معصومه ظهیری در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به این که در عصر حاضر، مسئله اشتغال بانوان یکی از مسائل مورد توجه حکومت اسلامی، بویژه ولی فقیه چه در زمان امام (ره) و چه مقام معظم رهبری بوده است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سخنان معروف خود در استان خراسان شمالی درباره مسئله سبک زندگی که طی آن 20 سوال و دغدغه خویش را مطرح کردند، در یکی از سوالات خطاب به نخبگان و افکار عمومی فرمودند: «چه کنیم تا زن هم کرامت و عزت خانوادگی اش حفظ شود و هم این که بتواند وظایف اجتماعی خود را انجام دهد؟»
وی ادامه داد: آن چه مهم است این که بر اساس مطالبه رهبر معظم انقلاب، ما باید سبک زندگی اسلامی را از قرآن کریم و سخنان گهربار ائمه اطهار (ع) استخراج کرده و آن را برای جامعه به خوبی تبیین کنیم؛ طبعاً مقام معظم رهبری در تمام موارد از معماری شهری گرفته تا اخلاق حکومتی و مباحث اجتماعی و از جمله مسائل زن و خانواده نکات بسیار مهم و کاربردی را مطرح کرده و می کنند.
ما با اشتغال زنان موافقیم به شرط آن که ...
این استاد جامعه الزهرا(س) گفت: معظم له تاکنون در مورد مسئله زن و خانواده، در سخنرانی های مختلف از جمله در همین نشست های راهبردی نکات ارزنده ای را مطرح کرده و از جمله تصریح فرموده اند که ما با اشتغال زنان موافقیم، به شرط آن که اولاً از اختلاط زن و مرد پرهیز شود و ثانیاً اولویت زنان، پرداختن به امور خانواده و تربیت فرزندان باشد.
وی اضافه کرد: بی شک فرمایشات رهبری بر اساس نگاه اسلامی و مبتنی بر مشی و سیره اهل بیت(ع) است که به طور ویژه این بزرگواران بر لزوم اهتمام به مسئله عفاف و حجاب تاکید داشته اند.
قوانین و ضوابط اشتغال بانوان باید با قوانین و شرایط آقایان متفاوت باشد
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم همچنین در ادامه چند پیشنهاد و راهکار مهم در این باره ارائه کرد و گفت: نخست آن که قوانین و ضوابط اشتغال بانوان و مکان و زمان کار آنها باید با قوانین و شرایط آقایان متفاوت باشد که در این خصوص باید با توجه به نگاه اسلامی، به صورت کارشناسی به بحث و نظر پرداخت.
ظهیری افزود: مسئله بعد، ناظر به لزوم تصویب و اجرایی شدن قوانین حمایتی از زنان شاغل است و دیگر این که لازم است بر محیطهای کاری و شغلی آنان، نظارت بهتر و جامعتری صورت گیرد.
از نکات حائز اهمیت در اشتغال زنان، بحث اخلاق در مسئله اشتغال زنان است
این استاد و پژوهشگر حوزه علمیه خواهران یادآور شد: یکی دیگر از نکات حائز اهمیت در این باره، بحث اخلاق در مسئله اشتغال زنان است که در این باره ضرورت دارد هم به بانوان شاغل و هم به مسئولان و کارفرمایان آنها، آموزش های مورد نیاز ارائه شود.
ظهیری ادامه داد: در این باره به نظر می رسد که با توجه به شرایط سنی، اقتضائات زندگی و دیگر موارد بانوان که طبعاً متفاوت از یکدیگر است، از طریق رسانهها، آموزش و کار فرهنگی و تبلیغی مورد نظر صورت گیرد تا به این طریق جلوی بسیاری از آفات و آسیب های اجتماعی و فرهنگی گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: بسیار خوب است که درباره ضرورت کار کردن زنان در بیرون از خانه، چگونگی و حدود آن و همچنین تشخیص اولویت ها در زندگی فردی و اجتماعی، از دوران دبیرستان به دختران جوان آموزش های لازم داده شود و این مهم حتی تا دوران دانشگاه و اشتغال نیز تداوم یابد.
نباید نگاه یکسونگرانه و غیرکارشناسی به مسئله اشتغال زنان داشت
ظهیری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: در این باره آنچه مهم است این است که نباید نگاه یکسونگرانه و غیرکارشناسی به مسئله اشتغال زنان داشت؛ چرا که این نوع نگاه و نگرش، توام با به بار آمدن خسارت هایی برای فرد و جامعه است.
استاد حوزه و دانشگاه در خاتمه گفت: ما باید به این واقعیت هم توجه جدی داشته باشیم که به کارگیری بانوان و دختران در مشاغل آن هم به صورت بی رویه و در جاهایی که نیازی وجود ندارد، آسیب زاست و باید برای پرهیز از دچار شدن به این گونه آسیب ها، بر اساس نگاه دینی به کارشناسی امور پرداخت و بعد تصمیم گیری کرد.