محمود دولت‌آبادي با 80 سال سن يك كلمه درباره جنگ ننوشته/ شاملو براي ماندلا شعر دارد اما به امام ناسزا مي‌گوید
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۴۸۴۱
وحید جلیلی:

محمود دولت‌آبادي با 80 سال سن يك كلمه درباره جنگ ننوشته/ شاملو براي ماندلا شعر دارد اما به امام ناسزا مي‌گوید

محمود دولت‌آبادي با 80 سال سن يك كلمه درباره جنگ ننوشته است؛ مگر چقدر آدم مي‌تواند نسبت به انقلاب بغض داشته باشد ...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از مشهد، وحيد جليلي عصر ديروز در جلسه‌اي با عنوان «ادبيات و فرصت انقلاب اسلامي» كه در دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي در مشهد برگزار شد، در خصوص خدمات انقلاب اسلامي به هنر گفت: عده‌اي مي‌گويند هنر چه خدمتي به انقلاب كرده است و چرا ادبيات به انقلاب خدمتي نمي‌كند، اين سوال را از طرف مقابل هم مي‌شود كرد كه انقلاب چه خدمتي به هنر و ادبيات كرده است.
 
وي ادامه داد:‌ انقلاب فرصت بسيار بزرگي براي هنر ايجاد كرد؛ اين را بوضوح خودمان ديده ايم كه در 30 سال بعد از انقلاب يكي از مهم‌ترين خدمات انقلاب به هنر، مخاطب ايجاد كردن براي آن بود.
 
مديرمسئول نشريه راه بيان داشت: قبل از انقلاب به علت ماهيت ذهني كه مبتني بر تدين و دين‌مداري بود، با وجود توانايي مالي، خيلي از افراد تلويزيون نداشتند، اما بعد از انقلاب خيلي از همين افراد متدين تلويزيون خريدند.
 
جليلي ادامه داد:‌ امام همان ‌روز اولي كه به ايران آمد بعد از خوانده شدن سرود، در سخناني كه در بهشت زهرا ايراد فرمودند، يك قسمت از سخنانشان را به هنر اختصاص دادند و گفتند‌، ما با سينما مشكلي نداريم، بلكه فحشا مشكل اصلي است.
 
وي با بيان اينكه در آن زمان براي سينما مصداقي جز فحشا نبود، تصريح كرد:‌ اخيراً چند فيلم فارسي از كنار خيابان خريدم، واقعاً جاي تعجب دارد كه در اين‌گونه فيلم‌هاي فارسي چه اتفاقاتي مي‌افتد، در حالي كه يك عده در تلويزيون آه مي‌كشند و اسم از سينماي قبل از انقلاب مي‌آورند؛ همان سينمايي كه لجن‌زار بود.
 
انقلاب اسلامي ميليون‌ها نفر به مخاطبان تلويزيون و هنر اضافه كرد
 
اين نويسنده و فعال انقلابي با بيان اينكه انقلاب اسلامي به طور نظري و عملي راه را براي هنر باز كرده است، خاطرنشان كرد: انقلاب اسلامي ميليون‌ها نفر به مخاطبان تلويزيون و هنر اضافه كرد تا جايي كه مسجدها هم محل تمرين تئاتر و موسيقي شدند؛ خيلي از هنرمندان امروز هم ريشه‌شان به همين مسجدها برمي‌گردد.
 
جليلي خدمت ديگر انقلاب به هنر را علاوه بر افزایش مخاطب، تحول و عينيت بخشي به مضامين هنري دانست و گفت: اگر كسي كه حزب‌اللهي و انقلابي هم نباشد و فقط دغدغه سينما و هنر داشته باشد، نمي‌تواند به اين همه مضاميني كه انقلاب اسلامي بوجود آورده، بي‌اعتنا باشد.
 
وي ادامه داد: يكي از مهم‌ترين مفاهيم انقلاب اسلامي ايثار است و درون‌مايه‌اي دراماتيك‌تر از ايثار نداريم؛ وقتي به عنوان يك هنرمند اين ايثار را به صورت عيني و در انواع مختلف و با كميت خيلي بالا مي‌بينيم، چرا در حد شايسته به سمت شان نمي‌رويم.
 
اگر يك نفر هم در جنگ تيكه‌پاره شود براي داستان نويس روشنفكر جذابيت ندارد
 
مسئول دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي با طرح اين سوال كه چرا فضاي روشنفكري به درام‌هاي انقلاب‌ اسلامي توجه نمي‌كند، تأكيد كرد: اگر يك نفر هم در جنگ تيكه‌پاره شود براي داستان نويس روشنفكر جذابيت ندارد؛ چرا كه دغدغه اصلي‌اش هنر نيست.
 
جليلي ادامه داد: دغدغه هنرمند روشنفكر، ایدئولوژي است و از آنجايي كه ایدئولوژي‌اش با ایدئولوژي انقلاب در تضاد است، به مضامين و مسائل انقلابي نمي‌پردازد.
 
وي گفت: جذاب‌ترين درام‌ها و رمان‌ها در اتفاق‌هاي انقلاب اسلامي رخ داد، اما ایدئولوژيك‌ترين برخورد را هنرمندان روشنفكر كردند.
 
هنرمندان روشنفكر جلوي پيشرفت تئاتر، ادبيات و هنر ايران را گرفتند
 
مديرمسئول نشريه راه تأكيد كرد: هنرمندان روشنفكر جلوي پيشرفت تئاتر، ادبيات و هنر ايران را گرفتند؛ شاملو براي نلسون ماندلا شعر دارد، اما به امام ناسزا مي‌گوید.
 
جليلي با اشاره به خاطره‌اي از قيصر امين‌پور، شاعر انقلابي تصريح كرد: قيصر امين‌پور مي‌گفت؛ طرف براي دختر همسايه‌اش شعر مي‌گويد و شرمنده نمي‌شود، اما من كه براي امام شعر گفته‌ام مي‌گويند بايد شرمنده شوم.
 
وي نظر روشنفكران مبني بر اينكه هنر براي هنر است را يك نعل وارونه دانست و گفت: اين افراد اصلاً معتقد به هنر نيستند، وگرنه از ظرفيت‌هاي انقلاب براي ارتقای هنر ايران استفاده مي‌كردند.
 
محمود دولت‌آبادي با 80 سال سن يك كلمه درباره جنگ ننوشته است
 
اين نويسنده و فعال انقلابي با بيان اينكه هنرمندان روشنفكر حاضرند خودشان چيزي بدست نياورند تا ديگران هم آن را بدست نياورند، خاطرنشان كرد:‌ محمود دولت‌آبادي با 80 سال سن يك كلمه درباره جنگ ننوشته است؛ مگر چقدر آدم مي‌تواند نسبت به انقلاب بغض داشته باشد.
 
جليلي ادامه داد: اين روشنفكران آن‌قدر وقيح هستند كه 200 هزار شهيد را مي‌بينند، اما دم برنمي‌آورند؛ در ماجراي فتنه 88 به دوستان مي‌گفتم بايد از فتنه‌گران ياد بگيريم كه يك ندا آقاسلطان را چقدر بزرگ كردند، اما ما 200 هزار شهيد را بي‌توجه رها كرديم.
 
وي تصريح كرد:‌ اسطوره همين هنرمندان روشنفكر در اسكار مي‌گويد، من به عنوان نماينده مردم ايران اعلام مي‌كنم كه طرفدار صلح هستم؛ اين حرف در حالي بيان شد كه يك هفته قبلش شهيد احمدي‌روشن را ترور كرده بودند.
 
اين نويسنده و فعال انقلابي گفت: ‌اين روشنفكران هر كار خوبي هم كه در حوزه انقلاب اسلامي با مخاطب ارتباط برقرار مي‌كند، آن را مورد حمله قرار مي‌دهند؛ به طوري كه همين تعداد نويسنده انقلابي هم مظلوم واقع مي‌شوند.
 
صحبت هاي تعجب برانگيز يك داستان نويس در مورد احمد دهقان
 
جليلي ادامه داد:‌ به طور نمونه يك داستان نويس خانم در  فرهنگسراي تهران مي‌گفت، نوشته‌هاي احمد دهقان تازه شبيه هميلتن شده است و از جنبه‌هاي انساني جنگ سخن مي‌گويد؛ اين روشنفكران شخصيت دفاع مقدس را بي‌ارزش مي‌دانند و مشابه با جنگ ويتنام به آن مي‌پردازند.
 
وي با اشاره به برخي از آثار هنري امروز تصريح كرد: در حوزه فيلم و سينما اثري مثل «بوسيدن روي ماه» تا توانسته نشانه‌هاي دفاع مقدس را حذف كرده و تنها چيزي كه در مورد شهدا مي گويد، اين است كه آنها داريوش گوش مي‌دادند عاشق دختر همسايه و رقيب عشقي هم بودند، اما كوچك‌ترين اشاره‌اي به واقعيت هايي مثل وصيت‌نامه‌هاي شهدا نمي‌كند.
 
مسئول دفتر جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي در پايان با بيان اينكه روشنفكران نه خودشان كار مي‌كنند و نه اجازه مي‌دهند ديگران كار كنند، تصريح كرد: اگر نسبت به هنر تعصب داريم، بايد اين سوال جدي را به بحث بگذاريم كه اين بي‌اعتنايي عجيب و مبهوت كننده نسبت به فضاي دراماتيك انقلاب اسلامي و امام از كجا نشات گرفته است.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار