طرح «مانا» مسیر اصلاح نظام اداری و توسعه استان‌ها را هموار می‌کند
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۴۷۹۳۶

طرح «مانا» مسیر اصلاح نظام اداری و توسعه استان‌ها را هموار می‌کند

رئیس امور تحول اداری، نوآوری و ارتقای فرهنگ سازمانی سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: طرح ملی اصلاح نظام اداری «مانا» با هدف هماهنگ‌سازی نظام اداری با نیازهای توسعه‌ای استان‌ها، افزایش بهره‌وری، واگذاری اختیارها و تسهیل فرآیندهای خدمت‌رسانی از خردادماه به استان‌های کشور ابلاغ شده است
ایلام/مهمان کشوری

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمد ذاکری رئیس امور تحول اداری، نوآوری و ارتقای فرهنگ سازمانی سازمان اداری و استخدامی کشور روز شنبه طی سفر به استان ایلام در نشست تبیین طرح ملی اصلاح نظام اداری «مانا» در استان ایلام اظهار کرد: این طرح در راستای اجرای برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم و با هدف شتاب‌بخشی به برنامه‌های اصلاحی در دستگاه‌های اجرایی استان‌ها و شهرستان‌ها، با امضای معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شده است.

وی افزود: طرح «مانا» شامل هفت اقدام مشترک و یک تا سه اقدام اختصاصی برای هر استان است که متناسب با شرایط، ظرفیت‌ها و نیاز‌های هر استان تدوین می‌شود و تلاش دارد برنامه‌های اصلاح نظام اداری را از سطح ستاد دستگاه‌ها به سطح اجرایی و عملیاتی استان‌ها منتقل کند.

واگذاری اختیار‌ها برای افزایش سرعت خدمات

ذاکری یکی از اهداف اصلی طرح «مانا» را واگذاری تصدی‌ها، اختیار‌ها و وظایف از واحد‌های ستادی به واحد‌های استانی و شهرستانی و در مواردی به بخش غیردولتی عنوان کرد و گفت: تمرکز بخشی از وظایف و اختیار‌ها در واحد‌های ستادی موجب طولانی شدن فرآیند تصمیم‌گیری و ارائه خدمات می‌شود.

وی ادامه داد: در این طرح تلاش شده است با شناسایی ظرفیت‌های موجود، بخشی از وظایف و اختیارات به سطوح استانی و شهرستانی منتقل شود تا خدمات با کیفیت بالاتر، سرعت بیشتر و در نزدیک‌ترین سطح ممکن به مردم ارائه شود.

رئیس امور تحول اداری، نوآوری و ارتقای فرهنگ سازمانی سازمان اداری و استخدامی کشور، افزایش بهره‌وری فضا‌ها و ساختمان‌های دولتی و ارتقای بهره‌وری انرژی را از دیگر محور‌های طرح «مانا» دانست و گفت: دستگاه‌های اجرایی استان‌ها ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه ساختمان‌ها، فضا‌های اداری و مصرف انرژی دارند که مدیریت مناسب این ظرفیت‌ها می‌تواند موجب افزایش بهره‌وری منابع و کاهش هزینه‌های اداره امور شود.

اصلاح فرآیند‌های خدمت‌رسانی در استان‌ها

ذاکری اصلاح فرآیند‌های خدمت‌رسانی را یکی از اقدامات مهم طرح «مانا» عنوان کرد و افزود: در این طرح هم فرآیند‌های مشترک میان چند دستگاه استانی و هم فرآیند‌های مرتبط با دستگاه‌های کلیدی استان مورد بررسی و اصلاح قرار می‌گیرد.

وی گفت: هدف این است که فرآیند‌های ارائه خدمات بازنگری شده و مواردی که موجب طولانی شدن مسیر خدمت، افزایش مراجعات مردم یا ایجاد هماهنگی‌های غیرضروری میان دستگاه‌ها می‌شود، شناسایی و اصلاح شود.

وی افزود: اقدامات اختصاصی هر استان نیز با هدف کمک به توسعه، بهبود شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی و توسعه سرمایه‌گذاری طراحی خواهد شد.

اصلاح نظام اداری باید متناسب با نیاز‌های توسعه‌ای استان‌ها باشد

ذاکری با تاکید بر ضرورت هماهنگی نظام اداری با برنامه‌های توسعه‌ای استان‌ها اظهار کرد: کوشش طرح «مانا» این است که زیرساخت اداری لازم برای توسعه هرچه بیشتر استان‌ها در دوران پساجنگ و ادامه فعالیت دولت چهاردهم فراهم شود و نظام اداری بتواند متناسب با نیاز‌های توسعه‌ای استان‌ها عمل کند.

وی افزود: اگر نظام اداری نتواند خود را با نیاز‌های توسعه‌ای استان‌ها هماهنگ کند، بخشی از ظرفیت‌های اقتصادی، اجتماعی و سرمایه‌گذاری نیز بلااستفاده خواهد ماند؛ بنابراین یکی از رویکرد‌های اصلی طرح، ایجاد هماهنگی میان اصلاح نظام اداری و اهداف توسعه‌ای استان‌هاست.

استانداران مسئول حسن اجرای طرح «مانا» هستند

رئیس امور تحول اداری، نوآوری و ارتقای فرهنگ سازمانی سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: پس از ابلاغ طرح «مانا» در خردادماه، این برنامه به همه دستگاه‌های اجرایی استانی، سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها و استانداری‌های کشور ابلاغ شده است.

ذاکری افزود: مسئولیت حسن اجرای طرح در هر استان بر عهده استاندار به عنوان رئیس شورای راهبری تحول اداری استان و مسئولیت نظارت بر اجرای آن نیز بر عهده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان است.

وی اظهار کرد: نشست امروز در استان ایلام با هدف تبیین دقیق‌تر ابعاد طرح «مانا»، آشنایی مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی با این برنامه و فراهم کردن زمینه مشارکت همه دستگاه‌ها در تدوین و اجرای آن برگزار شد.

وی تاکید کرد: موفقیت طرح «مانا» به میزان مشارکت دستگاه‌های اجرایی در استان‌ها بستگی دارد و هر دستگاه باید با بررسی مأموریت‌ها، اختیارات و فرآیند‌های خود، ظرفیت‌های لازم برای اجرای اقدامات مشترک و اختصاصی طرح را شناسایی کند.

برنامه اختصاصی استان‌ها تا پایان شهریورماه تدوین می‌شود

ذاکری گفت: طرح «مانا» به همه استان‌ها ابلاغ شده و تاکنون برنامه‌های اختصاصی حدود ۱۰ استان به سازمان اداری و استخدامی کشور ارسال شده است.

وی افزود: انتظار می‌رود تا پایان شهریورماه برنامه‌های اختصاصی همه استان‌ها دریافت و پس از بررسی و تکمیل، فرآیند تصویب نهایی آنها در استان‌ها انجام شود.

وی با اشاره به روند تدوین برنامه در آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: این استان از جمله استان‌هایی است که روند تدوین برنامه در آن پیشرفت مناسبی داشته و در آستانه طرح موضوع در شورای راهبری تحول اداری استان قرار دارد.

اجرای طرح «مانا» ارزیابی می‌شود

ذاکری ادامه داد: ارزیابی اجرای طرح «مانا» نیز در ادامه فرآیند مورد توجه قرار خواهد گرفت و عملکرد استان‌ها در اجرای اقدامات پیش‌بینی‌شده، میزان تحقق اهداف و آثار آن بر فرآیند‌های اداری و توسعه‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: رویکرد اصلی این طرح آن است که اصلاح نظام اداری از یک برنامه صرفاً ستادی خارج شده و در سطح استان‌ها با مشارکت استانداری، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و دستگاه‌های اجرایی دنبال شود.

رئیس امور تحول اداری، نوآوری و ارتقای فرهنگ سازمانی سازمان اداری و استخدامی کشور خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود اجرای طرح «مانا» به بهبود فرآیند‌های خدمت‌رسانی، افزایش بهره‌وری، تسهیل تصمیم‌گیری، توسعه سرمایه‌گذاری و در نهایت ارتقای کیفیت خدمات ارائه‌شده به مردم در استان‌ها منجر شود.

طرح «مانا» عنوان اختصاری «طرح ملی اصلاح نظام اداری» است که با هدف ایجاد چارچوبی منسجم برای اصلاح نظام اداری در سطح استان‌ها طراحی و از خردادماه امسال به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است.

این نشست با حضور مدیران، معاونان و کارشناسان توسعه مدیریت و تحول اداری دستگاه‌های اجرایی استان ایلام برگزار شد.

پربازدیدترین آخرین اخبار