معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر گفت: تا کنون قانون منسجمی در تعداد دانشجویان طبق معیارهای دانشگاه برای استادان راهنما تدوین نشده است.
مهدی احسانیان در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، درباره ضعف ارتباط استاد و دانشجو اظهار داشت: وقت و بودجه از مشکلات اساسی این ارتباط است و تا کنون قانون منسجمی در تعداد دانشجویان طبق معیارهای دانشگاه برای استادان راهنما تدوین نشده است.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر اظهار داشت: کم بودن بودجه پژوهش به معنای کم اهمیت بودن آن نزد دولت نیست، بلکه اولویت بندی، کم بودن بودجه دولت و نامعلوم بودن اهمیت برخی پروژه ها برای دولت از مشکلات این حوزه است.
وی با بیان اینکه پژوهش یکی از حوزه های با اهمیت است، افزود: قرار نیست از تمام سرمایه خود از درآمدهای نفتی، کالا تهیه کنیم و مردم راضی شوند، وقتی 50 تا 60 درصد این سرمایه به مصرف عمومی برسد، همه متوجه می شوند که باید پژوهش هدفدار و به آن بودجه اختصاص داده شود.
دولت باید پروژهها را اولویتبندی کند
احسانیان اظهار داشت: پژوهش باید محصولمحور بوده و هدایت آن به میزان توانایی و نیاز کشور باشد، وقتی برخی پروژه ها در زمان طولانی تری به بهره برداری می رسد باید با تدوین برنامه مناسب پروژه هایی در اولویت قرار بگیرد که حلال مشکلات جامعه باشد.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر طوسی با تاکید بر هدایت پروژه هایی برای مطرح شدن کشورمان در جهان و تاثیرات آن بر روابط سیاسی کشور افزود: ممکن است دولت یازدهم از برخی پروژه های کلان که در دولت پیش طراحی شده است، به فراخور زمان بهره برداری کند.
وی به ضعف دانشگاه و صنعت نیز اشاره و تصریح کرد: استادان با نیاز صنعت و صنعت نیز با تجربه دانشگاهیان آشنایی ندارند و این دو قطب با هم قهر هستند، البته در 20، 30 سال اخیر رابطه بهتری با هم گرفته اند، اما میزان آن کافی نیست.
احسانیان افزود: استاد باید کمبود بودجه خود را در ارتباط با صنعت مطالبه کند.
رسیدگی به وضعیت دانشجویان باید همه جانبه باشد
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر یادآور شد: دانشجویان کارشناسی ارشد از بدو ورودشان به دانشگاه دغدغه ادامه تحصیل در مقطع دکتری را دارند که خدمت سربازی، مسائل اقتصادی و ازدواج از عوامل تحریک دانشجویان به سمت مدرک گرایی است.
وی گفت: اگر شغل کافی برای دانشجویان ارشد وجود داشته باشد عطش کاذب جامعه برای دریافت مدرک دکتری نیز رفع خواهد شد.
لازم به ذکر است، بعدازظهر امروز با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از 22 پژوهشگر از 10 دانشکده دانشگاه خواجه نصیر طوسی در حوزه های کتاب، قرارداد، پرتیراژترین کتاب ها و ... تجلیل می شود.