ضرورت جایگزینی کشت مواد مخدر با محصولات سودآور
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدی مهر رئیس کل دادگستری استان همدان در دومین نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم که با موضوع مقابله و پیشگیری از کشت گیاهان مواد مخدر برگزار شد، گفت: قانون، کشت گیاهان مواد مخدر را جرمانگاری کرده و برای مرتکبان آن مجازاتهایی از جمله حبس و در مواردی مجازاتهای سنگین پیشبینی شده است.
رئیس کل دادگستری استان همدان با تأکید بر اینکه تنها برخوردهای قضایی و انتظامی برای مقابله با این پدیده کافی نیست، افزود: باید با توسعه کشتهای جایگزین، حمایت عملی از کشاورزان، تأمین بازار فروش محصولات و ارائه تسهیلات مناسب، از گرایش کشاورزان به کشت محصولات غیرمجاز جلوگیری شود.
وی استفاده از ظرفیت معتمدان محلی، روحانیان، معلمان و نهادهای فرهنگی را در آگاهسازی کشاورزان مؤثر دانست و تأکید کرد: کشت مواد مخدر علاوه بر جرم بودن، آثار منفی اجتماعی و اقتصادی فراوانی به همراه دارد و لازم است پیامدهای آن برای بهرهبرداران بخش کشاورزی تبیین شود.
محمدیمهر با اشاره به لزوم توسعه کشت محصولات جایگزین نظیر مارچوبه، سیاهدانه و گیاهان علوفهای تصریح کرد: دستگاههای متولی باید زمینه معرفی و حمایت از این محصولات را فراهم کنند تا کشاورزان به سمت تولیدات قانونی و سودآور هدایت شوند.
وی همچنین از امحای مزارع شناساییشده کشت مواد مخدر در استان با همکاری نیروی انتظامی، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، فرمانداریها، بخشداریها و دهیاریها خبر داد و افزود: دهیاران و بخشداران مطابق قانون موظف هستند هر گونه کشت مشکوک یا غیرمجاز را به مراجع انتظامی و قضایی گزارش کنند و در صورت کوتاهی، مسئولیت قانونی خواهند داشت.