تهيهكننده برنامه ثريا با اشاره به اينكه اين برنامه موضوعاتي را با زبان عمومي مردم مطرح ميكند، گفت: اين برنامه علم و فناوري را وارد زندگي مردم ميكند و مردم را با مشكلاتي كه ميتوانند از طريق علم و فناوري حل كنند آشنا ميكند.
مقصودي در گفتوگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، گفت: برنامه ثريا كه به تازگي از شبكه يك سيما پخش ميشود، يك موضوع علمي - فناوري دارد كه سعي ميكند به صورتي چالشي و اميدآفرين عمل كرده و مسائل علمي را با زبان عمومي مردم مطرح كند.
تهيهكننده برنامه ثريا تصريح كرد: اين برنامه مردم را با مشكلاتي كه در زندگيشان وجود دارد و ميتوانند از طريق پيشرفت علم و فناوري آن را حل كنند، آشنا ميكند.
وي افزود: برخي مشكلات در دل جامعه وجود دارد كه پيشرفت علم و فناوري آن را حل ميكند؛ به طور مثال معضل آسفالت كه در حال حاضر به يكي از مشكلات عمومي مردم تبديل شده و براي مردم زيانهاي مالي و حتي جاني دارد را ميتوان از طريق پيشرفت علم و فناوري مرتفع كرد.
مقصودي بيان داشت: عمر متوسط آسفالت ايران نسبت به كشورهاي ديگر در حال حاضر يك پنجم است و ساليانه مبالغ زيادي صرف آسفالت راهها ميشود در حالي كه هنوز مردم از وضعيت آسفالت راضي نيستند، ولي اين موضوع هيچگاه رسانهاي نشده است.
تهيهكننده برنامه ثريا گفت: كشور ما كه در حوزه فضايي جزو 9 كشور دنيا است و ماهواره به فضا پرتاپ ميكند نبايد داراي مشكلات ابتدايي در آسفالت باشد كه اين مسائل در برنامه ثريا به طور عمومي مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد.
وي گفت:اين برنامه در فاز اول 26 قسمت است كه هر قسمت يكي از موضوعات علمي و فناوري مرتبط با عموم مردم را مورد بررسي قرار ميدهد، ولي قرار است پس از اتمام اين 26 قسمت برنامه ادامه پيدا كرده و تكميل تر شود.
مقصودي يادآور شد: با توجه به ضعفي كه رسانه در حوزه علم و فناوري و پرداخت تخصصي و دقيق در اين زمينه داشته، برنامه «ثريا» ميتواند گامي موثر براي آشنايي مردم با علم و فناوري باشد.
تهيهكننده برنامه ثريا ادامه داد: استارت فكري اين كار يك سال پيش خورد و پس از آن بحثهاي مشاورهاي و طراحي برنامه با حضور اساتيد علم و فناوري و بزرگان صدا و سيما صورت گرفت تا «ثريا» بتواند علم و فناوري را وارد زندگي مردم كند.
وي افزود: در اين برنامه سعي داريم موضوع علم محدود به دانشگاه و كارهاي تئوري و نظري نشود و تنها به مقالات علمي و تخصصي نپردازيم، بلكه علم و فناوري را به صورت بومي و مردمي بيان كنيم كه البته اين كار به خصوص در آغاز راه بسيار سخت است.
بايد يك خيزش رسانهاي در علم و فناوري صورت گيرد
مقصودي گفت: ادامه مسير رسانه براي فردا به علم و فناوري، بخصوص ويژه عموم مردم نياز به يك خيزش رسانهاي دارد.
تهيهكننده برنامه ثريا ادامه داد: حوزه علم و فناوري در دنيا جزو حوزههايي است كه رسانهها استقبال بسياري از آن كردند و حتي برخي مجلهها كه علم را به صورت بومي و مردمي مطرح ميكنند، سالها در حال فعاليت هستند و اگر ما نيز به طور صحيح به اين مقوله بپردازيم اين موضوع ميتواند براي مردم جذابيت بسياري داشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: اميدواريم بتوانيم گامي را برداشته و زبان پيگير مشكلات دانشجويان، اساتيد و نخبگان واقعي باشيم و مردم را از وضعيت علم و فناوري كشور آگاه كنيم، ولي در اين زمينه و براي پيشرفت تنها يك برنامه كافي نيست و بايد علاوه بر ساخت برنامههاي ديگر رسانهها نيز در معرفي اين گونه برنامهها تلاش كنند.