به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا فرزین، با اشاره به ابعاد گسترده طرح هدفمندی یارانه ها گفت: امروزه در تمامی محافل اقتصادی هدفمندی یارانه ها به عنوان طرحی کاملا ایرانی شناخته می شود.
وی افزود: سالها این ایده مطرح بود ولی در دولت نهم با کار کارشناسی گسترده به بسته اجرایی و سپس به لایحه تبدیل و در نهایت تصویب شد.
فرزین در ادامه گفت: عموم کارشناسان بر این باور بودند که اگر این طرح اجرا نمی شد و با توجه به روند مصرف حاملهای انرژی، همه تولید به مصرف داخلی می رسید و در سال 1390 مجبور بودیم 17 و نیم میلیارد دلار حاملهای انرژی شامل بنزین،گازوئیل و نفت کوره را یا وارد کنیم یا از تولید داخل استفاده و نتوانیم صادر کنیم.
وی افزود: طی 29 ماه اجرای قانون، 100 هزار میلیارد تومان یارانه به شکل های مختلف به مردم و 23 هزار میلیارد تومان هم به صورت نقدی و غیرنقدی به تولید کمک کردیم.
دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها حمایت غیرنقدی از صنعت و کشاورزی را شامل تعرفه کمتر برای برق و گاز دانست و گفت: هم اکنون روزانه 12 میلیون لیتر سهمیه سوخت به کشاورزی و 5 میلیون لیتر گازوئیل به صنعت داده می شود.
فرزین افزود: با توجه به تحریم کشتیرانی و لزوم حمایت از آنها، سال گذشته به میزان 100 میلیارد تومان و امسال هم به همین میزان حمایت کردیم که همه اینها حمایت از تولید است.
فرزین تصریح کرد: ما معتقدیم که از تولید به شکل نقدی و غیرنقدی حمایت کردیم.
وی در ادامه هدفمندی را موجب افزایش نقدینگی ندانست و گفت: ما تنها پولی که از بانک مرکزی گرفتیم در سال 89 به صورت تنخواه بود و مجموع بدهی های ما 7700 میلیارد تومان می شود،این در حالی است که مطالبات ما بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان از بخش های تولیدی می شود که به علت مشکلات نتوانستند بدهی خود را بپردازند.
فرزین افزود: این امر نشان دهنده انضباط مالی است.
دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها منبع رشد نقدینگی را عوامل مختلف دانست و گفت: مثلا در سال 91-90 بخشی از افزایش مطالبات ناشی از برداشت های بانکی از بانک مرکزی و بخشی هم به علت مشکلات دولت در تنظیم بودجه بود.
وی درباره صندوق توسعه ملی هم گفت: از ابتدا تا کنون ما حدودا 52 میلیارد دلار واریز داشتیم در حالی که در شرایط تحریم بودیم.
فرزین افزود: کل این منابع متعلق به بخش خصوصی است و توانستیم 20 و هفت دهم میلیارد دلار هم قرارداد یا پروژه ارزی با امکان ایجاد 80 هزار فرصت شغلی بپذیریم.
وی این طرح ها را عموما متعلق به طرح های بزرگ و حیاتی کشور از جمله 12 طرح پتروشیمی،18 نیروگاه، 3 طرح بالادستی نفت، 22 طرح سیمان و 175 طرح دیگر دانست و تصریح کرد: 6800 میلیارد تومان هم به عنوان منابع ریالی به بخش صنعت و کشاورزی با ظرفیت ایجاد 205 هزار فرصت شغلی اختصاص یافته است.
دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها گفت: با روند فعلی اگر بتوانیم سالی 2 و نیم میلیون بشکه نفت بفروشیم در سال 1404 هر ایرانی 6500 دلار در صندوق سرمایه دارد بنابر این صندوق توسعه ملی پناهگاهی برای بخش خصوصی است.
وی افزود: ما در صندوق آمادگی داریم همه طرح های ارزی که از توجیه اقتصادی لازم برخوردارند تامین مالی کنیم که قاعدتا باید بخش خصوصی باشند.