به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی امشب در جمع نخبگان فرهنگی و دانشجویی مشهد گفت: از سال 87 که به عنوان نماینده مجلس کار خود را آغاز کردهام چندین مشکل و موضوع اساسی در مشهد را دنبال کردم که یکی از این موضوعات بحث زیارت و زائران بود.
وی ادامه داد: بالا رفتن بی رویه موج زیارت در مشهد و رشد زائران در طول سه سال از هشت میلیون به 20 میلیون نفر موجب شد تا نگرانیهای بسیاری در ذهن مسئولان منطقهای و ملی نسبت به این موضوع شکل بگیرد.
عضو شورای عالی اداری کشوری با بیان اینکه یک گفتمان در این خصوص میان مدیران شهرستانی مشهد و نمایندگان مجلس شکل گرفت تا مشکلات اقتصادی حاصل از حجم بالای زائر را حل کند خاطرنشان کرد: براساس مطالعه آماری انجام شده در سال 85 ما به این حقیقت رسیدیم که میزان متوسط درآمد خانوارهای مشهدی جزو شهرهای پایین بوده و با وجود اینکه این شهر دومین کلان شهر بزرگ ایران محسوب می شود این امر تعجب آور نشان می داد.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه مشکل اصلی ما انتظارات برخی نهادهای شهر مشهد در رفع مشکلات بودجهای خود به دلیل حجم بالا زائر بود یادآور شد: به عنوان مثال شهرداری هزینه جمع آوری زبالههای زائران را خواستار بود و از طرفی نمی توانستیم به دلیل درآمد پایین خانوارهای مشهدی عوارض زائران را از بومیان و ساکنان مشهد بخواهیم.
این نماینده مجلس در ادامه با بیان اینکه نگاه برخی نمایندگان مجلس به مشکلات مشهد در خصوص حجم زائرانش مانند برخی مسئولین منطقهای در این استان بود افزود: نگاه نمایندگان چهار دوره مجلس نسبت به مشکلات مشهد مانند نگاه مسئولین منطقه ای کاملا اقتصادی و سودآور بود که این برای ما بسیار سخت تمام شد.
وی در ادامه بهانه مدیران ملی کشور را وجود آستان قدس در شهر مشهد دانست و متذکر شد مدیران ملی نیز وجود آستان قدس را محلی برای رفع مشکلات استان می دانستند و مدیران منطقهای به دنبال مکانیزم اخذ مالیات و فضاسازی شهر در بعد گردشگری و اقتصادی آن بودند.
قاضی زاده هاشمی به بودجه سنواتی سیستم عوارض مالیات در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: متأسفانه بودجه دریافتی از سهم عوارض مالیات نیز به طور کامل در اختیار مردم مشهد قرار نمیگرفت و این مشکلات را افزایش می داد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه نگرانی دوم ما این بود که جنبههای اقتصادی در کنار جنبه معنوی مشهد پررنگتر شود خاطرنشان کرد: متأسفانه هنگامی که جنبههای اقتصادی یک امر معنوی برجسته میشود ما با مشکلات روبه رو میشویم همچنانه که امروز بازارها، تفریحگاهها و مکانهای آبی در صدد اقتصادی کردن فضای معنوی مشهد هستند.
قاضی زاده هاشمی به برنامه پنجم دولت و مکلف کردن دولت نسبت به شهرهای زیارتی مشهد، شیراز و قم اشاره کرد و افزود: ما از دولت خواستهایم تا وظیفه فرهنگ سازی خود را در قبال این سه شهر انجام دهد و این حرف بی معنا بود که گفتند مسئله فرهنگ به ما ربطی ندارد.
عضو شورای عالی اداری کشور به ایجاد یک مرکز فکر با پشتوانه حکومتی و سپس نیاز به حمایت مالی از سوی مجلس و دولت و اختصاص یک ردیف بودجه برای مشکلات زیارت در مشهد اشاره کرد و افزود: آمدن این منابع و تخصیص شدن یک بودجه مشخص برای رفع مشکلات زیارتی در مشهد راهگشای خوبی است؛ البته ما به این اکتفا نکرده ایم.
وی به ایجاد یک ساختار اجرایی اشاره کرد و بیان داشت: چرا باید در سفر حج برای زائر از زدن واکسن تا خرید سوغات برنامه ریزی شود؛ اما برای زائری که به مشهد میآید هیچ برنامه ریزی وجود ندارد و یک باره با بالا رفتن حجم زائر شهر مشهد و قفل هزینه کالاها، مردم بومی این استان با مشکل روبه رو شوند.
این نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارگروه ملی زیارت با نگاه فرهنگی شکل گرفته است گفت: کارگروه ملی زیارت با هدف بررسی مشکلات و مسائل زائران و با یک نگاه فرهنگی شکل گرفت.
قاضی زاده هاشمی در پایان با بیان اینکه بودجه مشخص شده در برنامه جاری به مشهد تعلق گفت؛ اما متأسفانه برخی نهادها و سازمانها کمبود بودجه خود را از این امر تأمین میکنند به انتقاد از این رفتار پرداخت و متذکر شد: برخی مشکلات مالی خود را درنهادها و سازمانهایشان میخواهند از بودجه زیارت مشهد تأمین کنند که این رفتار درستی نیست و ما امیدوارم کارگروهی که بی دلیل یک سال لغو شده و اکنون دوباره کار خود را آغاز کرده است بتواند مشکلات زیارت مشهد را حل کند.