به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اگر چه ژنتیک در سلامت قلب تاثیرگذار است اما انتخاب شیوه زندگی سالم مانند برنامه غذایی مناسب و فعالیت ورزشی در پیشگیری از بیماریهای قلبی نقش مهم تری دارد. در این مطلب به 8 ماده غذایی سرشار از مواد مغذی که با بیماری قلبی مقابله میکند. به نقل از «Readers Digest» اشاره شده است.
سیب: این میوه سرشار از پکتین است که با فیتوپروتئین موجود در سیب برای حفظ سلامت قلب مفید است. کوئرسیتین و آنتی اکسیدان دیگر سیب با واکنشهایی که به تصلب شرایین و دیگر بیماریهای قلبی عروقی منجر میشود، مقابله میکند. همچنین پکتین میزان کلسترول مضر را که به بیماریهای قلبی میانجامد، کاهش میدهد. سیب خاصیت ضدالتهابی دارد و به سلامت کلی عروق کمک میکند. اگر چه انواع مختلف سیب حاوی ماده مغذی محافظ قلب است اما سیب قرمز، بیشترین آنتی اکسیدان را دارد.
نخود: نخود به کاهش بیماری قلبی عروقی کمک میکند. این گیاه سرشار از فیبر محلول است که کلسترول مضر را کاهش میدهد، حاوی آنتی اکسیدان و پتاسیم و اسید چرب امگا3 نیز است.
بادام: مصرف منظم مغز میوه، بیماری قلبی عروقی را 37درصد کاهش میدهد. بادام حاوی ماده مغذی مفید برای قلب از جمله فیبر، ویتامین E، پتاسیم و منیزیم است. منیزیم به تنظیم فشار خون و پتاسیم به قلب در پمپاژ خون کمک میکند. بادام غنی از تک چربی غیراشباع است که در بررسیهای متعدد با کاهش بیماری قلبی ارتباط داده شده است.
میوه قرهقاط: مصرف روزی یک یا 2 پیمانه از این میوه میزان کلسترول خون را بهبود و تری گلیسیرید را کاهش میدهد. گرفتگی رگهای خونی از علایم بیماری قلبی است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان به ویژه منگنز، ویتامینهای C و E است. فیتونیوترینت موجود در این میوه از گرفتگی رگها پیشگیری میکند.
شکلات تلخ: مصرف منظم شکلات تلخ بیماری قلبی عروقی را تا 21 درصد کاهش میدهد. کاکائو غنی از ترکیبی به نام «فلاوانولز» است که مانع از گرفتگی رگهای خونی و در نتیجه کاهش خطر بروز حمله و سکته قلبی میشود. البته به علت داشتن کالری، بهتر است روزی 24 گرم از آن مصرف شود.
انگور: این میوه حاوی مواد مغذی متعدد از جمله ویتامین C، B6 و پتاسیم است که میزان خطر التهاب، تصلب شرایین و فشار خون بالا را کاهش میدهد. انگور را با دانه آنکه سرشار از مواد مغذی است، بخورید.
انجیر: حاوی میزان زیاد فیبر است. علاوه بر آن این میوه سرشار از پتاسیم نیز است.
گردو: همانند بادام، گردو غنی از آنتی اکسیدان سالم برای قلب است. علاوه بر آن گردو دارای اسید چرب امگا3 نیز است. گردو کاهش دهنده کلسترول مضر و تنظیم کننده فشار خون است.
منبع: روزنامه خراسان