وارثان میراث فرهنگی لرستان در شوک یک تصمیم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۵۳۴۸

وارثان میراث فرهنگی لرستان در شوک یک تصمیم

سکان میراث فرهنگی لرستان با تصمیم اخیر سیاستگذاران کلان این حوزه به شخصی واگذار شده است که با انتصابش توانسته است شوک بزرگی را به وارثان این میراث گرانبها در استان وارد کند.
گروه فرهنگي «خبرگزاری دانشجو»، احمد تلوری؛ سه شنبه، 13 دی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان در جریان معارفه عباس گودرزی، سرپرست جدید این سازمان که با مخالفت‌هایی از جانب کارشناسان و نمایندگان مردم در مجلس همراه بود، شاید یکی از ملتهب‌ترین روزهای فعالیت این مجموعه را که مسئولیت خطیر صیانت و حفظ میراث فرهنگی و تاریخی گرانبهای این خطه را برعهده دارد پشت سر نهاد.
 
در این ایام که میراث فرهنگی لرستان در تب بی مهری‌های وارثان ناخلف این میراث گرانبها می‌سوزد، انتصاب سکاندار جدید مجموعه ای که قرار است حافظ و حارس میراث بر جای مانده از نیاکان متمدن این دیار باشد به واسطه عدم بهره مندی از تخصص و هرگونه سابقه کاری در ارتباط با فعالیت این حوزه چند درجه ای تب سوزنده میراث فرهنگی لرستان را رو به فزونی برده است.
 
این روزها مظلومیت و مهجوریت میراث فرهنگی لرستان بر کسی پوشیده نیست و به جرات می‌توان گفت در این سرزمین که بر اساس یافته‌های باستان شناسی یکی ازنخستین سکونتگاه‌های قدیمی بشر است آنچه که تکلیف وارثان نسبت به این میراث گرانبها است به هیچ وجه ادا نشده است؛ چرا که اگر ادا می‌شد شاید رشد و تعالی لرستان بر جای مانده از قطار پیشرفت تنها با تکیه بر این فاکتور اثر گذار فراهم می‌شد.
 
با این وجود خلاء مدیریت کار آمد را باید یکی از اساسی‌ترین عوامل مظلومیت و مهجوریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استان لرستان دانست و این آسیبی است که امروز کارشناسان و نمایندگان مردم در مجلس بیم آن را دارند که با انتصاب سکاندار جدید مدیریت این حوزه در لرستان به دلیل عدم بهره مندی از تخصص و هرگونه سابقه کاری در ارتباط با فعالیت این مجموعه اثرات سوء آن هرچه بیشتر نسبت به گذشته گریبان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری را بگیرد.
 
بدیهی است که سکانداری مجموعه ای به نام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در لرستان با وجود حجم انبوهی از آثار تاریخی ،صنایع دستی رو به فراموشی و نقاط متعدد گردشگری در استان نیازمند به حضور مدیری توانمند با عقبه علمی مرتبط است تا بتواند تمام بی مهری‌های وارد شده بر این آثار را جبران كند و این میراث گرانبها را از مهجوریت برهاند.
 
برکسی پوشیده نیست که این روزها قلعه فلک الافلاک به عنوان نگین آثار تاریخی لرستان با وجود مصوبه سال 1382مجلس برای آزاد سازی آن همچنان در حصار بی توجهی‌ها در حصر به سر می‌برد، پل شکسته کماکان در اوضاع نابسامان پیرامون خود روزگار می‌گذراند، آثار 3000 ساله لرستان در آن سوی مرزها به حراج گذاشته می‌شوند، نقش این حوزه اثرگذار در جذب توریست و ایجاد اشتغال پایدار مغفول مانده است،هزارن شی به دست آمده از دل خاک این دیار در حال خاک خوردن هستند، در حالی که نمونه این اشیاء زینت بخش و اعتبار معتبرترین موزه های دنیا است و غارهایی که بر اساس کاوش‌های دهه 60 میلادی هویت پیش از تاریخ این دیار را هویدا کرده‌اند هم اینک محل تجمع معتادان شده‌اند و در بدترین شکل حراست می‌شوند.
 
این‌ها تنها گوشه ای از بی مهریهایی است که امروز از جانب وارثان ناخلف به این میراث گرانبها در لرستان وارد شده است و شاید با قاطعیت بتوان گفت که اگر یک مدیریت اثرگذار که بر ارزش و اهمیت این ظرفیت عظیم در لرستان واقف بود امروز شاهد این واماندگی درحوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نبودیم.
 
به هر حال میراث فرهنگی امانتی است که امروز با تمام فراز ونشیب های فراوان تاریخ به دست ما رسیده است؛ لذا هرگونه بی مهری که در راستای آسیب رسانی و تضعیف جایگاه این میراث گرانبها صورت گیرد، گناهی نابخشودنی است که در درجه اول متوجه سکاندار مجموعه مسئول در قبال این میراث است اگرچه تک تک ما در مقابل این میراث گرانبهاء مسئولیم.
 
با این تفاسیر امروز جدالی که بر سر ماندن یا رفتن گودرزی، سرپرست جدید این سازمان در لرستان بین نمایندگان مردم در مجلس و سازمان میراث فرهنگی کشور در گرفته است موضوعی است که باید نهایتا نتیجه آن به نفع میراث فرهنگی دیار مفرغ باشد نه اینکه با جنجال آفرینی و ایجاد طنش موضوع را به سمت وسویی هدایت کنیم که هرچه بیشتر زمینه را برای تشدید نابودی آثار گرانبهای فرهنگی و تاریخی این دیار فراهم کنیم؛ چرا که اگر بنابر ماندن سرپرست جدید در سازمان علی رغم انتقادات زیادی که بر این انتخاب وارد است، باشد بهترین راهکار حمایت همه جانبه از طرف نمایندگان، مسئولان اجرایی ارشد استان ،کارشناسان و دلسوزان واقعی میراث فرهنگی و مردم از مدیریت جدید این سازمان است تا هرآنچه دغدغه و نگرانی از این انتصاب وجود دارد به یک فرصت ارزشمند برای رشد و تعالی و حفظ و حراست از میراث فرهنگی لرستان شود، در غیر اینصورت بار دیگر باید شاهد دوره ای از مدیریت ناکارآمد در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشیم.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار