کد خبر:۱۶۷۹۸۱
يك کارشناس مسائل فرهنگی:
آموزشهای دانشگاه هنر بر اساس الگوها و ساختارهای وارداتی است
يك کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی گفت: اکثر هنرمندان ما از الگوهای دینی و ملی فاصله گرفتهاند و آموزشهای دانشگاه هنر بر اساس الگوها و ساختارهای وارداتی است.
رضا عابدی گناباد در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، تصریح کرد: در بحث سینما و فرهنگ هنرمندان سعی می کنند هنر بومی جامعه خود را به دیگران بشناسانند، مثل سینما چین که به دنبال معرفی الگو ها و رفتارهای زندگی سنتی چینی است و در بیشتر فیلم ها با بیان مباحث اخلاقی و سنت های جامعه چین و حتی فیلم های بالیود چین سعی بر این امر دارد.
وی با اظهار تاسف درخصوص سینما ایران و هنرمندان افزود: حرکت هنرمندان و سینما گرانش به سمت معرفی ارزش های بومی و ملی نبوده است، بلکه بیشتر به دنبال یکسان سازی و چارچوب فرهنگ های غربی است که این امر حتی در سبک لباس پوشیدن و آرایش صورت مرد و زن و برنامه های تلویزیون نیز قابل مشاهده است.
يك کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی تاکید کرد: متاسفانه به جای استفاده از نیروهای جوان و بومی و دارای ظرفیت روی افراد بی ارزش سرمایه گذاری می شود و تنها گلشیفته فرهانی و یا اصغر فرهادی نیستند، بلکه 80 درصد از هنرمندان کشور در چارچوب الگوهای ملی و اسلامی کشور نمی گنجدند و وزارت ارشاد و نهاد های امنیتی کاملا بی توجه هستند.
جریان شبه روشن فکری با جریان انحرافی کل فرهنگ ما را در دست گرفتهاند
عابدی گناباد افزود: بی توجهي فرهنگی در مدیریت فرهنگی ما کاملا مشهود است و نگرش بعضی از آقایان در دولت این است که به بعضی از افراد با پرداخت پول و امکانات مانع از ساخت فیلم های رادیکال بر ضد نظام شوند که تبدیل به مخملباف ها نشوند.
وی بيان داشت: این افراد به جای کندن دندان فاسد و سرمایه گذاری روی افراد بومی به بهانه جذب حداکثری و جلوگیری از ورود افراد به مخالفان نظام بودجه ای می دهند که با ساخت فیلم هایی با تندروی کمتر انتقادات خودشان را از نظام اعلام کنند.
اين کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی با بیان این نکته که این شیوه نیز به نتیجه نرسیده است، تصريح كرد: این شیوه اگر به نتیجه می رسید امروز فرهادی ها موفق به کسب جایزه نمی شدند یا پوران درخشنده ها با امکانات وزارت ارشاد فیلم هایی می سازند که زیبنده این جامعه نیست ودر این بین خود مجموعه وزارت ارشاد و مجموعه دولتی و غیر دولتی به دلیل عدم نگاه بلند مدت به عرصه فرهنگ و حتی وجود نهادهای امنیتی کشور به بعضی از افراد میدان می دهند.
عابدي گنابادي افزود: قیافه هنرمندان دعوت شده توسط سینما با قوانین آن متضاد و حتی تیپ و ظاهر و نوع ادبیات این ها در فضای شبه روشن فکری و غرب زد گی سیر می کند و همچنین بحران فرهنگی تنها در عرصه هنر نیست، بلکه عرصه فوتبال را نیز به چالش کشیده است و علت آن پول بیش از حد است.
وي ادامه داد: به جای معرفی نماد و فرهنگ تمدن اسلام و زن ایرانی امثال گلشیفته فراهانی معرفی می شوند که متاسفانه این افراد زیاد هستند که به هیچ چیز پایبند نیستند؛ در صورتی که در 20 سال پیش الگوها مرحوم تختی و پوریای ولی و ارزش افراد به خاطر تحصیل و آموزش بود.
رسانه ملی در بازی افتاده است
اين کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی با ابراز تاسف در خصوص برخی اقدامات رسانه ملی اظهار داشت: متاسفانه اکنون فضا به سمتی رفته که رسانه ملی در بازی افتاده که دشمن برای ما طراحی کرده است و ما افرادی را به عنوان الگو به نسل جوان معرفی کردیم که با الگوهای بومی و ملی ما بیگانه هستند.
عابدي گنابادي افزود: مسئولان نگرش خوبی به حوزه فرهنگ و الگوسازی برای افراد ندارند و الگوسازی این نیست که چند بازیگر و یا ورزشکار با حقوق میلیونی، سبک زندگی و نوع اعتقادات متفاوت را به عنوان الگو به مردم معرفی كنند؛ در صورتی که هیچ یک از افراد امثال حسن روشن و یا فریدون عباسی را نمی شناختند.
فرهادی ها چند روز دیگر به تاریخ سپرده می شوند
وی با از یاد بردن فرهادی از اذهان عمومی مردم بعد از گذشت مدتی تاکید کرد و گفت: افراد دیگری در آینده جای او را می گیرند و چون این چرخه معیوب است که خود را در بحث فتنه نشان داد.
کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی افزود: فاطمه معتمد آریا و محمد رضا شجریان با همین مواضع در فتنه به یک شکل دیگر عمل کردند.
عابدی گنابادي با تاکید بر حقوق میلیونی افراد هنرمند تصريح كرد: به جای اینکه این افراد را به عنوان الگو نگاه کنیم بیاییم افراد بزرگ را در کشور معرفی کنیم چون این افراد بزرگ کم نیستند، فیلم هایی مثل امام علی (ع) یا مختار در کشور های اطراف تاثیر عمیقی بر روی افراد گذاشت.
وی تصریح کرد: این عوامل نشان می دهد غربی ها حواسشان جمع است و احساس خطر می کنند و فهمیدند کارهای مثبت اما محدود آنها را نگران کرده و ما باید به گفته های دشمن توجه بیشتری داشته باشیم.
در سینما غرب افرادی که شهرت زیادی ندارند به عنوان سوپراستار انتخاب می شوند
اين کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی بیان کرد: سینما یک موجود غربی است و در ابتدا غربی ها این بحث را به کشور وارد کردند به همین دلیل عداه ای معتقدند چون قالب، نوع آموزش و ادبیات در عرصه هنر وارداتی است؛ بنابراين نمی شود کاری کرد و اما من نظری مخالف این قضیه دارم.
عابدی گنابادي افزود :ما با تاریخ کهن خود و افراد بزرگی که در این تاریخ داریم می توانیم این افراد را به همه بشناسانسم مثل کاری که غرب و هالیوود در حال انجامش است.
وي خاطرنشان كرد: سینمای غرب افرادی که شهرت زیادی را ندارند را به عنوان سوپر استار و الگو معرفی می کند مثل جیمز باند یا لاست و یا فرار از زندان و غربی ها از این افراد در چارچوب دیپلماسی خود سوءاستفاده می کنند.
اين کارشناس مسائل سیاسی و فرهنگی تصریح کرد: ما در بحث فیلم سازی در منطقه تاثیر زیادی را اعمال کرده ایم و به عنوان یک قطب فرهنگی منطقه معرفی شده ایم. تنها با ساخت یک فیلم به نام مختار تاثیر آن را در مناطقی چون عراق، افغانستان و بحرین را دیدیم و همه این عوامل به نگرانی غربی ها افزود که برای مقابله با آن وهابیت به ساخت فیلم معاویه، حسن و حسین را می سازد؛ پس نشان داده ایم که اگر بخواهیم می توانیم.
عابدی گنابادي در پایان خاطرنشان کرد: مطالبه از نهاد های نظارتی بویِِِِژه نهاد های فرهنگی خیلی ضعیف است و ما نباید منتظر باشیم تا خدا چند آوینی را برای ما بفرستد، بلکه خود در شهر ها به دنبال آن باشیم و به همین دلیل دولت و نظام باید فکر اساسی را پایه ریزی کنند و همچنين در شهر های کوچک افرادی با ایده های خوبی هستند که باید از آنها حمایت شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا