به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» در اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری که عصر امروز در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد وحیداحمدی معاون پژوهشی وزیر علوم بااشاره به اینکه هفته پژوهش هفته پرنشاطی بوده است گفت: این نمایشگاه با حضور عظیم و فعال دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری برگزار شد.
همچنین در این همایش دستگاهای اجرایی، دانشگاه آزاد پیام نور، دانشگاه فنیو حرفهای و غیردولتی فعالیت داشتند.
وی افزود: دستگاههای اجرایی دستاوردهایشان را ارائه کردند و شاهد رونمایی از برخی از پروژههای بودیم که در طول یک سال تلاش شده بود به ثمر برسند. در این هفته اجلاس سراسری معاونی پژوهشی دانشگاهها و پژوهشگاهها را داشتیم که به بررسی برنامهها در عرصه پژوهش پرداخته شد دیدگاهها و نظرات مطرح شد و با حضور فعال وزیر علوم این موارد دستهبندی و بهعنوان مجموعه پیشنهادی مبنای کار در سال آینده قرار گرفت.
معاون پژوهشی وزیر علوم تأکید کرد: ما در این نمایشگاه شاهد کارگاههای آموزش متعددی بودیم در حوزههای مختلف به خصوص حوزه فنبازار که در این مرحله نیازمند آموزش عمومی پژوهشگران در این موضوعات هستیم نکتهای که دنیای پیشرفته روی آن تمرکز خاصی دارد اجلاس شورای عالی عتف امروز با حضور همه نمایندگان دستگاههای و اعضای محترم شورا برگزار شد نکته دیگر در خصوص 25 آذر بود که با حضور مردم و سخنرانی گرم ریاست جمهوری تجلیل شد و سخنان ایشان باید سرلوحه برنامه ما قرار گیرد.
وی افزود: ما باید نشان دهیم که اگر پژوهش روزی از صفحه زندگی ما حذف شود زندگی مختل میشود.
احمدی افزود: در دنیای غرب لحظهای و ذرهای نمیتوان پژوهش و فناوری را از زندگی حذف کرد و من بارها به همکاران خود گفته ام اگر میخواهید ارزش کار خود را بررسی کنید این را در نظر بگیرید که اگر این مأموریت حذف شود چه خللی ایجاد می شود علم و پژوهش در دنیای جهان سوم و عقبافتاده به گونهای است که بودن و نبودش فرقی نمیکند ما برای پژوهشگران به ظاهر جایگاه والا قائلیم این جایگاه زمانی واقعی میشود که اگر قطع شود منحل شود. ما به دنبال این هستیم که دانشگاه، علم و پژوهش وارد زنجیره زندگی مردم و به زندگی عادی و روزمره به آن وابسته شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: هر چند کارهای بزرگی در این عرصه انجام شده ولی هنوز در پذیرش این فرهنگ مشکل داریم و میبایست برای بودجه پژوهش جاروجنجال کنیم اگر پژوهش جایگاهی را که میباید داشت نیازی به جاروجنجال نبود همانطور که برای کالاهای اساسی کسی جاروجنجال نمیکند ولی باید برای گرفتن بودجه پژوهش بسیاری توضیح و توجیه ارائه شود. باید تلاش شود پژوهش نیازی به توجیه پایگاه خود نداشته باشد و این امر منحصر به حوزه فنی نمیشود بلکه علوم انسانی علوم پایه و فنی نیز همین طور باید به زندگی روزمره وابسته شود.