کد خبر:۲۵۵۷۶۵
در کار گروه گردشگری سلامت مطرح شد:

مشکلات پیش روی گردشگری سلامت در خراسان رضوی/ ایران در ردیف چهارم گردشگری باستانی در جهان قرار دارد

گردشگری سلامت، رشته‌ای است که امکان ارائه خدمات پزشکی را ضمن ارائه خدمات گردشگری برای خارجیان فراهم می‌کند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، با توجه به اینکه صنعت گردشگری سودآوری و ارزآوری فراوانی برای کشورهای موفق به همراه دارد، به همین دلیل گردشگری سلامت از رو به رشدترین صنعت گردشگری در جهان است.

 

مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران، سالانه 20 میلیون نفر زائر داخلی و خارجی دارد و 10 سال است شعار «توسعه و جذب گردشگری سلامت» از سوی متولیان امر داده می‌شود که باید در این راستا فعال‌تر عمل کنند؛ اما امروز به دلیل ناهماهنگی بین بخشی، از این پتانسیل بهره برداری مناسب صورت نگرفته است.

 

از سوی دیگر نیز توانمندی‌های پزشکی، قدمت دانشگاه علوم پزشکی همچنین سه بیمارستان فوق تخصص دولتی و خصوصی از جمله زیر ساخت‌های جذب گردشگری سلامت در این شهر است؛ به طوری که بیمارستان فوق تخصص رضوی در خاورمیانه در نوع خود بی‌نظیر است.

 

با توجه به جایگاه معنوی و مذهبی مشهد، کشورهای عربی با جمعیت بیش از 247 میلیون نفر، زمینه مناسبی برای جذب گردشگری سلامت از سوی مشهد به شمار می‌رود و وجود 50 درصد تخت‌های اقامتی در مشهد، وجود بارگاه منور رضوی و دارا بودن امکانات رفاهی از جمله حمل و نقل از دیگر زمینه‌های جذب گردشگر می‌باشد.


اولتیماتوم به سرمایه‌گذارانی که پروژه‌های خود را طی یک ماه آینده اجرایی نکنند


محمد حسن واحدی، معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی امروز در جلسه کارگروه گردشگری استان در ساختمان استانداری خراسان رضوی در مشهد بیان داشت: کار گروه گردشگری باید بیش از گذشته فعال شود تا بتوانیم طرح های گردشگری که در خراسان از اهمیت و اولویت برخوردار است، تصویب کنیم.

 

 

وی با اشاره به اینکه با فعال شدن این کارگرو‌ه‌ها مسائل و مشکلات بخش گردشگری مرتفع خواهد شد، تصریح کرد: هر چند که تا کنون طرح‌های گردشگری بزرگی از جمله شهر شاندیز به عنوان شهر تمدن‌ها و اخلمد به تصویب رسیده است؛ اما با این وجود این طرح‌ها به نتیجه مطلوب نرسیده است.

 

واحدی ادامه داد: در این خصوص باید کمیته فنی تشکیل و سرمایه گذاران دعوت شوند تا مشکلات آنان مشخص شود.


معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: سرمایه گذارانی که تا کنون جهت اجرای پروژ‌های خود زمین تحویل گرفته‌اند؛ اما اقدامات لازم جهت اجرایی شدن پروژه خود را صورت نداده‌اند به آنها مهلت یک ماهه داده خواهد شد تا طرح خود را به اجرا بگذارند.

 

وی خاطرنشان کرد: چناچه سرمایه گذاران در این مدت طرح را اجرا نکنند تسهیلات داده شده از آنان باز پس گرفته خواهد شد.

 

واحدی با گلایه از اینکه متاسفانه در کشور و استان کار سیستماتیک و تیمی وجود ندارد، گفت: با تشخیص دبیر خانه ما اقدام به تشکیل کارگروه قدرتمند در این راستا خواهیم کرد.

 

معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: با سپردن رویکرد مناسب به بخش خصوصی تفکر دولتی را از این فضا خارج می‌کنیم, برای داشتن گردشگری سلامت داخلی در پی ایجاد فوندانسیون مناسب هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه در شهرک دانش و سلامت مشهد چند بیمارستان در حال ساخت است، گفت: چناچه خواهان اجرایی کردن این طرح‌ها هستیم به ناچار باید بخش خصوصی را وارد کنیم؛ زیرا اعتبارات دولتی به تنهایی پاسخگو نمی‌باشد؛ بنابراین باید بخش خصوصی چه داخلی و چه خارجی فراخوان شوند.
 
 موازی کاری سازمان‌ها از جمله مشکلات مهم در گردشگری سلامت استان است

 

حسن عباسی، دبیر کمیته گردشگری سلامت استان در خصوص سطوح گردشگری سلامت بیان داشت: پیشگیری و ارتقای سلامت، درمان و شفا بخشی، بازتوانی و توانبخشی از سطوح گردشگری سلامت است.

 

وی با اشاره به اینکه گردشگری سلامت صنعت ملی پاک، ارز آور و اشتغالزا است، تصریح کرد: این صنعت در سال 1990 آغاز به کار کرد و با اقبال عمومی مواجه شد و در حال حاضر با عنوان صنعت جهان سوم شناخته می‌شود.

 

عباسی در ارتباط با عوامل تاثیر گذار بر گردشگری سلامت خاطرنشان کرد: مناسبات جهانی و منطقه‌ای، میزان استفاده از علوم و فناوری، هزینه ارائه خدمات، تشابهات فرهنگی، قومی و زبانی، مجاورت جغرافیایی، زیر ساخت‌های ارتباطات و حمل و نقل دو کشور، جاذبه‌های طبیعی، زیر ساخت‌های گردشگری و فرآیند ارائه خدمات سلامت از جمله این عوامل است.

 

 

 

دبیر کمیته گردشگری سلامت استان با تاکید بر اینکه طراحی این فرآیند باید به شکل نظامند و مشخص باشد، ادامه داد: خدماتی که در حوزه گردشگری سلامت انجام می‌شود باید از نقطه مراجعه به نمایندگی خارج از کشور درخواست خدمات تا حضور گردشگر در استان و خروج آن به شکل مشخص و هدفمند باشد.

 

هند بزرگترین کشور توریستی سلامت در منطقه

 

عباسی افزود: بزرگترین کشور توریستی سلامت در منطقه هند با سه هزار بیمارستان و 720 هزار فعال در این راستا می‌باشد.

 

وی با اشاره به اینکه هند سالانه 2.2میلیارد دلار در این زمینه ارزآوری دارد، ادامه داد: جاذبه‌های گردشگری و ارزانی خدمات از جمله دلایل جذب گردشگر در هند است.

 

دبیر کمیته گردشگری سلامت استان  خاطرنشان کرد: ایران نیز از سال 82 بحث گردشگری سلامت را مطرح کرده؛  اما علی رغم تشکیل جلسات متعدد متاسفانه اقدام موثری در این خصوص صورت نگرفته است.

 

ایران در ردیف چهارم گردشگری باستانی در جهان قرار دارد

 

وی ادامه داد: ایران به لحاظ گردشگری باستانی ردیف چهارم جهان و به لحاظ گردشگری آب و هوا در ردیف پنجم و به لحاظ گردشگری طبیعی در ردیف دهم جهان قرار دارد؛ بنابراین باید در خصوص گردشگری اقدامات مفید و موثری صورت گیرد.

 

 

عباسی یکی از آسیب‌های پیش روی گردشگری سلامت را در کشورحضور دلالان در این راستا دانست و تصریح کرد: مشهد به دلیل وجود امام رضا (ع) که جاذبه‌ای برای همه مسلمانان جهان است و همچنین قدمت طب در ایران، پیشرفت چشمگیر در طب، ارزانی خدمت و وجود مناطق جذاب گردشگری باعث جذب گردشگر در این شهر می باشد. 

 

وی افزود: فقدان نظام جامع و هماهنگ، عدم نگرش جامع نگر و برخورد سلیقه‌ای و موازی کاری، عدم تعریف و تبیین جایگاه بخش خصوصی، تمایل به دولتی کردن موضوع علی  رغم تجارب ناموفق گذشته از جمله مشکلات بر سر راه گردشگری سلامت استان است.

 

دبیر کمیته گردشگری سلامت استان ادامه داد: تاثیرات سوء اقتصاد سلامت به سیستم بهداشت و درمان کشور به دلیل غیر واقعی بودن تعرفه‌ها، وجود دلالان و واسطه‌ها همراه با ارائه خدمات نامناسب و پراکنده و بدون هیچ نظارتی از دیگر مشکلات بر سر راه گردشگری سلامت در استان است.

 

عباسی گفت: تدوین نظام جامع تسهیل و ترغیب بخش خصوصی و آماده سازی سازی زیر ساخت‌ها از جمله اهداف کمیته گردشگری سلامت است.

 

وی بیان داشت: همکاری با اتاق‌های بازرگانی با کشورهای هدف، معرفی توانمندی‌های کشور در مناسبات، جلوگیری از پذیرش اتباع خارجی خارج از نظام جامع گردشگری سلامت، ارائه تسهیلات  و خدمات، صدور مجوز و امکانات تشویقی به بخش خصوصی از جمله انتظارات کمیته گردشگری سلامت است.

 

مشکلات گردشگری سلامت در استان از نگاه فعالان این حوزه

 

شهابی، رئیس امور اقتصادی و دارایی استان در ادامه بیان داشت: در جهت هر چه بهتر اجرا شدن طرح‌های گردشگری بویژه گردشگری سلامت باید مجوزهای لازم در این راستا اخذ شود تا موجب سردرگمی سرمایه گذار نشود.

 

وی ادامه داد: همچنین باید بازده و برگشت سرمایه مشخص و به سرمایه گذار تحویل داده شود و علاوه بر آن باید طرح‌های تشویقی نیز برای سرمایه گذار بخش خصوصی در نظر گرفته شود.

 

رئیس امور اقتصادی و دارایی استان با اشاره به این که باید ظرفیت‌هایی استان در این زمینه شناسایی شود تصریح کرد: در این راستا باید بهداشت و درمان با سازمان گردشگری هماهنگ باشند و  طرح‌ها مشخص شود.

 

شهابی با تاکید بر اینکه باید مشخص شود چه افرادی با چه تخصص‌هایی در این حوزه فعالیت خواهند کرد، خاطرنشان کرد: به طور مثال 300 هکتار پروژه گردشگری سلامت در جاده ویرانی مشخص شده؛ اما پیگیری‌های لازم در این زمینه انجام نشده که باید تعیین تکلیف شود.

 

وی با اشاره به اینکه تا این مشکلات برطرف نشود نمی‌توان سرمایه گذار خارجی جذب کرد، بیان کرد: از زیر ساخت‌های موجود باید استفاده شود به طور مثال در حوزه حمل و نقل هیچ برنامه‌ و هماهنگی وجود ندارد.

 

بلاتکلیفی فرودگاه‌ها در نظارت بر حمل و نقل گردشگران

 

فریدون فعالی، مدیر کل میراث فرهنگی استان نیز در ادامه این برنامه گفت: اکثر فرودگاه‌ها در بلاتکلیفی هستند و نمی‌دانند چگونه باید در حوزه حمل و نقل گردشگران نظارت کنند.
 

وی با اشاره به اینکه متاسفانه هماهنگی‌های بین بخشی در کشور و استان رشد نکرده است، بیان کرد: با توجه به اینکه این حوزه در دست دلالان نیز قرار گرفته است؛ بنابراین این مقوله باید شناسنامه دار شود.

 

وی ادامه داد: متاسفانه پروازها یه سمت مشهد دچار مشکل است و یک در میان لغو می‌شود که این عامل یکی از مشکلات بر سر راه جذب گردشگر سلامت در استان است.

 

مدیر کل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: از دیگر مشکلات گردشگری سلامت در استان نداشتن استاندارد در این زمینه و بحث‌ تحریم‌ هاست.

 

فعالی در پایان خاطرنشان کرد: البته نقاط مثبتی در این زمینه وجود دارد که یکی از مهمترین آنها قیمت پایین خدمات درمانی در کشور و استان است.
 
وی با توجه به اینکه گردشگری سلامت به دلیل ارزآوری بالایی که دارد برای تمامی کشوها از جمله ایران مهم است و با توجه به اینکه مشهد پایگاه وجود منور امام رضا(ع) است؛ بنابراین در این راستا باید دستگاه‌های ذی ربط با همکاری بیشتری وارد این زمینه شوند نه اینکه این موضوع را به زمین دیگر ادارات و دستگاه‌ها پاس دهند.

 

در  9 آبان ماه سال 90 از سوی دفتر وزارت بهداشت و درمان طی نامه‌ای به دانشگاه علوم پزشکی بر لزوم ایجاد و پیگیری بحث گردشگری سلامت در راستای ورود فعال کشور به عرصه گردشگری سلامت و کسب رتبه نخست در کشورهای منطقه تاکید شده و همچنین مطابق با سند چشم انداز 20 ساله و قانون برنامه پنجم، توسعه مراکز بهداشت و درمان باید پذیرای گردشگری سلامت باشند.

 

این در حالی است که تا کنون به دلیل ناهماهنگی دستگاه‌ها و عدم برنامه ریزی دقیق این امر بر زمین مانده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار