کد خبر:۱۹۲۴۰۲
وقتی مسئولان به راحتی از واردات میوه های اسرائیلی حرف می زنند!
بعد از واردات پرتقال اسرائیلی، واردات آلبالوهای اسرائیلی نیز در دستور کار اتحادیه سراسری فروشندگان میوه و تره بار استان تهران و شاید وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است، از سویی دیگر مسئولان نیز به راحتی از لفظ واردات میوه اسرائیلی استفاده می کنند.
گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ در سالی که مقام معظم رهبری به حمایت از تولید تأکید کرده حمایت از تولیدات خارجی تأسفآور است ضمن اینکه آفاتی که به بخش کشاورزی سرازیر میشود هزینههای چند میلیاردی نیز برای ریشهکن کردن آن کافی نخواهد بود. بحث واردات میوه و جایگزین شدن آن به جای تولید داخل در شرایطی صورت میگیرد که مقام معظم رهبری امسال را سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری کردهاند و وظیفه همه متولیان و دستاندرکاران بر حمایت از تولید داخل ضروری است.
اما تاسف بارتر از واردات محصولات کشاورزی، واردات انواع میوه از اسرائیل است.
رئیس اتحادیه سراسری فروشندگان میوه و تره بار استان تهران در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها از واردات آلبالوی اسرائیلی خبر داده و گفته است: آلبالوی اسرائیلی به قیمت هر کیلو 4500 در بازار عرضه می شود. این در حالی است که آلبالوی محلی نیز به قیمت هر کیلو 2500 تومان عرضه می شود.
آیا این نوع واردات، آنهم از جایی که موجودیت آن هم غیر قانونی بوده، حمایت از تولید ملی است؟
سوالی دیگری که ذهن مخاطبان را با خود درگیر کرده است این است که چرا مسئولان به راحتی از لفظ میوه اسرائیلی استفاده می کنند به گونه ای که حتی از این عمل خود نیز خرسند هستند چرا که واردات میوه از اسرائیل سبب شده است قیمت ها در بازار با افت مواجه شود.
واردات به بهانه حمایت از مصرف کننده!!
واردات میوه در چند سال گذشته با رشد چشمگیری مواجه شده است و هر بار به بهانه تنظیم بازار و حمایت از مصرف کننده مسئولان مجوز ورادت را صادر می کنند، این در حالی است که بسیاری از کشاورزان و باغدارن داخلی به دلایل مختلف، که مهمترین آن دلالی و واسطه گری است محصولات خود را به کمترین قیمت به فروش می رسانند، از سویی دیگر همان میوه ها در بازار با قیمت های نجومی عرضه می شود.
در بهمن و اسفند سال گذشته به رغم اینکه متولیان تولید از کافی بودن میوه داخلی برای شب عید خبر دادند و حتی مباشرانی که برای ذخیرهسازی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین شد از دو برابری ظرفیت ذخیرهسازی خبر دادند اما همچنان میوههای خارجی وارد کشور می شود تا بعد از گذشت چندین ماه از زمان عید شاهد میوههای لوکس خارجی در بازار باشیم.
ميوه هاي ترکيه،فرانسه،مصر،آفريقا...
رئیس اتحادیه سراسری فروشندگان میوه و تره بار استان تهراندر بخشی دیگر از سخنان خود با بيان اينکه قيمت هرکيلوگرم پرتقال داخلي بين 300 تا 1000 تومان در بازار به فروش مي رسد، اظهارداشت: قيمت هرکيلوگرم پرتقال وارداتي از ترکيه 1350 و پرتقال مصري 2200 تومان است.
حسین مهاجران با اشاره به اينکه قيمت هرکيلوگرم سيب گلاب (داخلي) بين 2200 تا 4000 تومان است، گفت: قيمت هرکيلوگرم سيب وارداتي از فرانسه و آفريقا بين 3800 تا 4000 تومان در بازار به فروش مي رسد.
وي با اشاره به اينکه قيمت هرکيلوگرم انگور در بازار بين 3000 تا 4500 تومان است، قيمت هرکيلوگرم انبه که به صورت قاچاق وارد کشور مي شود را بين 4500 تا 6000 تومان اعلام کرد.
حال با توجه به اینکه در کشور توان تولید بسیاری از میوه هایی که به کشور وارد می شود وجود دارد این سوال پیش می آید چه ضرورتی دارد که میوه های خارجی گران قیمت به بازار روانه شود در حالی که مشابه داخلی آن با قیمت بسیار پایینی از کشاورزان خریداری می شود؟
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.