به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، کارشناس واحد مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: سرطان پوست از شایع ترین انواع سرطان های انسانی است و مطالعات نشان می دهد که سالانه یک میلیون مورد جدید از این بیماری در آمریکا تشخیص داده می شود.
حسین محمدی فر افزود: مطالعات در کشورمان نیز نشان می دهد که سرطان پوست به تنهایی از 2/5 درصد تا 7/32 درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد.
حرکت صعودی سرطان پوست در دهه های اخیر
وی با اشاره به افزایش شیوع سرطان های پوست در دهه های اخیر اظهار داشت: مهمترین عامل شناخته شده سرطان پوست تماس های مکرر با اشعه ماوراء بنفش در طی سال های طولانی بوده است.
محمدی فر با بیان اینکه هر چه پوست تیره تر باشد میزان ملانین آن بیشتر است، افزود: در سیاه پوستان به علت وجود مقادیر کافی ملانین، سرطان پوست نادر است.
این کارشناس سرطان گفت: اشعه فرابنفش خورشید، زمینه ارثی، عوامل سرطان زای شیمیایی، مهار سیستم ایمنی، سن و جنس از عوامل خطر در بروز سرطان پوست است.
محمدی فر بیان کرد: فقط پزشک می تواند تشخیص دهد که کدام ضایعه خوش خیم، کدام پیش سرطانی و کدام بدخیم است.
از لامپ های مخصوص برنزه پوست استفاده نکنید
کارشناس واحد مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه در مورد پیشگیری از سرطان پوست گفت: بین ساعات 11 تا 4 بعد از ظهر تا جایی که ممکن است در معرض نور خورشید قرار نگیرید، دست و پاهای خود را با پوشیدن لباس مناسب بپوشانید، از کرم های محافظ آفتاب مناسب استفاده کنید، از لامپ های مخصوص برنزه کردن استفاده نکنید و کودکان خود را در معرض نور شدید آفتاب قرار ندهید.
به گفته وی کلید حفظ سلامت در مقابل سرطان پوست، ابتدا پیشگیری از آن و در صورت بروز، کشف زودهنگام و درمان مناسب است.