به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، چهل و پنج روز پس از آنکه سید شهاب الدین صدر، رئیس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه ای به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد ضمن تاکید بر حق استفاده جمهوری اسلامی ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای از سکوت این سازمان نسبت به تحریم دارویی و پزشکی ایران از سوی کشورهای غربی و اروپایی با محوریت آمریکا، انتقاد کرده بود، پاسخی از سازمان ملل متحد در این مورد اعلام شد که در آن از سازمان نظام پزشکی خواسته شده بود جزئیات اثرات تحریم ها بر سلامت مردم ایران به سازمان ملل متحد اعلام شود.
این موضع سازمان ملل متحد، بار دیگر توسط سید شهاب الدین صدر، رئس کل سازمان نظام پزشکی در قالب نامه ای رسمی مورد انتقاد شدید قرار گرفت.
متن پاسخ دکتر صدر به نامه سازمان ملل متحد بشرح ذیل است :
جناب آقای بان کی مون، دبیرکل محترم سازمان ملل متحد
« بیش از هر چیز از پاسخی که به نامه نخست اینجانب در مورد محکوم کردن تحریمهای گسترده دارویی غرب علیه مردم شریف ایران دادید سپاسگزاری می نمایم ولو آنکه پاسخ آن نامه پس از گذشت حدود یک ماه و با ادبیاتی غیرمنطقی به دست اینجانب رسید.
در نامه اول از جنابعالی درخواست شده بود تا در اسرع وقت از ابزارهای قانونی و دیپلماتیک سازمان ملل متحد استفاده نموده و از تحریم های غیرانسانی و غیر بشردوستانه کشورهای غربی و آمریکا علیه مردم ایران در مورد تحریم های دارویی و تجهیزات پزشکی جلوگیری نمایید.
اما متأسفانه نه تنها این اتفاق رخ نداد، که جنابعالی در پاسخ به نامه اول با رویکردی غیرمسوولانه، درخواست ارسال شواهد و مدارک بیشتر در این زمینه را نمودهاید که به عقیده بسیاری از صاحبنظران این رویه نه تنها دردی را درمان نمی کند که منجر به فوت وقت در اقدامی ضرب العجل برای حل این بحران خواهد بود.
جناب آقای بان کی مون
به استحضار شما و آن سازمان محترم می رسانم که بخش عمده ای از مواد اولیه داروهای مورد نیاز بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ایران، از تعداد معدودی کشورهای تولید کننده این مواد تأمین می شود. تحریم های یکجانبه غرب در مورد مواد اولیه دارویی، شرکت های تولید دارو را با مشکلات جدی روبرو کرده است. که به حتم این مسأله آثار جبران ناپذیری را در سلامت و بهداشت مردم ایران خواهد گذاشت.
از سوی دیگر اقدام غیرانسانی این کشورها در تحریم اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی، مردم و به خصوص زنان و کودکان ایران را با مشکلات جدی برای تأمین داروهایی مواجه ساخته است که در داخل کشور تولید نمیشود و از خارج از ایران به داخل وارد میشود. به راستی چه کسی پاسخگوی ظلمی است که به مردان، زنان و کودکان این ملت روا میشود. مگر به غیر از این است که اساس شکلگیری سازمان ملل متحد، دفاع از حقوق مردان و زنان و کودکان در سراسر جهان بوده و دفاع از حقوق بشر، امنیت و عدالت خمیرمایه شکل گیری آن سازمان می باشد؟! آیا اهداف آرمانی که شما به طور مرتب در سخنرانی های خود از آن دم می زنید تنها در حد یک شعار عوام پسندانه است و یا حقیقتاً به آن ایمان دارید؟! اگر ایمان دارید آیا مردم ایران و سایر کشورهای جهان سوم را تافتهای جدا بافته از سایر مردمان دنیا میدانید و یا به حقوق آنها همچون مردم سایر کشورها احترام میگذارید؟!
جناب آقای کی مون
یقین بدانید که اینگونه تحریم ها ذرهای مردم ایران را از آرمانها و اهداف والای خود دلسرد نخواهد کرد، بلکه آنها را در اراده خود مصممتر خواهد نمود. اما تا به حال اندیشیدهاید که تاریخ در مورد عملکرد غیرانسانی کشورهای غربی و حمایت و بیتفاوتی محافل و سازمانهای بینالمللی چه خواهد نوشت؟!
آیا زندگی حق یک انسان نیست که به این راحتی با آن بازی می شود و به سخره گرفته می شود؟!
آیا انسانیت حکم می کند که مردم یک کشور و بیماران و زنان و کودکان دغدغه تأمین دارو، سلامت و حیات خود را داشته باشند؟ و آیا آنقدر برخی داروها کمیاب و گران شود که از عهده تأمین آن برنیایند؟!
آقای بان کی مون
سازمان ملل متحد، سازمان عریض و طویل و دارای ساختاری گسترده در زمینههای مختلف میباشد که یکی از مهمترین وظایف آن جمعآوری آمار و ارقام و اطلاعات از کشورها در زمینههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی میباشد که این اطلاعات را مبنایی برای برنامهها و تصمیمات آتی خود قرار میدهد حال در این مقطع حساس که نیاز مبرمی به ورود زودهنگام سازمان ملل در این زمینه و جلوگیری از اقدام غیراخلاقی تحریم دارویی علیه ایران میباشد، شما وضعیت نابسامان دارویی کشور را نادیده گرفته و بدنبال مدارک و شواهد برای اثبات مسئلهای هستید که بر همگان واضح و مبرهن است؟!
دبیرکل محترم سازمان ملل؛
اکنون، زمان وقت کشی و نامه نگاریهای بیحاصل و بینتیجه نیست. اکنون باید اقدامی مسوولانه، متعهدانه و انسانی در اسرع وقت صورت پذیرد. آن چه مایه شگفتی است سکوت غیرموجه سازمان ملل، و سایر نهادها و سازمانهای ذیربط می باشد.
از جنابعالی درخواست می شود با پیگیری و طرح جدی این موضوع در آن سازمان محترم، اقدامی عاجل برای رفع این بحران صورت پذیرد. این اقدام غیرانسانی کشورهای غربی که خیانتی به تاریخ و انسانیت است را با قاطعیت محکوم نمایید و مانع از ادامه این وضع برای تحریم های دارویی و تجهیزات پزشکی شوید و همچنین خواستار پرهیز از هرگونه نگاه سیاسی و برخاسته از منافع سیاسی و اقتصادی به سلامت و بهداشت مردم جهان و به ویژه زنان، کودکان و سالمندان در این برهۀ زمانی هستیم ».