مشروعيت ولايت فقيه، الهي است
آخرین اخبار:
کد خبر:۲۰۱۴۷۵
یک استاد دانشگاه:

مشروعيت ولايت فقيه، الهي است

یک استاد دانشگاه گفت: مشروعيت حكومت هيچ گاه مشروط به خواست اين و آن نبوده، بلكه امري الهي و با نصب او بوده است.  
حجت الاسلام محمد مختارزاده در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ارومیه، گفت: از نظر شيعه به همان معياري كه حكومت رسول الله (ص) مشروعيت دارد، حكومت امامان معصوم (ع) و نيز ولايت فقيه در زمان غيبت مشروعيت خواهد داشت، يعني مشروعيت حكومت هيچ گاه مشروط به خواست اين و آن نبوده، بلكه امري الهي و با نصب او بوده است.

وی افزود: این مسئله در مورد سکولارها به گونه ای است که قبول حکومت و مشروعیت حکومت به قبول مردم بستگی دارد.

 این استاد دانشگاه با بیان اینکه مشروعیت بیانگر توجیه عقلانی اعمال و به معنای حقانیت به کار می رود، گفت: سه دیدگاه عمده، قلمرو حداقلی، نظریه حداکثری و صبغه ارزشی داشتن رفتار و عمل انسانی در مشروعیت مطرح است.  

مختارزاده افزود: حكومتی كه بر مبنای مترقی اصول و ارزش‌های دینی قوام یافته و ترسیم‌گر الگویی به تمام معنا از یك حكومت دینی است ،تنها در صورتی‌ مشروعیت‌ حکومت‌ دینی‌ از دست‌ می‌رود که‌ او به‌ وظایف‌ خود عمل‌ نکند و یا یکی‌ از شرایط‌ حاکمیت‌ را از دست‌ بدهد، در غیر این‌ صورت‌ مشروعیت‌ باقی‌ است.
 
وی در رابطه با معنای حاکمیت گفت: حاکمیت از سوی گروهی و با پذیرش آن از سوی شهروندان گفته می شود.

این استاد دانشگاه یاداور شد: عدالت، نظریه سعادت یا ارزشهای اخلاقی و نظریه مرجعیت امرالهی یا حکومت الهی جزء ملاک ها به حساب می آید.
 
پربازدیدترین آخرین اخبار