به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، نجفی، رئیس میراث فرهنگی و صنایع گردشگری دیروز درحاشیه چهارمین کنفرانس بینالمللی سلامت کشورهای اسلامی در نشست خبری در بیمارستان رضوی مشهد بیان کرد: کمیته و نهادهای مختلفی در ارتباط با گردشگری بوجود آمده است اما طرح جامع و سندی که مجموعه عوامل گردشگری سلامت را مشخص کرده باشد و برنامهها را برای سالهای آینده تعیین کند نداشتهایم.
وی ادامه داد: بنابراین در جلساتی که با وزیر بهداشت و افراد بخش خصوصی و کمیتهای تشکیل شد تا در چهار ماه آینده سند جامع تشکیل و بر اساس این سند تکلیف هر بخش گردشگری سلامت مشخص شود.
معاون رئیس جمهور، ایران را دارای قابلیتهای بسیاری در رابطه با گردشگری دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به قابلیتهایی که جمهوری اسلامی ایران در این راستا دارد اما مشاهده میشود که جایگاهی مناسب در این زمینه نداریم.
وی تاکید کرد: میزان گردشگرانی که به ایران سفر میکنند بالغ بر 80 هزار نفر میباشد که با توجه به قابلیتهای کشور این میزان بسیار ناچیز است.
رئیس میراث فرهنگی یادآور شد: در سال 78 شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبهای برای ایجاد شورای حفاظت از مناطق تاریخی در دست داشت اما این شورا بعد از چند جلسه کاری با قوت دنبال نشد که امید است بار دیگر این شورا احیا شود.
نجفی در خصوص خانههای تاریخی داخل بافت ساخت و ساز گفت: در حال حاضر در منطقه توس طرح جامعی تشکیل شده تا تکلیف خانههای داخل طرح مشخص شود که امید است این طرح جامع در شورای احیا تصویب شود همچنین در این راستا میتوان از توان بخش خصوصی نیز بهره گرفت.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه بافت تاریخی اطراف حرم مطهر دارای ضوابط و قوانینی است بیان کرد: در این چند سال اخیر سازمان میراث فرهنگی در احکام صادره از جانب دیوان عدالت اداری مشکل داشته است زیرا این دیوان ابنیه را در اختیار مالک قرار داده و با توجه به اهمیت موضوع اخیرا دو جلسه با قضات این پرونده تشکیل داده که امید است جلوی این احکام گرفته شود تا به بافت تاریخی و فرهنگی شهر صدمه وارد نشود.
وی در خصوص اختصاص بودجه زیارت به استان یادآور شد: بر اساس مصوبه قانون برنامه پنجم قرار بر این بود که بودجهای خاص برای اماکن زیارتی در نظر گرفته شود که متاسفانه در بودجه سال 92 بنا به توافق نمایندگان مجلس این بودجه بین 31 استان کشور تقسیم شد و سهم مشهد از این بودجه 25 میلیارد تومان بود.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: امید است در بودجه 93 این اتفاق اصلاح و همان قانون برنامه پنجم دنبال شود.
نجفی در ادامه خاطرنشان کرد: از مجموع کنفرانسها باید اهداف عملی و کاربردی را استخراج کرد اما این در حالی است که در چنین کنفرانسهایی اقدامات عملی شایانی رخ نمیدهد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود در خصوص دلالانی که در عرصه گردشگری فعالیت میکنند بیان کرد: با توجه به این که سازمان میراث فرهنگی نمیتواند یک قیمت را برای تورها به تصویب برساند بنابراین باید رقابتی سالم در بین تورها ایجاد کرد تا به قیمتی معقول برسیم.
معاون رئیس جمهور در پایان تصریح کرد: بالا بودن قیمت تورها یکی از دلایل وجود دلالان در این ارتباط است که میتوان یک سیری یارانه پیدا و پنهان به مجموعه فعالان گردشگری اختصاص داد تا از چنین رخ دادهایی جلوگیری شود.
65درصد تولید ناخالص استان از طریق خدمات تامین میشود
در ادامه این نشست استاندار خراسان رضوی بیان کرد: 65 درصد تولید ناخالص استان از طریق خدمات و عمده آن از طریق گردشگری تامین میشود.
محمد حسن فروزان مهر ادامه داد: در حال حاضر مشهد سالانه 28 میلیون زائر دارد که در سال 95 این مقدار به 40 میلیون نفر خواهد رسید بنابراین مشاهده میکنید که استان از این بابت دارای ظرفیت بسیار بالایی است.
استاندار خراسان رضوی در پایان ابراز کرد: بنابراین امید است در خصوص اختصاص بودجه زیارت اقدامی شایسته صورت گیرد و این بودجه تنها به این استان تعلق گیرد.