کد خبر:۲۱۹۶۳۵
دانشجوی بسیجی کاشف دارو هپاتیت c:

هنوز ساز و کارهای پژوهش بروز نشده است/ مخترعان با مشکلات زیادی مواجهند

دانشجوی شاخص یازدهمین جشنواره علمی بسیج دانشجویی گلستان با بیان اینکه هنوز سازوکارهای پژوهش بروز نشده است گفت ...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، فاطمه سیاه مرزکوهی - دانشجوی بسیجی که دارو هپاتیت c را کشف کرده است - امروز در یازدهمین جشنواره دانشجویان ممتاز، مبتکر و بسیجی بسیج دانشجویی استان گلستان گفت: پروژه درمان هپاتیت c را از سال 85 شروع کردیم و پس از گذشت هفت سال به درمان قطعی هپاتیت c دست یافتیم. 
 
وی تصریح کرد: پروژه درمان هپاتیت c از طب سنتی ابوعلی‌سینا گرفته شده و مراحل علمی بر اساس فلوچارت داروسازی FDA آمریکا طی شده است.
 
دانشجوی شاخص یازدهمین جشنواره علمی بسیج دانشجویی گلستان تاکید کرد: برای کشف این دارو، مایع صفراوی از حیوان وحشی به روش اولترا سونوگرافی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران استخراج شده است. 
 
سیاه مرزکوهی افزود: سید موید علویان، رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد مرکز شبکه هپاتیت کشور به عنوان استاد راهنما و من و راضیه دیندارلو از استان فارس شهرستان مرودشت از مجریان پروژه هستیم. 
 
وی گفت: این پروژه زیر نظر مرکز تحقیقات گوارش و کبد بیمارستان بقیة‌الله انجام شده و در حال حاضر در مرحله سنتز صنعتی ماده مورد نظر قرار دارد و طی ماه‌های آینده وارد بازار خواهد شد.
 
این دانشجوی بسیجی خاطرنشان کرد: درمان قطعی هپاتیت c، مصرف راحت‌ دارو و طول درمان 21 روزه از مزایای این دارو است. 
 
سیاه مرزکوهی گفت: این پژوهش پس از تایید در چندین مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور، در 3 بیمار مقاوم به درمان از ماده موردنظر کارآزمایی شد.
 
وی گفت: در مسیر پژوهش با مشکلات دست و پا گیر فراوانی مواجه شدیم؛ از جمله اینکه عنوان می‌شد دانشجوی کارشناسی و دکتری نمی‌تواند مجری پروژه شود و دیگر اینکه مجری پروژه حتماً باید فارغ‌التحصیل دکتری باشد. 
 
دانشجوی شاخص یازدهمین جشنواره علمی بسیج دانشجویی گلستان خاطرنشان کرد: در این مسیر ناامید نشده و متوجه شدیم که در سازمان بسیج علمی، دانشجویان در هر مقطعی می‌توانند مجری پروژه باشند و تا پایان دوره پروژه حمایت می‌شوند، از این رو به سازمان بسیج علمی مراجعه کرده و مورد حمایت آنها قرار گرفتیم.
 
نخبگان جامعه از مولفه‌های اصلی قدرت ملی به شمار می‌آیند
 
در ادامه جشنواره، علی لشکربلوکی، مسئول سازمان بسیج دانشجویی گلستان نخبگان جامعه را از مولفه‌های قدرت ملی برشمرد و گفت: با افزایش قدرت ملی، ضریب امنیت ملی و قدرت پیش برندگی انقلاب اسلامی ارتقا می‌یابد. 
 
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه وظیفه اصلی هدایت جامعه در حوزه فکر و عمل بر عهده نخبگان جامعه، دانشجویان و مبتکرین، خاصه بسیجیان است، از این رو سعی کردیم در این شرایط در کنار سایر دستگاه‌های اجرایی نقشی ایفا کنیم و گامی موثر برداریم. 
 
لشکربلوکی یادآور شد: انقلاب ما از سال 57 تا کنون جنگ های مختلفی را پشت سر گذاشته است؛ در ابتدای انقلاب جنگ‌های امنینی و ترور شخصیت‌های برجسته، سپس هشت سال جنگ تحمیلی، جنگ فرهنگی و اکنون شاهد جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت غیور ایران هستیم. 
 
مسئول سازمان بسیج دانشجویی گلستان افزود: ‌مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر در سخنان خود بارها بر مسئله اقتصاد و جنگ اقتصادی که دشمنان در راستای توقف پیشرفت‌های ایران اسلامی در پیش گرفته‌اند، تاکید کرده و به مسئولان هشدار داده اند.
 
 وی تاکید کرد: نخبگان، بویژه دانشجویان بسیجی باید با تولید فکر و علم در جنگ اقتصادی نقش‌آفرینی کنند و جنگ اقتصادی را جدی بگیرند. 
 
لشکربلوکی در ادامه سخنانش هدف دشمن ازجنگ اقتصادی را لطمه زدن به رشد ملی، اختلال در رفاه و ناکارآمد جلوه دادن نظام در بین مردم و ایجاد ناامیدی دانست. 
 
مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان گلستان شیوه‌های فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی در خانواده‌ها، نقش نهادهای استانی در ارتقای تولید ملی، جایگاه و نقش دانشگاهیان در اقتصاد مقاومتی، راه‌های توسعه و تقویت بنیه علمی در دانشگاه‌ها و موضوعات آزاد را از جمله محورهای همایش بیان کرد.
 
وی گفت: 60 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که از این تعداد، 10 مقاله توسط هیئت داوران به عنوان مقالات برتر پذیرفته شد. 
 
لشکربلوکی ابراز داشت: هشت اختراع و سه کتاب با عنوان «آنانی که نه اهل نام بودن و نه اهل نان» اثر بسیج دانشجویی پیروان ولایت از دانشگاه آزاد علی‌آبادکتول، «اردشیر پهلوان» اثر صالح کشیری و «اصول نگهداری و پرورش گوزن» اثر وحیده رزم‌آور از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به دبیرخانه همایش ارسال شد. 
 
شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان نقش اساسی در اقتصاد مقاومتی ایفا می‌کنند
 
حسام، رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان استان گلستان نیز در سخنانی در خصوص اهمیت فناوری در کشور گفت: دهه اول انقلاب، نهضت‌ سوادآموزی؛ دهه دوم، توسعه آموزش عالی؛ ‌دهه سوم، پژوهش و تحقیقات و دهه چهارم توسعه فناوری نام گرفته است.
  
وی تاکید کرد: امروز گفتمان غالب کشور، هدایتگری مقام معظم رهبری در راستای توسعه فناوری و جبهه امروز ما در مواجهه با دشمنان جبهه علم و فناوری است. 
 
رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان استان گلستان خاطرنشان کرد: همان‌گونه ملت ما در هشت سال جنگ تحمیلی با ایستادگی و مقاومت به پیروزی دست یافت، در این حوزه نیز کشور را از بن‌بست مشکلات نجات خواهیم داد. 
 
حسام افزود: شاخص‌ها و آمارها نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی در زمینه تولید علم، پیشرفت خوبی دارد و سرعت ما 11 برابر سرعت متوسط جهانی است؛ به طوری که در حال حاضر ایران جزو 10 کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد. 
 
وی تصریح کرد: متاسفانه در زمینه فناوری از جایگاه خوبی برخوردار نیستیم؛ چرا که ثبت اختراع، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و سهم ما در صادرات محصولات دانش‌بنیان از مولفه‌های عرصه فناوری است و سایر کشورها شتابان رو به رشد هستند. 
 
رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان استان گلستان گفت: 68 هزار میلیارد دلار صادرات جهانی است که 20 درصد آن صادرات نفت و گاز و محصولات کشاورزی و مابقی مربوط به محصولات دانش‌بنیان است.
 
حسام ابراز داشت: بر اساس برنامه پنج ساله قرار است شرکت‌های دانش‌بنیان به 20 هزار در کشور برسد که در حال حاضر 9000 شرکت دانش‌بنیان داریم که 6000 شرکت خارج از پارک فناوری و مراکز رشد و به صورت خصوصی اداره می‌شود و 3000 پارک فناوری فعال است.
 
وی افزود: کشور در زمینه ثبت اختراع، در سال 84 به 6000 اختراع نمی‌رسید، اما در چهار سال بعد - تا سال 88 - به 26 هزار و 198 مخترع رسید که رشد پنج برابری و روند شتابان را نشان می‌دهد؛ البته باید با سرعت بیشتری حرکت کنیم.
 
 رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان استان گلستان از افتتاح غیررسمی پارک علم و فناوری در این استان خبر داد و گفت: این مرکز با موافقت اصولی رسماً کار خود را شروع می‌کند.
 
حسام تاکید کرد:‌ استقرار شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان نقش اساسی در اقتصاد مقاومتی ایفا می‌کنند. 
 
وی خاطرنشان کرد: در حوزه فناوری، کشور نیاز به فعالیت‌های جهادی دارد و نوآوران، دانشگاهیان و بسیجیان باید به صورت خودجوش و جهادی نقش‌آفرینی کنند.
  
رئیس دفتر بنیاد ملی نخبگان استان گلستان در پایان تصریح کرد: موثرترین ابزار دیپلماسی، ابزار علم و فناوری است و غربی‌ها با استفاده از این ابزار، سیاست و فرهنگ خود را به کشورهای دیگر تحمیل و آنان را به خود وابسته می‌کنند.
 
یازدهمین جشنواره استانی دانشجویان ممتاز، مبتکر و بسیجی سازمان بسیج دانشجویی گلستان امروز با محوریت اقتصاد مقاومتی و گرامیداشت شهدای هسته‌ای و با هدف شناسایی، حمایت، جذب و ارتقای ارزش و منزلت علمی، تجلیل از دانشجویان ممتاز و نخبه بسیجی، معرفی الگوهای موفق و پرتلاش در بدنه بسیج به جوانان در دانشگاه فرهنگیان گرگان برگزار شد.
 
اجرای تواشیح، پخش کلیپ‌های علمی، تجلیل از دانشجویان بسیجی مخترع، مبتکر و نوآور و صاحبان مقالات برتر و تقدیر از فاطمه سیاه مرزکوهی، دانشجوی بسیجی شاخص جشنواره که موفق به کشف درمان قطعی هپاتیت c شده است، از جمله برنامه‌های این جشنواره بود.
برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار