کد خبر:۱۸۱۳۷۰
بيات در پاسخ به «خبرگزاري دانشجو»:
توليد بنزين در پتروشيمي ها بين چهار تا شش ميليون ليتر در روز است
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مورد روند تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی اظهار کرد: 30 درصد ظرفیت پتروشیمی نوري و 100 درصد واحد آروماتيك پتروشيمي بندر امام به توليد بنزين اختصاص دارد، كه اين ميزان بين 4 تا 6 ميليون ليتر در حال تغيير است.
مهندس عبدالحسین بيات در نمايشگاه بين المللي نفت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: 30 تا 35 درصد از ظرفیت پتروشیمی نوری و نیز 100 درصد واحد آروماتیک پتروشیمی بندر امام به توليد بنزين اختصاص دارد.
وي در مورد روند تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی اظهار کرد: حداکثر 6 میلیون لیتر و حداقل 4 میلیون لیتر بنزین در واحدهای پتروشیمی تولید شده است.
بيات تصریح کرد: هر زمان که پالایشگاه های تولید کننده بنزین به بهره برداری برسند و نیاز کشور کاهش یابد بنا بر اعلام آنها کم کم کاهش تولید خواهیم داشت اما با توجه به بازارهای کشورهای منطقه امکان ادامه تولید و صادرات بنزین در واحدهای پتروشیمی وجود دارد.
وي گفت: پتروشیمی چابهار با دریافت مجوزهای لازم یکی از هاب های پتروشیمی در آینده خواهد شد و پس از تحویل زمین و کسب مجوزهای قانونی با سرمایه گذاری های جدید به عنوان هاب پتروشیمی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
بیات افزود: منطقه سرخس هم به عنوان منطقه ویژه پتروشیمی تاسیس خواهد شد و آستان قدس رضوی نیز برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده است.
وی گفت: زمین و زیرساخت های این منطقه نیز آماده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی جزایر لاوان، کیش و قشم را 3 منطقه دیگر منطقه ویژه پتروشیمی معرفی کرد و گفت: این مناطق تا پایان برنامه ششم با سرمایه گذاری به هاب پتروشیمی تبدیل شده و عاملی برای جلوگیری از خام فروشی نفت و گاز خواهد شد.
بیات در مورد فاز دوم پتروشیمی عسلویه گفت: در حال حاضر در این فاز چند واحد تولیدی در حال تولید هستند و طرح های پتروشیمی در این فاز از 10 تا 98 درصد پیشرفت داشته اند.
وی با بیان این که 26 طرح و پروژه در فاز دوم عسلویه قرار دارد گفت: متاسفانه برخی از این طرح ها از نظر تامین مالی روند کندی دارند و وام های مصوب شده که از سوی بانک ها باید در اختیار واحدهای پتروشیمی قرار می گرفت ماه ها به طول انجامیده است.
بیات در مورد خط اتیلن غرب نیز گفت: این خط به طور کلی 73 درصد پیشرفت دارد و مطرح شدن این مسئله که طرح اتیلن غرب یک طرح غیراقتصادی است صحیح نیست.
وی تصریح کرد: فاز اول این خط از عسلویه تا کرمانشاه 93 درصد پیشرفت دارد فاز دوم نیز از کرمانشاه تا میاندوآب و فاز سوم نیز به سوی تبریز است که فاز سوم در حال انتخاب پیمانکار و تامین منابع مالی است.
وی در مورد بازنگری در طرح های پتروشیمی گفت: در بازنگری این طرح ها فرصت سرمایه گذاری های جدیدی خواهیم داشت و بر اساس اهداف چشم انداز 1404 باید پتروشیمی از نظر تولید مقام اول منطقه را در اختیار داشته باشد.
وی تصریح کرد: محصولاتی باید تولید شوند که دارای ارزش اقتصادی بوده و ارزش افزوده را به همراه داشته باشند.
بیات گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی از جذب سرمایه گذاری های جدید حمایت کرده و از سرمایه گذاران برای مشارکت در طرح های پتروشیمی دعوت می کند.
بیات در مورد خوراک پتروشیمی ها اظهار کرد: هیچ واحد پتروشیمی به علت عدم دریافت خوراک تعطیل نشده است و خبرهای منتشر شده در این زمینه صحت ندارد.
وی تصریح کرد: به علت خصوصی سازی پتروشیمی و برخی دیگر از زیرمجموعه های وزارت نفت گاهی میان شرکت های پتروشیمی و شرکت های تامین کننده خوراک مشکل پیش می آید اما با رایزنی و دستور وزیر نفت هیچ مشکلی تا کنون در زمینه تعطیلی واحدهای پتروشیمی نداشتیم و هر موقع مشکلی ایجاد شود وارد عمل شده و مشکل با مذاکره حل می شود.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی میزان ظرفیت های خالی پتروشیمی را 10 تا 12 درصد اعلام کرد و گفت: هیچ کجای دنیا از ظرفیت اسمی یا نصب شده به طور 100 درصد استفاده نمی کند.
وی افزود: تا پایان سال 90 از مجموع واگذاری ها 36.5 درصد به سهام عدالت رد دیون دولت قبل از هلدینگ خلیج فارس 47.5 درصد، بورس و مزایده 15 درصد و سهام ترجیحی 1 درصد واگذار شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.