حجت الاسلام مصطفی صادقی در گفتگو با خبرنگار اندیشه «خبرگزاری دانشجو» ضمن تبریک سالروز ازدواج امام علی(ع) و حضرت فاطمه (س) اظهار داشت: یکی از درس های ازدواج حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) ساده زیستی است، اما متاسفانه این الگو در جامعه ما چندان رعایت نمی شود.
وی همچنین افزود: متاسفانه خیلی از خانواده ها و زوج ها درگیر مسائل چشم و هم چشمی شده اند و دیگران نیز گاهی اوقات به بهانه حفظ آبرو و ... خرج های آنچنانی برای خود در امر مقدس ازدواج می تراشند و حال آن که امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) با ساده ترین شکل ممکن، ازدواج خود را برگزار کرده و زندگی سراسر نورانی و پرخیر و برکتشان را آغاز نمودند.
صادقی تاکید کرد: خود همین ازدواج های تشریفاتی و پرخرج یکی از عواملی است که باعث بالارفتن سن ازدواج شده است و البته باید توجه داشت این مساله به هیچ وجه با سبک زندگی اسلامی و آموزه های دینی ما همخوانی ندارد.
وی همچنین در مورد بالا رفتن سن ازدواج گفت: این امر باعث ایجاد فساد و فحشا می شود، ضمن آن که در ایجاد و گسترش بحران های روحی و روانی بسیار تاثیرگذار است؛ همچنین برای فرزندان نیز مشکل ساز میشود؛ چون خانواده ها حوصله و وقتی برای تربیت فرزندان خود ندارند.
مدیر گروه تاریخ تشیع پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: ما که ادعای پیروی از ائمه اطهار(ع) را داریم با توجه به سادگی زندگی آنها و اینکه آن عزیزان با چند وسیله ساده زندگی خود را شروع کردند، ما نیز باید دست کم تا حدی از سیره و زندگانی آن ها تبعیت کنیم، نه این که خدای ناکرده 180 درجه زندگی و ازدواج های ما با آن بزرگواران متفاوت باشیم و بعد خود را شیعه بنامیم.
وی یادآور شد: امروزه متاسفانه شاهد جهیزیههای سنگین و هزینه زیاد در مراسم عروسی ها هستیم که توسط عروس و داماد انجام می پذیرد و حال آن که اساساً تشریفات زیاد، لزوماً خوشبختی زوجین را با خود به همراه نمی آورد.
صادقی در ادامه با اشاره به این که متاسفانه آمار طلاق در کشور ما در سال های اخیر، رشد محسوسی داشته است، ابراز داشت: عدم شناخت درست دختر و پسر از هم دیگر، منشأ بسیاری از طلاقهای کنونی است، اگرچه قسمتی از زندگی شناخت درست است، اما بخش اصلی هم ناظر به گذشت و ایثار و ایمان طرفین است، چه آن که ایمان و اعتقاد واقعی، باعث گذشت و ایثار در زندگی می شود.
وی همچنین افزود: از این رو بنده معتقدم که یکی از اولین اولویتهای زندگی هر پسر و دختری برای ازدواج توجه به بعد ایمان باشد؛ در این بین باید توجه داشت که اقامه نماز می تواند ایمان را نگه دارد و این ایمان باعث عفو و گذشت در مواجهه با نابسامانی ها و مشکلات زندگی می گردد.
این محقق و پژوهشگر حوزوی تاکید کرد: شناختی که امام علی(ع) و فاطمه زهرا(س) از یکدیگر و پیامبر(ص) از هر دو این ها داشت، باعث شد تا آن ها زندگی موفقی داشته باشند و لذا باید به این نکته توجه داشت خوب تحقیق نکردن از یک سو و عدم توجه به اصل کفویت، باعث شکست در زندگی می شود.
وی گفت: سرمنشاً یکی از مشکلات کنونی در جامعه ما و زندگی های زوجین، عدم بیان حقایق از جانب افرادی است که از آنها تحقیق صورت می گیرد چون برخی از این افراد به خیال این که غیبت نشود واقعیت ها را نمی گویند تا به خیال خود امر خیری واقع شود و حال آن که این نگرش به هیچ وجه درست و شرعی نیست.
صادقی در خاتمه بیان داشت: نکته اصلی در یک ازدواج موفق در درجه اول بعد از ایمان راسخ، شناخت و تفاهم افراد و در مرتبه دوم توجه به اصل ساده زیستی است به طوری که این ها بسترساز تربیت صحیح فرزندان می شود.