به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بحران اقتصادی اروپا به بازار کار فشار شدیدی آورده است. در سالهای اخیر تعداد بیکاران در اروپا به طرز بیسابقهای رشد یافته، به طوری که بیش از همه، جوانان کشورهای جنوبی اروپا از این معضل رنج میبرند و این در حالی است که اتحادیه اروپا قصد کمک دارد.
دویچه وله در گزارشی می نویسد: اداره آمار اروپا، یورواستات، آمار بیکاران در 17 کشور حوزه یورو را در ماه مه 19 میلیون و 200 هزار نفر اعلام کرد، به این ترتیب شمار بیکاران نسبت به ماه آوریل نزدیک به 70 هزار نفر و نسبت به زمان مشابه در سال گذشته یک میلیون و 300 هزار نفر افزایش یافته است.
این آمار نشان میدهد که 12.1 درصد شهروندان اروپایی حوزه یورو بیکار هستند. در این میان یونان، اسپانیا و پرتغال بیش از دیگر کشورها از آمار بالای بیکاران رنج میبرند. در این سه کشور به طور متوسط از هر چهار فرد واجد شرایط کار یک نفر بیکار است.
طبق آمار یورواستات تعداد جوانان بیکار در این کشورها به مراتب بیشتر از بزرگسالان است: در یونان 59.2 درصد، در اسپانیا 56.5درصد و در پرتغال 42.1 درصد.
اتحادیه اروپا مصصم است، در این زمینه به اقدامات جدی دست بزند. یکی از این اقدامات طرح کمکهای نقدی فوری است که در نشست هفته گذشته سران کشورهای حوزه یورو تصویب شد.
بر اساس توافقی که در این نشست صورت گرفت، این کشورها موظفند طی چهار ماه برای جوانان بیکار فرصت شغلی یا امکانات کارآموزی فراهم کنند. برای این منظور یک بسته شش میلیارد یورویی در نظر گرفته شده است.
کمیسیون اتحادیه اروپا از تولیدکنندگان، شرکتهای تجاری و شهروندان کشورهای ثروتمند حوزه یورو خواسته است، برای همبستگی با جوانان در کشورهای فقیرتر اقدام کنند.
ویویان ردینگ، نایب رئیس این کمیسیون گفت: کمک به جوانان بیکار در اروپا نوعی سرمایهگذاری برای آینده و به نفع تمامی ساکنان قاره اروپا است.
نقش کلیدی آلمان
سیاستمداران آلمانی در ارگانهای اروپایی، از دولت این کشور خواستار افزایش کمک به جوانان بیکار در کشورهای دیگر شدهاند.
آلمان یکی از ثروتمندترین کشورهای اروپا بهشمار میرود که تعداد بیکاران در این کشور به مراتب کمتر از اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. بر اساس دادههای اداره فدرال آمار، 5.3 درصد واجدان شرایط کار در آلمان بیکار هستند و تنها کشوری که آمار بیکاری کمتری دارد، اتریش است.
مقامات آلمانی در ماههای اخیر بارها تاکید کردهاند که این کشور به نیروی کار جوان و متخصص نیاز دارد. آخرین بار آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در ماه مه اظهار داشت که مهاجرت نیروهای متخصص را باید به فال نیک گرفت و از آن استقبال کرد.
او گفت: یک کشور صنعتی مثل آلمان باید افراد متخصص از سراسر جهان را با آغوش باز بپذیرد، اما در عین حال تاکید کرد که برای افرادی که تابعیت یک کشور عضو اتحادیه اروپا را دارند، ارجحیت قائل است.
مرکل همچنین اظهار داشت: باید شرایط مهاجرت موقت متخصصانی که از کشورهای بحرانزده اتحادیه اروپا به آلمان میآیند، تسهیل شود.
او از جمله به کلاسهای آموزش زبان اشاره کرد و گفت: این افراد میتوانند پس از آن که بحران اقتصادی کشورشان برطرف شد، به سرزمین خود بازگردند.
همچنین سازمان بین المللی کار در ابتدای سال جاری میلادی اعلام کرد که آمار بیکاری در جهان رو به رشد است و در سال جاری میلادی تخمین زده می شود آمار رسمی بیکاری در سطح جهان به رکورد 202 میلیون نفر برسد.
پیتر فاندن هوت، کارشناس اقتصاد در این باره می گوید: بیکاری به طور معمول شاخصی از کندی در رشد اقتصادی است که به احتمال قوی در اروپا تا سه ماهه دوم سال 2013 باقی خواهد ماند؛ یک ارزیابی نیز این است که افزایش بیکاری در سراسر سال 2013 ادامه خواهد داشت.