کد خبر:۳۰۳۳۱۲
دبیر ستاد خدمات سفر دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

مشهد از سرانه شهروندان خود باید به زائران خدمات ارائه دهد/ 9 میلیارد تومان در حوزه سلامت برای زائران هزینه شده است

دبیر ستاد خدمات سفر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به دلیل در نظر گرفته نشدن شرایط بودجه‌ای در استان خراسان رضوی در ایام زیارتی، مشهد اکنون ناچار است از سرانه شهروندان خود به زائران خدمات ارائه دهد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید مرتضی احتشام‌فر امروز در حاشیه نشست تخصصی خدمات دهی درمان و آموزش پزشکی در ایام نوروز در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: متاسفانه مشهد مقدس با وجود بار سنگین زائرانی که همه ساله در ایام مهم مذهبی و ملی در خود می‌بیند؛ دارای کمترین حمایت مالی از سوی ارگان‌های مربوطه است.


وی با انتقاد از عملکرد اصحاب رسانه با اشاره به برخی شرایط دشوار در نظام سلامت و درمان در دوران زائر پذیر این استان گفت: برخی شرایط در صورت بی توجهی و یا عبور ما از کنار مسائل به دلیل نبود بودجه جبران ناپذیر و در اکثر موارد استان از بودجه اختصاصی مردم مشهد، مشکلات زائران را رفع می‌کند.


آمار واکسیناسیون در استان خراسان رضوی بیش از 100 درصد است


مشاور اجرایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آمار واکسیناییون در مشهد بالای 100 درصد است، تصریح کرد: برخی استان‌ها مانند اصفهان دارای آمار واکسیناسیون در حدود 98/0 هستند که این آماری خوب و قابل قبول است.


احتشام فر ادامه داد: آنچه جالب توجه است آمار واکسیناسیون در استان خراسان رضوی است که چیزی بالغ بر 137/0 است و این یعنی چیزی بیش از حد نیاز استان خراسان رضوی.


وی افزود: این مشخص است که این بخش از بالا رفتن آمار به دلیل خدمات دهی ما به زائران است در حالی که بودجه مصوبی برای این خدمت رسانی دریافت نمی‌شود.


9 میلیارد تومان خدمات دهی رایگان سلامت به زائران در استان صورت گرفته است

رئیس ستاد خدمات سفر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال گذشته چیزی بالغ بر 9میلیارد تومان به زائران خدمات درمانی رایگان ارائه داده‌ایم، یادآور شد: این رقم تنها در بیمارستان امام رضا(ع) چهار میلیارد تومان بوده است.
 

احتشام فر خاطر نشان کرد: عمل قلبی که دارای مبلغ 30 میلیون تومان است در بیمارستان امام رضا(ع) با هزینه یک میلیون و 200 هزار تومان اجرا شده است؛ که البته این موارد به دلیل حملات قلبی ناگهانی و نبود هزینه لازم همراه بیمار و حیاتی بودن وقت است.


وی از وجود 50 درصد کل مراکز اقامتی کشور در مشهد خبر داد و با انتقاد از بی توجهی مسئولان به این امر ابراز داشت: آیا این مراکز اقامتی نباید مورد بازرسی قرار گیرد و آیا پرسنل بهداشتی متناسب با این مراکز در استان وجود دارد؟


مشاور اجرایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه متناسب با خدماتی که ارائه می‌دهیم منابع در اختیار نداریم، گفت: با وجود اینکه دو برابر جمعیت استان در ایام خاص پذیرای زائر هستیم اما متاسفانه به اندازه جمعیت خود بودجه دریافت می‌کنیم که با این وجود به لطف خدا در ارائه خدمات موفق بوده‌ایم.


احتشام فر با بیان اینکه در طول ایام تعطیلات بیمارستان امدادی مشهد دارای 95 درصد بیمار بستری شده غیر بومی است، افزود: در ایام خاص و تعطیلات نوروز 95 درصد بیماران بستری شده در بیمارستان‌های امدادی و شهید هاشمی نژاد مشهد زائران هستند که این برای ما هزینه بر است.


رئیس ستاد خدمات سفر دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شرایط بیمارستان دکتر شیخ اشاره کرد و یادآور شد: این بیمارستان در ابتدا یک درمانگاه تخصصی بود که اکنون تبدیل به یک بیمارستان فوق تخصص شده است که خدمات فوق العاده‌ای را در بخش اطفال ارائه می‌دهد.


وی ادامه داد: اکنون در این بیمارستان ظرفیت تکمیل و تلاش‌ها برای بهره برداری از بیمارستان اکبر به عنوان فوق تخصص اطفال آغاز شده است اما متاسفانه بودجه و منابع مالی با مشکل روبه رو است.


احتشام‌فر با بیان اینکه با وجود مشکل کمبود بودجه 22 میلیارد تومانی در ساخت بیمارستان اکبر و دیگر مشکلات، ظرفیتی برای تحمل فشار هزینه حضور زائران وجود نخواهد داشت گفت: ما پیشنهاد داده بودیم که سرانه بودجه 450 هزار نفر در روز را بر بودجه جمعیت استان اضافه کنند زیرا به همین اندازه زائر در روز در استان در طول سال حضور دارند.


وی ادامه داد: متاسفانه تا به امروز از سوی مسئولان توجهی جهت رفع این مشکلات و یا ردیف بودجه ای برای زائران برای استان در نظر گرفته نشده است.


مشاور اجرایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان خطاب به اصحاب رسانه بیان داشت: وظیفه فرهنگ سازی جهت ارائه خدمات مورد نیاز از سوی مسئولان بر عهده شما است تا بتوانیم مجموعه ای قوی در ایام زائر پذیر در استان خود داشته باشیم. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار