عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات اختصاص بودجه پژوهش را در حد قانون دانست و گفت: از دو درصد اعتبارات اختصاص یافته دستگاهها به پژوهش فقط 0.7درصد محقق شده است.
ابوالقاسم خسروی سهل آبادی در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به قانون برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: در قانون، افزایش هر ساله نیم درصد و اختصاص دو درصد اعتبارات دستگاه ها به بودجه پژوهش مصوب شده، اما تنها 0.7 درصد از اعتبارات دستگاه ها تامین شده است.
نظارت مجلس از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برای تامین نیازهای کشور
نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه به کاربردی شدن پژوهش ها در حوزه های مختلف صنعت، فرهنگ، کشاورزی، معدن و ... تاکید کرد و افزود: بودجه ای که به پژوهش اختصاص داده می شود باید نیازهای کشور را تامین کند.
وی به وظیفه مجلس در این باره اشاره کرد و گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات برای آگاهی یافتن از انجام تحقیقات بر اساس نیازهای کشور، هر ماه یک بار از دانشگاه ها و مرکز تحقیقاتی سرکشی و نظارت می کند.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با اشاره به رویکرد وزارت علوم برای ارتباط با صنعت افزود: اگر همان سه درصد بودجه اختصاص یافته به پژوهش، هزینه دکوراسیون ادارت نشود، می توان نیازهای کشور را تامین کرد.
خسروی سهل آبادی از رها شدن برخی مراکز تحقیقاتی کشور انتقاد کرد و اظهار داشت: برای نمونه مرکز تحقیقات تربت حیدریه که هشت سال پیش احداث شده، با تولید 70 تن زعفران در سال و صادرات آن به دنیا، تا کنون به هیچ امکاناتی مجهز نشده است.
وی با بیان اینکه مجلس با جدیت از بودجه پژوهش دفاع می کند، گفت: پژوهش محوری کشور با تصویب قانون محقق نمی شود.