: به همه معلمان و اساتید روز معلم را تبریک میگویم؛ معلمانی که وطن پرستی را مشق ما کردند، یاد معلمان میناب را گرامی میداریم.

وی با اشاره به جنایات امریکا در حوزه آموزش وپرورش، ادامه داد: ۱۸۴ دانش امورز و ۳۶معلم در حملات امریکا و رژیم اسرائیل به ایران به شهادت رسیدند.

کد ویدیو

سخنگوی وزارت خارجه در مورد کاهش نیرو‌های آمریکایی در کشور‌های اروپایی افزود: اقدام‌نسنجیده بر خلاف قانون امریکا در حمله به ایران تبعات سنگینی داشت از جمله ایجاد شکاف در میان کشور‌هایی که تا قبل از این متحد آمریکا بودند. آنچه که باعث ناراحتی مقامات آمریکایی شده اینکه مقامات آلمان اذعان کردند که ورود امریکا به جنگ هزینه‌های زیادی را به بار اورده است و اقدام امریکا بدون هیچ راهبردی انجام شده است. زمان ان رسیده که کشور‌های اروپایی با شجاعت نتیجه مداخلات امریکا را ببینند.

پاسخ آمریکا به ابتکار ۱۴ بندی ایران را از طریق پاکستان دریافت کردیم

بقائی در مورد دریافت پاسخ آمریکا به ایران و ابتکار ۱۴ بندی ایران، گفت: بله؛ ما پاسخ آمریکا را از طریق پاکستان دریافت کردیم، در مورد جزییات چیزی را مطرح نمی‌کنم، چون در دست بررسی است. امریکا عادت به زیاده خواهی دارد که ترک آن برایشان راحت نیست. مواردی که در رسانه‌ها مطرح‌شده و جزییاتی که در رابطه با ابعاد هسته‌ای طرح کردند عمدتا گمانه زنی است. گمانه زنی هم بر اساس دوره‌های قبلی مذاکرات است. امریکا این اجازه را نداده که هیچکدام از دوفرایند دیپلماتیکی سال گذشته شروع شد به نتیجه برسد. در این مرحله در مورد چیزی جز خاتمه جنگ نداریم.

کد ویدیو

جامعه جهانی باید آمریکا را بابت ناایمن کردن تنگه پاسخگو کند

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعای عملیات آمریکا برای امنیت تنگه هرمز گفت: در مورد نحوه پاسخ ما، کسانی که مسئول پاسخ دهی هستند به خوبی آماده هستند و هم می‌دانند چگونه از منافع ملی ایران دفاع کنند. بیانیه قرارگاه خاتم امروز اعلام شد. دنیا نه ادعای بشردوستانه آمریکا را می‌پذیرد و نه باور دارد آمریکا می‌تواند از این باتلاق خودساخته با تکرار اشتباهات گذشته خارج شود. آمریکا باید درس گرفته باشد که در برابر ایران نمی‌تواند با زبان تهدید و زور صحبت کنند. ایران نشان داده که خودش را پاسدار امنیت تنگه هرمز می‌داند. تنگه هرمز قبل از ۹ اسفند محل تردد ایمن بود. جامعه جهانی باید آمریکا را بابت ناایمن کردن تنگه پاسخگو کند. حتما کشتی‌ها و شرکت‌ها می‌دانند که اطمینان از امنیت، مستلزم هماهنگی با مراجع ذی صلاح ایران است.

وی درباره اهداف سفر عراقچی به پاکستان، روسیه و عمان افزود: ما و عمان کشور‌های ساحلی هستیم و باید سازوکاری برای تردد ایمن مشخص کنیم. هدف، ایمنی کشتیرانی در این آبراه است، ایمنی که توسط آمریکا دچار اخلال شده است. گفت‌و‌گو‌ها در این زمینه در روز‌های آینده هم ادامه دارد.

کد ویدیو

بقائی در واکنش به ادعا‌های گروسی علیه ایران، تصریح کرد: تعجب آور نیست، از ابتدا اگر تاریخچه را ببینید خروج آمریکا از برجام و جنایت تجاوز علیه ایران توسط آمریکا صورت گرفت. مدیرکل آژانس خودش در دو نوبت مذاکره بخشی از روند بود و خودش نظاره‌گر رفتار‌های متناقض آمریکا بود. مشکل فقط رفتار‌های آمریکاست که تاکنون مذاکرات به نتیجه نرسیده است.

وی در مورد تهدیدات آمریکا نسبت به کوبا گفت: اقداماتی که در حوزه آمریکای لاتین صورت می‌گیرد بسیار نگران کننده است ونشانه یک الگوی رفتاری در امریکاست. امریکا نشان داده قائل به استقلال کشثر‌ها نیست و هرکشوری که بخواهد زیست مستقل داشته باشد را نمی‌پذیرد. اقدامات امریکا را محکوم میکنیم، محاصره کوبا باعث درد ورنج مردم‌کوبا شده است. اقداماتی که در کوبا در جریان است در ادامه اقدامات ونزویلاست لذا باید مورد توجه جامعه جهانی قرار گیرد.

وی درمورد اظهارات فرانسه مبنی بر طرحی نسبت به ایمنی تنگه هرمز، افزود: توصیه ما این است که لطفا وضعیت موجود را پیچیده‌تر نکنید. ایران تدابیری که اتخاذ کرده طبق حقوق بین‌الملل برای اطمینان از عدم تجاوز به منافع ایران است و این اصل پذیرفته شده است. اگر کشور‌ها می‌خواهند کمک کنند بهتر است از تشدید اقدامات آمریکا در منطقه و فراتر از منطقه مانع شوند. آمریکا آب‌های بین‌المللی را به دلیل راهزنی ناامن کرده است.

کد ویدیو

حزب الله مایه فخر لبنان و امت اسلامی است

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اظهارات برخی مقامات لبنان علیه حزب الله و ایران و همچنین گزارشی درباره دریافت روادید برای سفر لبنانی‌ها به ایران، بیان کرد: کاملا روشن است که حزب الله مایه فخر این کشور و امت اسلامی است و دارند برای دفاع از عزت لبنان با رژیم صهیونیستی مبارزه می‌کنند.

درباره روادید ما متقابلا لغو روادید داشتیم و این برای شهروندان دو کشور تسهیل مناسب بود، اما متاسفانه به صورت یکجانبه از سوی لبنان لغو شد و متقابلا وزارت خارجه برای شهروندان لبنان دریافت روادید را برقرار کرد.

کد ویدیو

بقائی در مورد خروج امارات از اوپک، عنوان کرد: امارات تصمیم گرفته به عنوان یک کشور عضو اوپک از این سازمان خارج شود. این تصمیم را از رسانه‌ها شنیدیم. اینکه کشوری بخواهد به عنوان یک واکنش منفی یا انتقام جویانه از منطقه یا از کشور‌های عضو اوپک رفتاری را انجام دهد به هیچ عنوان سازنده نیست. تفسیر‌های مختلفی می‌توان مطرح کرد. برای ما آنچه مشخص است این است که به عنوان عضو اوپک به تعهدات خود قائل هستیم و معتقدیم این سازمان تأمین کننده منافع کشور‌های عضو است. شاهد رفتار‌های نامناسب امارات در این ۵۰ روز بودیم و از جمله همراهی آنها با طرف‌های متجاوز علیه ایران بودیم که مشکل‌های زیادی را ایجاد کرد و امیدواریم کشور‌های منطقه از تحولات این مدت درس‌های لازم را فرا گرفته باشند.

بقائی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه در رسانه‌های غربی ادعا میشود که در ایران در مورد ادامه بحث پیرامون موضوع هسته‌ای اجماع نظر وجود ندارد، واکنش شما به این ادعا چیست، گفت: اقدامات آمریکا خودش نشان داد به جامعه بین‌المللی چیزی جز بهانه علیه ایران نیست. جامعه جهانی نسبت به تاریخچه موضوع هسته‌ای ایران آگاه است. در این شرایط دلیلی وجود ندارد برای کشور‌هایی که مسئولانه می‌اندیشند از اقدامات خلاف قانون آمریکا بخواهند تبعیت کنند.

کد ویدیو

ما هم ابرقدرتیم

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اینکه چه ابزاری برای مقابله با امریکا که ابر قدرت است دارید، چرا عقب‌نشینی نمی‌کنید یا کوتاه نمی‌آیید، گفت: ما هم ابرقدرتیم.

وی درباره نقش چین و روسیه در مذاکرات گفت: ما با روسیه و چین که دارای توافقنامه‌های بلندمدت هستیم، در تماس مستمر هستیم. هر دو کشور عضو شورای امنیت هستند و طبیعی است ما روابط خودمان را با جدیت ادامه دهیم و مشورت داشته باشیم. اما می‌دانیم برای ایفای حقوق خود، به خودمان متکی باشیم. آنچیزی که اشاره می‌شود به بسته پیشنهادی ایران مرتبط است که اگر توافقی شود باید در شورای امنیت ثبت شود.

کد ویدیو

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد اقدامات ایران برای پیگیری قتل دو شهروند ایرانی در فرانسه، بیان‌کرد: ما در همان روز‌هایی که موضوع خانم اسفندیاری مطرح شد این نگرانی را مطرح کردیم که این رفتار‌ها شائبه نژادپرستی را ایجاد کرده است. ما کماکان درباره قتل دو شهروندمان مطالبه داریم و سفارت ما همچنان پیگیر است. در خصوص اتفاق اخیر در فروردین ماه قتلی صورت گرفت و سفارت ما پیگیر است. باید ابعاد محتلف این جنایت روشن شود. وظیفه داریم نسبت به حقوق اتباع ایرانی در هر جای دنیا با جدیت پیگیری کنیم.

در حال تکمیل...

پربازدیدترین آخرین اخبار