وزیر آموزش و پروش گفت: در آموزش و پرورش به دنبال تغییر گفتمان و تغییر نگاه به جایگاه تعلیم و تربیت هستیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حاجیبابایی در مراسم رونمایی از سند برنامه درسی ملی با تاکید بر اینکه جایگاه نظام تعلیم و تربیت جایگاه رفیعی است گفت: هر روز شاهد نگاههای عاقلانه و عالمانهتر صاحب نظران به نظام تعلیم و تربیت هستیم که این جریان نظام آموزش و پرورش را در مسیری که باید حرکت کند پیش میبرد.
وی درباره اهمیت سند برنامه درسی گفت: آموزش و پرورش در زمینههای گوناگون برنامهریزیهای خاصی انجام داده که این سند یکی از آنهاست.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه این سند به ما نقشه راه را نشان میدهد افزود: هر تحولی در ابتدا مشکلات و سختیهایی دارد اما پس از چند ماه از اجرای آن به اهمیت و زیبایی آن پی میبریم.
حاجیبابایی تصریح کرد: اجرای اسناد تدوین شده اهمیت ویژهای دارد؛ ممکن است برنامه درسی ملی بیست سال وجود داشته باشد اما عملیاتی نشود.
وی افزود: برنامه درسی ملی ایجاد اتوبان برای حرکت است ما راه و بستر را فراهم میکنیم و امیدواریم بهترینها در این مسیر حرکت کنند.
این مقام مسئول گفت: در تدوین سند برنامه درسی ملی دو نکته حائز اهیمت بود یکی اینکه این سند با سند تحول بنیادین همراهی داشته باشد و دوم اینکه در این سند به اجماعی از عقاید مختلف برسیم.
حاجیبابایی گفت: در نظام فعلی آموزشی یکی از تاکیدات ما استفاده از ابزار گوناگون برای وارد کردن مفاهیم به دانش آموزان است که استفاده از فناوری، قصهگویی، گردش عملی و آزمایش از جمله این راه است.
وی افزود: دومین تاکید ما این است که در فضای کلاس معلم متکلم وحده نباشد و کلاس به شکل کارگاه آموزشی در بیاید.
حاجیبابایی اظهار داشت: در نظامی که دانش آموز متکی به کتاب و جزوه و سوال باشد خلاقیت وجود ندارد و این رویکرد باید اصلاح شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در سالهای اخیر در زمینه هنرستانها اصلاحات خوبی صورت گرفت گفت: پیش از تاسیس دانشگاههای فنی و حرفهای هنرستانها اقبال کمی داشتند اما با اصلاحات انجام شده در دو سال گذشته 11040 دانش آموز با معدل بالای 17در هنرستانها مشغول تحصیل شدند.
حاجی بابایی ادامه داد: تعداد دانش آموزان هنرستانی از 30 درصد به 45 درصد رسید و پیش بینی میشود این رقم به 50 درصد در سال تحصیلی آینده برسد.
وی در پایان در اصلاح تعاریف اشتباه در حوزه تعلیم و تربیت تاکید کرد و گفت: در نظام تعلیم و تربیت به دنبال تغییر نگاه و اصلاحات هستیم و اصلاحات محتوایی که آموزش و پرورش انجام داده در آیندهای نزدیک خودش را نشان خواهد داد.