حجتالاسلام مجتبی کلباسی در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به این که دشمنان، هجمه به اساس باور مهدویت را به طور جدی نشانه رفته اند، اظهار داشت: اساساً مهدویت مورد علاقه عموم مردم و جوانان است به طوری که مردم یک نوع ارتباط عاطفی با مسئله مهدویت دارند ولی متاسفانه عمق این ارتباط و علقه بسیار کم و سطحی است به این جهت که تصویری که از مهدویت در ذهنها نقش بسته است چندان جالب و شایسته نیست.
عمق اندک در بینش مهدوی، آسیب زاست!
وی با اشاره به این که متاسفانه برخی از مردم به امام زمان(عج) و مساله مهدویت، نگاه کمیته امدادی دارند، گفت: بیشتر مردم به امام زمان(عج) فقط در حد کسی نگاه می کنند که بتواند در مواجهه با مشکلات و گرفتاریهای زندگی به ایشان مراجعه کنند و مشکلات خود را مطرح کنند، اما این که موضوع مهدویت چه نقشی می تواند در جامعه و در زندگی فرد ایفا کند، به جهت همان عمق کم در بینش ها و معرفت ها، جایگاه چندانی ندارد و دقیقاً از همین جاست که آسیب ها و انحرافات خود را نشان می دهد.
گرفتار شیادان و مدعیان دروغین نشویم
کلباسی ادامه داد: اولین آسیب، گرفتار شدن به دست مدعیان و دکان داران است که نمونههای فراوانی در این سال ها در این خصوص مشاهده کرده ایم تا حدی که برخی مدعیان حتی کتاب و ادعا داشتند و گاه مدعی نیابت، همسری و فرزندی امام زمان بوده اند؛ متاسفانه برخی از مردم نیز تحت تاثیر این ادعاها قرار گرفته و فریب خورده اند.
دغدغه هایی که صحیح نیست!
وی همچنین بر لزوم جهت گیری درست در قبال مساله مهدویت و موعودگرایی و نیز پرهیز جدی از برخی افراطگراییها و تصورهای ناپسند افزود: برخی دغدغه شان این است که باید دنبال امام (عج) بگردیم فقط به خاطر اینکه می خواهند با ایشان ملاقات داشته باشند که این دغدغه خوب نیست و موجب سردرگمی انسان می گردد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور اضافه کرد: نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که نباید به یکسری سخنان و منابعی که ریشه و اساس ندارند توجه کرد، چه آن که کسانی که در این رابطه بصیرت و علم کافی ندارند، در معرض خطر قرار خواهند گرفت و این آسیب ها متوجه آنها می شود.
تطبیق های ناروا بر اشخاص و حوادث
وی همچنین در توضیح آسیب دوم گفت: آسیب بعدی ناظر به تطبیق های نارواست به این معنی که تطبیق اشخاص و یا حوادث بر وقایع موجود بدون شناخت مطرح می شود مثلاً می گویند فلان فرد شعیب بن صالح یا سید خراسانی یا سید یمانی است.
کلباسی بیان داشت: در چند سال گذشته با این آسیب به طور جدی مواجه بودیم که اینها هم به لحاظ مقدماتی و هم به لحاظ نتایج دارای اشکال جدی است که درباره آن ما در همین مرکز تخصصی مهدویت نشست ها و میزگردهای متعددی داشته و هشدارهای لازم را داده ایم.
لزوم ترویج فرهنگ اصیل مهدویت برای مقابله با انحرافات
وی افزود: آسیب سوم که شاید یک آسیب تخصصی هم به شمار رود و یکسری از افراد خاص در این آسیب گرفتار میشوند، این است که گاهی سخن از این بحث به میان می آید که ما می توانیم کاری کنیم که ظهور اتفاق بیفتد و این آسیب جدی در میان افرادی است که این ادعا را دارند و البته همه این موارد ریشه در جهل و بی بصیرتی دارد که در این راستا باید فرهنگ اصیل مهدویت تشریح و توضیح داده شود تا با این انحرافات مقابله گردد.
نقش اصلی حوزه و روحانیت در مقابله با انحرافات
عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت همچنین در این رابطه به وظیفه و رسالت بسیار مهم و سنگین روحانیت و حوزههای علمیه در مقابله با انحرافات و شبهات و به ویژه شناساندن فرهنگ و باور اصیل مهدوی اشاره کرد و گفت: مقدمات این دانش و بینش در رابطه با موضوع مهدویت در حوزه های علمیه وجود دارد، ضمن آن که حوزه در این خصوص، حقیقتاً مرجع است.
وی در عین حال افزود: البته در حوزه های علمیه نیز از دیرباز فعالیت ها و تلاش های بسیاری خوبی صورت گرفته، اما مشخص است که با توجه به حجم انبوه شبهات و فعالیت های تخریبی دشمن، می بایست بیش از این ها کار کرد و با برنامه به تبیین صحیح آموزههای مهدوی در سطح اجتماع، همت گماشت.
ارتباط برخی مدعیان با دستگاه های جاسوسی بیگانه
کلباسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت منحرفان و مدعیان دروغین و ارتباط آنها با دستگاه های جاسوسی بیگانه در راستای ایجاد مشکل در جامعه اسلامی خواستار ایجاد طرح های مفید برای مقابله با این هجمه ها شد و تصریح کرد: طبعاً هر حمله ای نیاز به ضد حمله ای مناسبی دارد، ضمن آن که باید به این نکته کلیدی توجه داشت که کارهای انجام شده در این باره کافی نیست و باید سایت ها و وبلاگهایی بهتر و تاثیرگذار تر برای مقابله با این گونه فعالیت ها ایجاد شوند و فضای رسانه ای تصویری نیز باید به کمک بیاید و با ساخت فیلم ها، انیمیشن و کلیپ های کوتاه این حمله ها و هجمه ها را خنثی کند.
وی اضافه کرد: بدون شک، کار مکتوب و سخنرانی و منبر به تنهایی نمی تواند در این باره کارساز باشد و باید از ابزار هنر که تاثیرگذاری بالا و گسترده ای دارد نهایت استفاده شود تا بتوانیم این خلاء بزرگ را پر کنیم.
سرمایه و گنجی برای بشریت
این استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر شاخص مهدویت در خاتمه سخنان خود، با بیان این که مهدویت سرمایه و گنج عظیمی برای هر شیعه و مسلمان بلکه هر انسانی است، گفت: ما باید هم گذشته و هم آینده را ببینیم و در جامعه این نگاه به آینده در موضوع مهدویت در اسلام شکل گرفته و به لطف الهی آثار و برکات فراوانی هم داشته است؛ آن چه مهم است این که این موضوع گنجی برای هویت بخشی به جامعه اسلامی است که نبایستی به سادگی این گنج را از دست داد .