گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ دانشجویان کشورمان نه تنها حضوری موفق در عرصه علم و فن آوری داشته اند بلکه در میدان ورزشی و رقابت های بین المللی نیز بارها پرچم ایران را به اهتزاز در آورده اند.
بدون شک رقابت های یونیورسیاد را می توان مهم ترین رویداد بین المللی ورزش دانشجویان دانست که خوشبختانه دانشجویان کشورمان در این میدان نیز بارها افتخار افرینی کرده اند.
ورزشکاران ایران برای نخستین بار در بیست و سومین یونیورسیاد که در سال 2005 در ازمیر ترکیه برگزار شد در 7 رشته شرکت کردند که کاروان ایران در پایان با 2 طلا (کشتی آزاد و فرنگی)، 6 نقره (4 نقره در تکواندو و 2 نقره در کشتی آزاد و فرنگی) و 4 برنز (2 نقره در تکواندو و 2 نقره در کشتی آزاد و فرنگی) و مجموع 12 مدال در رتبه نوزدهم جهان قرار گرفت. به طور کلی تکواندو در مدالهای کسب شده کاروان ایران در یونیورسیاد نقش فراوانی داشته به طوری که در یونیورسیاد سال 2007 هم تکواندو به تنهایی سه طلا، یک نقره و 2 برنز را به دست آورد.
کاروان ایران در ادامه روند رو به رشد خود در یونیورسیادها، در صربستان و در دوره بیست و پنجم در مکان یازدهم جهان قرار گرفت. نتیجهای که وظیفه ورزشکاران ایران را در چین سختتر از قبل کرد اما در بیست و ششمین یونیورسیاد دانشجویان که در شنزن چین برگزار شد شرایط به گونه ای دیگر رقم خورد و کاروان ایران با کسب یک طلا، 4 نقره و 3برنز در رده سی و سوم قرار گرفت.
پس آن کاروان ایران برای بیست و هفتمین دوره یونیورسیاد با کاروانی کوچکتر و متشکل از 22 ورزشکار در 3 رشته کشتی، وزنه برداری و دوومیدانی راهی کازان شد و در پایان در مکان سی و سوم ایستاد.
آنچه که بیش از مدال های رنگارنگی که بر سینه دانشجویان نشسته، ارزشمند است مربوط به بیست و ششمین دوره این رقابت ها است که تیم والیبال دانشجویان با وجود اینکه دستش به مدال نرسید، افتخاری بزرگ را کسب کرد.
تیم والیبال دانشجویان ایران در چارجوب مسابقات قهرمانی دانشجویان جهان که در شنزن برگزار شد در حمایت از مردم مظلوم و ستم دیده فلسطین مقابل نماینده رژیم اشغالگر قدس به میدان نرفت.
به هر حال حاضر نشدن تیم والیبال ایران مقابل رژیم اشغالکر قدس موجب شد این تیم از ادامه رقابتها کنار گذاشته شود و صبح روز بعد مسئولان رقابتها در شرایطی ایرانکه مهیای بازی با استرالیا و کسب عنوان یازدهمی میشد، اعلام کردند این تیم حق حضور در ادامه رقابتها را ندارد.
پس از اخراج تیم والیبال دانشجویان ایران از این رقابتها، خطر حذف و اخراج کل کاروان ایران نیز وجود داشت اما سرپرست کاروان ایران طی مذاکراتی با رئیس و دبیرکل فیزو، آنها را متقاعد کرد تا چنین اتفاقی نیفتد.
پس از آنکه تیم ملی والیبال ایران در بازیهای دانشجویان جهان حاضر نشد مقابل نماینده رژیم اشغالگر قدس بازی کند رسانه ها اعلام کردند که طبق قوانین بینالمللی ایران به مدت دو سال از حضور در رقابتهای جهانی والیبال محروم می شود.
رئیس فدراسیون بینالمللی ورزشهای دانشگاهی در واکنش به این اقدام ایران گفت: ممکن است طبق قوانین بینالمللی تیم دانشجویان ایران به مدت دو سال از حضور در رقابتهای جهانی والیبال محروم شود اما در مورد محرومیت فعلا چیزی مشخص نیست . اگر برای فدراسیون جهانی این موضوع محرز شود که دلایل ایران برای عدم حضور در این مسابقه غیرقابل قبول بوده، احتمال دارد تیم والیبال ایران را از حضور در مسابقههای جهانی به مدت دو سال محروم کنند.
با انتشار این خبر رئیس وقت فدراسیون بینالمللی ورزشهای دانشگاهی گفت: در مورد محرومیت فعلا چیزی مشخص نیست. ما باید این پرونده را در نشست کمیته اجرایی فدراسیون جهانی والیبال بررسی کنیم؛ البته شاید ایران بتواند این محرومیت را با پرداخت 400 هزار دلار لغو کند.
محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال با تائید این خبر گفت: ما اصلا کشوری به نام اسرائیل را به رسمیت نمیشناسیم.
رئیس فدراسیون والیبال در خصوص انتشار اخبار مربوط به تعلیق دوساله بین المللی والیبال ایران گفت: امیدواریم فدراسیون جهانی والیبال و آقای وی ژی هونگ دست به چنین اشتباه بزرگی نزنند. این تحریم چیز جدیدی نیست. مردم ما سی و سه سال است که با این تحریم ها دست و پنجه نرم می کنند و این امر برای ما هرگز نگران کننده نخواهد بود. چرا که پایداری در حفظ ارزش ها و اعتقادات مان برای ما ایرانی های مسلمان از هرچیزی مهمتر است و برای انجام این مهم از هیچ کوششی هم فروگذار نخواهیم کرد.
داورزنی همچنین در رابطه با نفوذ صهیونیسم به ساختار جهانی والیبال گفت: متاسفانه چند سالی است که شاهد وجود جریان هایی میان کنفدراسیون ها هستیم که معرف لابی های صهیونیسم در روابط آنهاست و صهیونیست ها در داخل فدراسیون جهانی هم نفوذ دارند تا آنجا که رئیس کمیته داوران، دبیر کمیته مربیان و چند عضو عالیرتبه FIVB صهیونیست اند ولی ما هم بی کار نخواهیم نشست و بررسی ها و اقدامات لازم را برای جلوگیری از این امر انجام خواهیم داد. ما راهکارهای قانونی را پیگیری خواهیم کرد و از نفوذ خود در کنفدراسیون آسیا و فدراسیون جهانی برای دفاع از حقوق والیبال ایران استفاده خواهیم کرد و نخواهیم گذاشت حقی از ملت ایران ضایع شود.
معدنی، سرمربی تیم ملی والیبال دانشجویان نیز گفت: ما این کشور را به رسمیت نمی شناسیم و به احترام به اعتقادات نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم عزیزمان در این دیدار به میدان نرفتیم. ما یک جایی باید حرف مردم فلسطین را می زدیم و از آنها حمایت می کردیم.
وی در مورد اینکه این برای نخستین بار بود در رقابت های تیمی، تیمی از کشورمان در مسابقات اینچنین مهم مقابل اسرائیل به میدان نرفت، تصریح کرد: این بهترین راه بود تا از مردم مظلوم فلسطین دفاع کنیم. فکر می کنم حرکت ما بازتاب های فوق العاده ای داشته باشد. قطعا چنین اقدامات ارزشمندی تاوان هایی دارد اما هر تاوانی ارزنده است و آن را پرداخت می کنیم.
نکته قابل تامل در این اقدام دانشجویان در یونیورسیاد این است که باز هم دانشجویان ما این بار در میدان ورزش نشان دادند که حاضر هستند هر محرومیت و تهدیدی را به جان بخرند اما از اعتقادات خود حتی یک قدم هم عقب نشینی نکنند.