افزایش نسبت تعداد استاد به دانشجو در وزارت علوم مغفول مانده است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۰۴۲۹
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف:

افزایش نسبت تعداد استاد به دانشجو در وزارت علوم مغفول مانده است

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اينكه افزایش نسبت تعداد استاد به دانشجو در وزارت علوم مغفول مانده گفت: بدون افزایش نسبت تعداد استاد به دانشجو، چشم‌انداز محقق نمی‌شود.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، دکتر فروهر فرزانه با اشاره به اينكه  یکی از نکاتی که در وزارت علوم مغفول مانده نسبت تعداد استاد به دانشجو است، گفت: بدون توجه به این نکته، صحبت از جذب 20هزار دانشجوی دکترا بر اساس چشم‌انداز 20ساله، کاملاً غیرکارشناسی است.
 
وي افزود: نسبت تعداد استاد به دانشجو در استاندارد ملی ما «یک به 15» است که با کمی مسامحه می‌توان آن را «یک به 20» در نظر گرفت كه در این نسبت، اگر 10 دانشجو را کارشناسی و 6 دانشجو را کارشناسی ارشد در نظر بگیریم، نسبت استاد به دانشجو در دوره دکترا حداقل «یک به 4» است.
 
رئیس سابق دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف گفت: در این شرایط، برای جذب 20هزار دانشجوی دکتري که هر یک 5 سال در دانشگاه می‌مانند، باید حداقل 25 هزار هیئت‌علمی ذیصلاح در اختیار داشت که بيشتر باید دانشیار و استاد و یا استادیار با تجربه باشند.
 
 
فرزانه اظهار داشت: این در حالی است که بعضی مسئولان با افزایش ظرفیت دوره‌های تحصیلات تکمیلی به دنبال حل معضلات اجتماعی مانند بیکاری هستند و این سیاست درستی نیست و در بلندمدت معضل بیکاری را تشدید مي كند.
 
وي در ادامه ضمن اشاره به اینکه یکی از الزامات اصلی تحول در آموزش عالی، بهبود امکانات کالبدی است، گفت: «این امر فقط با دستور یا بخشنامه قابل انجام نیست، بلکه نیازمند برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری بلندمدت است.
 
رئیس سابق دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه این امکانات شامل فضای پردیس، فضای آموزشی و پژوهشی، تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی است، افزود: نه‌تنها وضعیت آموزش عالی ایران از این منظر پایین‌تر از استانداردهای جهانی است بلکه با وضعیت مطلوب بومی هم فاصله دارد.
 
فرزانه گفت: در چنین شرایطی، هر یک از دانشگاه‌ برتر کشور، برای بهبود امکانات کالبدی و رسیدن به برنامه افق چشم‌انداز، به رقمی در حدود 100 الی 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند در حالیکه با اعتبار سالانه فعلی که 5 تا 10میلیارد تومان است، بیش از 20 سال طول می‌کشد که یک دانشگاه به وضعیت مطلوب برسد. 
پربازدیدترین آخرین اخبار