آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۷۳۷۹

تناسب اندام به قيمت استفاده از مواد نيروزا و قبول عوارض آن

در جوامع امروزی که ظاهرگرایی یکی از مشکلات آن است، شاید به پوسترهای تناسب اندام و بدن‌سازی بر خورده باشید و برای شما هم اين سوال را ایجاد کرده باشد که چنین فرم بدن آن هم در دوره‌ای کوتاه چگونه امکان پذیر است؟

گروه ورزشي «خبرگزاري دانشجو» - مهسا ابراهيمي؛ توجه زياد جوامع امروزي به تناسب اندام و گاهي بدن سازي در مدت کوتاه سبب افزايش تقاضا در مورد داروهاي نيروزا و مواد جانبي شده است.


شايد بسياري از افرادي كه از اين داروها استفاده مي كنند شناخت چنداني از انواع داروهاي نيروزا و عوارض دوپينگ نداشته باشند و به توصيه افراد غيركارشناس اين مواد را به كار گيرند، بدون اينكه حتي بدانند دوپينگ چيست.


واژه دوپینگ از زبان آفریقای جنوبی مشتق شده است و به یک نوشیدنی الکلی باستانی اشاره مي كند كه به عنوان محرک در مراسم ها براي رقص مورد استفاده قرار مي گرفته، اما اين مواد كه امروزه گسترش چشمگيري داشته و در انواع مختلف توليد مي شود، در ورزش امروز به معضلی تبدیل شده و كم كم این واژه در دنیای امروز به معنای استفاده ورزشکار از مواد یا روش هایی است که به قصد افزایش کارآیی در ورزش انجام می شود.


استفاده از اين داروها عوارض بسياري دارد كه برخي از آنها عوارض جسمي و حتي مرگ است و برخي نيز محروميت ورزشكار از حضور در ميدان هاي ورزشي مي باشد.


اولین مورد مرگ ورزشکاران در سال1886 رخ داد که یک دوچرخه سوار به نام لینتون در اثر استفاده بیش از حد داروی تری متیل درگذشت.


این داروها دارای عوارض جانبی بسیاری هستند که برخی از آنها برگشت پذیر و بعضی دیگر غیرقابل برگشت است؛ از جمله اين عوارض مي توان به مشكلات قلبی و عروقی مثل احتباس آب و نمک، افزایش حجم خون، ازدیاد فشار خون، افزایش چربی های خون، بی نظمی ریتم قلب، تغییر ابعاد قلب، انفارکتوس قلبی و سکته مغزی و عوارض کبدی مانند اختلال کبدی، اختلال در عملکرد کبدی، افزایش آنزیم های کبدی، یرقان و سرطان کبد اشاره كرد.


استفاده از مواد نيروزا در مردان سبب کاهش توانایی جنسی مي شود و براي زنان نيز داراي عوارض جانبی خاصي است كه خيلي زود بروز پيدا مي كند.


علاوه بر مشكلات جسمي و رواني، دوپينگ و استفاده از مواد نيروزا با مجازات هاي سنگيني از طرف سازمان هاي جهاني روبروست كه اين مجازات ها در اولین ارتکاب جرم، دو  تا چهار سال تعلیق و در دومین ارتکاب جرم تعلیق مادام العمر است.


ورزشكار در دوران محرومیت صلاحیت انتخاب برای مسابقه در هیچ کدام از مسابقات بین المللی به رسمیت شناخته شده یا هر مسابقه ای که تحت نظارت فدراسیون ملی باشد را ندارد كه اين محروميت ها شرکت در سمینار یا همایش، صلاحیت انتخاب بازی و هر موقعیت شغلی نظیر داوری، مربیگری، مسئولیت، ریاست و مشاوره را نيز شامل مي شود.


با توجه به مشكلات فراواني كه دوپينگ بر جسم و روح افراد دارد، بايد نظارت بيشتري بر باشگاه هاي ورزشي صورت گيرد و ورزشكاران حرفه اي و حتي آماتور با انواع مواد نيروزا آشنا شوند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار