محمد خیری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص وضعیت کلی بازار سرمایه گفت: در حال حاضر به خاطر توافقات هسته ای و کاهش ریسک های سیستماتیک و عوامل بنیادی دیگر، بازار وضعیت رو به رشدی دارد و P به E بازار تا دو واحد رشد کرده است.
وی ادامه داد: شاخص کل اکنون 81 هزار واحد را بدست آورده و تا 95 هزار واحد هم رشد خواهد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: این اتفاقات سیاسی و امنیتی هستند و باعث افزایش امنیت بازار سرمایه شده و از سویی بازار ارز و قیمت دلار را نیز تحت الشعاع قرار داده است.
خیری در خصوص شرکت های صادرات محور گفت : هر چند با کاهش نرخ دلار میزان سود آنها در یک اندازه خاص کاهش می یابد، اما به دلیل رفع تحریم های آنها، مقدار فروش شرکت های صادرات محور بالا رفته که به افزایش سود آنها منجر می شود مانند پتروشیمی خارک و زاگرس.
وی ادامه داد: این پتروشیمی ها در زمان تحریم ها خیلی کمتر از ظرفیت اسمی تولید داشتند که اکنون با لغو تحریم پتروشیمی ها، میزان تولیدات و فروش آنها در سال آینده چند برابر خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: جو بازار در صنایع سیمانی، بانکی و خودرویی مثبت است؛ سیمانی ها و دارویی ها گزارش های شش ماهه خوبی داشتند و این روزها با اقبال روبرو هستند.
خیری در خصوص وضعیت اخیر پالایشی ها گفت: عده ای در رشد شارپی و شدید شاخص کل بورس در چند هفته اخیر، پالایشی ها را مقصر می دانند و از طرف دیگر این صنعت قدرت جذب نقدینگی خیلی گسترده ای دارد؛ به همین دلیل فکر می کنم با انتشار اخبار منفی سعی کردند سرمایه ها را تا حدی از این صنعت خارج کنند و به سمت باقی صنایع هدایت کنند.
وی ادامه داد: البته گزارش های شش ماهه ضعیف پالایشی ها نیز مزید بر علت شد و این صنعت برای اینکه صعودی شود نیاز به یک خبر بنیادی قوی دارد.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان تصریح کرد: در صورتی که تصویب شود نفت مورد نیاز پالایشگاه ها به جای 95 درصد فوب خلیج فارس معادل 95 درصد قیمت نفت صادراتی به آنها فروخته شود، این صنایع مجدداً رشد خواهند کرد.
موضوع همينه ... توي بورس سفته بازي و رانت اطلاعاتي بيشترين تاثير رادارد ... به خصوص در صنعت بيمار کشور ما که بورس هم نماد و علامت اين بيماري است.... 2 روز پيش خبري خوندم که حقوقي ها سهامشان را به حقيقي ها واگذار کردند و.... اين يعني همين رانت اطلاعاتي... حالا ديگه بايد آروم آروم منتظر ايست بورس باشيم چون اونايي که سهام ارزون خريده بودند .... فروختند و دارن رو خريد سهام ملي شرکتهاي نفتي برنامه ريزي ميکنند و در واقع کرده اند.... واقعا خصوصي سازي يک توهم اقتصادي و يک راهکار براي دزدي کلان از مردم و در قالب سياست هاي پيچيده اقتصادي نظير افزايش نقدينگي و نوسان گيري ارزي و.... که در نهايت به سمت مالکيت شاهرگهاي اقتصادي (نفتي= اقتصاد واقعي ملي کشور) نشانه رفت..... بيچاره مردم ... کل مردم و اونايي که سهم خريدند به نيت سود ..... آخه اقتصادي که زوارش در رفته و... چه جوري سود ميدهد ... اونم در سالي که رشد اقتصادي منفي است.... واقعا اين سوال را کي ميتونه جواب بده.... تو اقتصادي که ظرف سال گذشته حداکثر 50 درصد ظرفيت توليد به راه بود...!!!!!!