به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، وزیر بهداشت ظهر امروز در متن پیام خود به چهارمین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی که در بیمارستان رضوی این شهر برگزار شد گفت: خواهران و برادران گرامی بسیار خرسندم که چهارمین کنفرانس گردشگری کشورهای اسلامی بار دیگر به میزبانی جمهوری اسلامی ایران و در شهر مشهد مقدس برگزار میشود.
وی ادامه داد: از همه دستاندرکاران و برگزار کنندگان این سلسله کنفرانسها تشکر وقدردانی میکنم و در ابتدای کلام برای این نشست ارزشمند آرزوی موفقیت مینمایم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: اکنون که امت اسلام به برکت آگاهیهای روزافزون به توانمندیهای خود وقوف بیشتری پیدا میکنند همکاریهای کشورهای اسلامی حول نقاط قوت این کشورها در حوزههای گوناگون میتواند بهگونهای واقعبینانه و در راستای رفع نیازهای دنیای اسلامی تدوین و برنامهریزی شود.
وی خاطرنشان کرد: از این رو کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اسلامی که نمونهای ارزشمند از این دسته است فرصت مغتنمی را برای همکاری کشورهای اسلامی در حوزه بسیار مهم گردشگری سلامت فراهم آورده است و امروز نقش صنعت گردشگری در معنای عام وگردشگری سلامت بهطور خاص در توسعه و تقویت زیرساختهای اقتصادی از یک سو و ارتقاء سطح تبادلات علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی میان کشورها بر هیچ کس پوشیده نیست.
قاضی زاده هاشمی یادآور شد: در حال حاضر بسیاری از کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه بخش زیادی از منابع ارزی خود را از طریق ارائه خدمات گردشگری تأمین میکنند لذا با توجه به اینکه منابع زیرزمینی محدود و تجدیدناپذیر میباشند سرمایهگذاری در این صنعت میتواند زمینه خودکفایی و بینیازی این کشورها را از درآمدهای حاصل از خامفروشی منابع خدادای فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه گردشگری سلامت رویکردی است که براساس نیازهای جوامع بشری به خدمات پزشکی شکل گرفته و میگیرد افزود: امروزه بیماران بیشماری از کشورهای همسایه و پیرامونی و حتی دورتر برای مداوای خود به ایران سفر میکنند؛ این وضعیت در مورد کشورهای متعدد دیگری که از نظر پزشکی نیز پیشرو هستند نیز صدق میکند.
وزیر بهداشت یادآور شد: چنانچه نیک بنگریم شاید امروزه توانمندیهای پزشکی دنیای اسلام بتواند پاسخگوی بسیاری از نیازهای پزشکی مسلمانان در غالب گردشگری سلامت باشد و لازمه تحقق این امر انجام طرحهای لازم و تأمین زیرساختهای مناسب است.
وی با بیان اینکه از دستور کارهای کنفرانس میتوان بر شناختن و شناساندن ظرفیتهای بالقوه و بالفعل کشورهای اسلامی برای ارائه به نیازمندان کشورهای دیگر تأکید کرد گفت: خوشبختانه طی سالهای اخیر با مشارکت و همکاری وزارت بهداشت سازمان میراث فرهنگی، اتاق بازرگانی و کشاورزی ایران، سازمان نظام پزشکی و بیمارستان رضوی اقدامات خوبی جهت ارائه و شناساندن توانمندیها و ظرفیتهای گردشگری سلامت جمهوری اسلامی ایران به عمل آمده است که از جمله مهمترین آنها برپایی کنفرانس بوده که اکنون چهارمین دوره آن در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: در کشورهای اسلامی است که از سویی بر تقویت نیازمندیهای پزشکی در راستای گسترش گردشگری سلامت با الگو گرفتن نمونههای موفق کشورهای دیگر اهتمام ورزیده و از سوی دیگر تسهیل کننده ارتباطات کشورها و موسسات مربوطه خود در تعاملات خارجی مرتبط با گردشگری سلامت باشند.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه از آن جهت هدف غایی از گردشگری سلامت ارتقاء سلامت آحاد جامعه بشری است خاطرنشان کرد: مسئولیت اصلی گردشگری سلامت برعهده وزارت خانههای بهداشت است اما همکاریهای بخشهای مختلف در انجام موفقیتآمیز این رسالت یک اصل مهم است.
وزیر بهداشت افزود: در اینجا مایلم توجه همه همکاران خود را در کشورهای اسلامی به ضرورت تبیین استانداردهای لازم ونظارت بر مراعات دقیق و حسن اجرای سیاستهای مربوطه از سوی وزارتخانه بهداشت جلب نمایم.
قاضی زاده هاشمی درادامه گفت: نکته دیگری که تأکید بر آن را مناسب میدانم توجه به منابع غنی طبسنتی و جایگزین خصوصا در کشورهای با تمدن دیرین و با سبقه طولانی در پزشکی مانند جمهوری اسلامی در گردشگری سلامت است، بیتردید این توجه به گسترش فعالیت در حوزه گردشگری سلامت خواهد انجامید.
وی بیان کرد: امیدوارم در همکاریهای کشورهای اسلامی در قالب سازمان همکاری اسلامی سازمان همکاریهای اقتصادی اکو همکاریهای سلامت گروه پنج شامل ایران، افغانستان، پاکستان، عراق و سازمان جهانی بهداشت به زودی شاهد فعال شدن گردشگری سلامت به نحوه مطلوبی باشند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: این جانب بار دیگر حضور همه مهمانان شرکت کننده در این اجلاس را گرامیداشته و برای مهمانان عزیز خارجی اقامت خوش را در کشورم آرزمندم.
وزیر بهداشت در پایان گفت: از دستاندرکاران برپایی این کنفرانس نیز تشکر و قدردانی می کنم و امیدوارم تقارن برپایی این نشست ارزشمند با توفیقات و دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی هستهای زمینهساز توفیقات هرچه بیشتر کشورهای اسلامی در همه عرصهها گشته و تقویت حس خودباوری و اعتمادبهنفس را در میان مسلمانان جهان فراهم نماید از خداوند بزرگ عزت، مجد و عظمت دنیای اسلام را خواهانم.